Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - trója

sami10 - Sro 17 Lis, 2004 18:47
Temat postu: trója
cześć mam do Was pytanie:
czy trója to zły stopień?
bo distałam dziś pierwszą z matematyki z możenia pisemnego przez liczby wielocyfrowe
Tisiana - Sro 17 Lis, 2004 20:10
Temat postu:
Kiedyś trója była dla mnie złą oceną ( podstawówka ) ale teraz jest przeciętną...a u mnie raczej normalność bo w dzienniku pod moim numerkiem przeważnie występują 3 i 4..dla mnie to nie jest zła ocena..zawsze mogło być gorzej czyli 2 lub 1...
mroweczka - Sro 17 Lis, 2004 20:10
Temat postu:
Zależy dla kogo. Jeśli jesteś uczennicą piątkową,szóstkową to moze być to dla Ciebie niezła wpadka. Mi się trójki zdarzają,przyznam,że jestem z nich średnio zadowolona,ale przecież mogło być gorzej,a uczeń bez gorszej oceny to jakżołnierz bez karabinu. Przynajmniej masz motywację-jeśli chcesz mieć ładne świadectwo to przecież każdemu jedna "wpadka" moze się zdarzyć,nie znam jeszcze żadnej osoby,która mie dostała oceny niższej niż 4.
BTW-Też pierwszą tróję miałam w 4 klasie.
zazulita - Sro 17 Lis, 2004 20:15
Temat postu:
Moim zdaniem trójka to nie jest zła ocena Cool
Chesterka - Sro 17 Lis, 2004 21:42
Temat postu:
Trójka nie jest zła, ale zawsze może byc lepiej. Wink

Zawsze może być tesh gorzej Mr. Green
EU07 - Sro 17 Lis, 2004 21:48
Temat postu:
Trójka w chwili obecnej to dla mnie dość dobra ocena. Mówię teraz, bo kiedyś bylaby dla mnie okropna (w podstawówce szczególnie, po części też w gimnazjum). Zaś w liceum doszedlem do wniosku, że oceny mogą być takie jak są - byle tylko nie dostawać 1. Przyjalem filozofię, iż uczę się dla siebie, a nie dla ocen oraz fakt, że ocena nie zawsze odzwierciedla faktyczny stan wiedzy. I jest OK Smile
Malvina - Sro 17 Lis, 2004 22:01
Temat postu:
Dla mnie trója jest przeciętna Smile Zalezy z czego dostane:P
Nikita - Pią 19 Lis, 2004 15:16
Temat postu:
Heh...dla mnie 3 jest to zła ocena Wink No ale wszystko zależy od tego jak się uczysz...czy jesteś wzorową uczennicą , przeciętną , czy bardzo słabą Wink W podstawówce 3 jest oceną przecietną , ale w starszych klasach gimnazjum , liceum jest dobrą Wink
Inteligencja - Pią 19 Lis, 2004 17:33
Temat postu:
Czy to przypadkiem nie temat do "Trudnych pytań" Twisted Evil ?

Jeśli mówisz, że to Twoja pierwsza trója, to beznadziejnie Smile. Aczkolwiek przyzwyczaisz się... Na pewno Smile.

Nadto, pragnąłbym nadmienić, iż trója trói nierówna. Nie, nie zamierzam pouczać Smile. Tylko pragnę zauważyć, że między testem, sprawdzianem, a pracą domową jest duża różnica.

Trója to zazwyczaj ocena wejściowa. 1-2-3-4-5. No i dodatkowo jest jeszcze 6, lecz takowa jest raczej poza skalą - nie powinno się jej dostać tylko za posiadanie wymaganych umiejętności, lecz także dodatkowych.

A tak w ogóle, to jak wypadłaś na tle klasy? Dla mnie to b. ważne. Jeśli wszędzie były 3, to jest dobrze. Jeśli miast 4-5, to źle. Z Twojego wieku wnioskuję jednakże, iż mogło być lepiej... Tj. w podstawówce są baaardzo małe wymagania Smile... (względnie do możliwości intelektualnych uczniów - im 'dalej', tym bardziej się to zmienia...)
sami10 - Pią 19 Lis, 2004 17:38
Temat postu:
no ja raczej dobrze się ucze mam same 4,5,i 6 i to była moja 1 trója i chyba 4 osoby dostały w klasie tróję
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 20:21
Temat postu:
Mnożenie pisemne jest bardzo prste, a trója jest dla mnie przeciętną oceną, wcale nie jest zła, bo zawsze może być gorzej Smile
sami10 - Pią 19 Lis, 2004 20:23
Temat postu:
dla Ciebie i matematyczki jest proste ale dla mnię nie
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 20:26
Temat postu:
rotfl.
Proponuje na początek nauczyć się na pamięć tabliczki mnożenia
sami10 - Pią 19 Lis, 2004 20:30
Temat postu:
to przerobiłam w 2 klasie ale chodzi tutaj o różne błędy które popełniam w czasie mnożenia
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 20:44
Temat postu:
Czyli tabliczke mnożenia...
EU07 - Pią 19 Lis, 2004 20:46
Temat postu:
Jeśli znasz tabliczkę mnożenia u miesz dodawać proste liczby, to jedynym problemem dla Ciebie może być odpowiednie podpisanie liczb pod sobą. Ale to też nie jest trudne Smile
mroweczka - Nie 21 Lis, 2004 16:11
Temat postu:
No dobra,ale chyba Sami ma prawo się myliś,skoro dopiero zaczyna to przerabiać. Ja na początku miałam straaaszne problemy z tym,nienawidziłam tego. To kwestia czasu,teraz to dla mnie normalka i baaaaardzo rzadko się zdarza,żebym w mnożeniu pisemnym popełniła błąd.
EU07 - Nie 21 Lis, 2004 16:56
Temat postu:
Zgadza się Smile Nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko jest kwestią czasu Smile
Inteligencja - Nie 21 Lis, 2004 17:52
Temat postu:
... pieniędzy i zdolności. Zazwyczaj Smile.

A poza tym, jeśli będziesz mieć problem z takim mnożeniem, to daleko nie dojdziesz...

Może problemem Sami jest to, że dużo czasu jej zajmuje takie mnożenie?
Malvina - Nie 21 Lis, 2004 19:44
Temat postu:
Inteligęcja co ma kasa do mnożenia?
mycha92 - Nie 21 Lis, 2004 21:15
Temat postu:
Mi tam gładko idzie z pisemnym. Fajne jest dzielenie, tylko zależy jakich liczb. Sami - zobaczysz, jeszcze nie takie oceny i działy matematyczne Cię czekają. Ja teraz przerabiam rozwiązywanie nierówności. I tego nie rozumiem. Głupie jak nie wiem co. Ale nie bój nic, ja już miałam w tym roku pałę, dwóję, a trój też trochę. Tak w ogle to mi z historii na półrocze wychodzi 3, więc nie martw się jedną, jedyną tróją. To nie koniec świata. Ale może być lepiej. Szczerze się przyznam co do mamty: nie umiem całej tabliczki mnożenia Embarassed No co? Nic mi ostatnio do głosy nie wchodzi Crying or Very sad I nie tylko ostatnio.
Inteligencja - Nie 21 Lis, 2004 21:44
Temat postu:
EU07 napisał/a:
Zgadza się Smile Nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko jest kwestią czasu Smile

wszystko ...

Nadal nie rozumiesz Smile?

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group