Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Czy można...

mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:45
Temat postu: Czy można...
... przyśpieszyć przyjście okresu? - takie pytanie zadała mi dzisiaj koleżanka Laughing Myślałam że padnę ze śmiechu!! Przecież nie można, prawda? No chyba że tabletki hormonalne. Ale jak znacie jakieś sposoby to podajcie, bo koleżanka ma obsesję na tym punkcie Laughing

Tylko niemyślcie, że ja chcę sobie przyśpieszyć... Nie chcę! Razz To moja koleżanka...
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 18:50
Temat postu:
Spoko, jak można sobie przyspieszyć nadejście okresu... hyhy =*
Twoja koleżanka jest na prawdę mądra inaczej, oczywiście jej nie obrażając =P
To ja zażywałam jakieś tabletki hormonalne, bo na wzrost i na tarczycę, która jest powodem mojego niskiego wzrostu Shocked
No to spoko Shocked
Jeszcze mnie lekarka nastraszała, że jak już dostanę okres, to nie urosnę, ale to wina mojej tarczycy! Coś od 2 miesięcy wzrost mi stanął, czyli będę 146 cm konusem? Rolling Eyes
Nie mówcie, że urosnę, bo ja mam kłopoty z tarczycą (nie pomyślcie, że jestem jakaś niepełnosprawna, bo to nie prawda! Shocked). Świetnie... jutro idę do lekarza i ciekawe, co mi powie, jak ja jej powiem, że dostałam okres...
Ale kicha Rolling Eyes
sami10 - Wto 16 Lis, 2004 18:53
Temat postu:
no i wszystko jasne KleO! Very Happy moja siostra ma 27 lat i chyba jakieś 169 cm wzrostu jest badzo niska i ma problemy z tarczycą ale mój tata mówi żo to od przyjmaowania niepotrzebnych lekarstw przeciw... i witamin
mycha92 - Wto 16 Lis, 2004 18:54
Temat postu:
Wiem, że ona jakaś taka puknięta jest... Ale przez tabletki można?

Ps. sami, nie trzymasz się tematu Razz
sami10 - Wto 16 Lis, 2004 19:07
Temat postu:
no może nie dokońca : jedni mówią że po pierwszej miesiączce rośnie się 1-2 cm , inni mówią że 4-5 cm a jeszcze inni mówią że 8 cm hmm... według tych "jeszcze inni" to miałabyś 154... no nie wiem ale znam panią która cięga mi tak jakoś do pasa no może trochę wyżej ale pamiętaj : nie liczy się wygląd tylko charakter
Ona89 - Wto 16 Lis, 2004 19:13
Temat postu:
sami10 napisał/a:
no i wszystko jasne KleO! Very Happy moja siostra ma 27 lat i chyba jakieś 169 cm wzrostu jest badzo niska i ma problemy z tarczycą ale mój tata mówi żo to od przyjmaowania niepotrzebnych lekarstw przeciw... i witamin

Tobie sie wydaje, że 169 cm. wzrostu to mało? Confused A niby ile ludzie mają mieć? Po dwa metry, czy co? Moja siorka tez ma 169cm. i jest wysoka jak dla mnie, to znaczy wszyscy mówią, że jest wysoka, nawet wyższa od mojej mamy o 6 cm.
sami10 - Wto 16 Lis, 2004 19:19
Temat postu:
no nie wiem może ma mniej ale mi sięga do nosa a ja mam (wiem że mi nie wierzycie) 171 cm
Ona89 - Wto 16 Lis, 2004 19:36
Temat postu:
U mnie od nosa do głowy jest ok. 10 cm., a nawet więcej. To ona może ma 159 albo 160 cm. ? Very Happy
sami10 - Wto 16 Lis, 2004 19:40
Temat postu:
u mnie jest 12 cm to by było ...159cm
Ona89 - Wto 16 Lis, 2004 19:50
Temat postu:
To jeszcze mi trzech centymetrów brakuje, aby dosięgnąć twojego nosa. Very Happy
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 20:01
Temat postu:
Taa... Ja nie rosnę już z trzy lata. ==; A miesiączkuję cztery. Urosnę jeszcze? Rolling Eyes Wątpię. ==; ...
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 20:12
Temat postu:
sami10 napisał/a:
no nie wiem może ma mniej ale mi sięga do nosa a ja mam (wiem że mi nie wierzycie) 171 cm

Sami, niedawno było 170 - a jeżeli na 169, a ty nawet 171 to sięga ci za oczy, moja kochana.
Nie wierzę w ani jedno twoje słowo, sami. Neutral
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 21:42
Temat postu:
Sami10 - w miesiac 2 cm? Rany boskie, zaniedlugo osiagniesz 2 metry... Confused

KleO - co do twojego wzrostu. Ja w klasie mam kolezankce (siedza z nia na kilku przedmiotach) ktora ma tyle co ty (mniej wiecej), ale ma wziecie. Powod? Jest zadbana. Czyli jest zawsze czyto ubrana, czysta twarz, naturalnie nie zachowuje itd. I wzrost tutaj niewiele gra Wink

Mycha - nie, nie ma takiego sposobu.
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 21:49
Temat postu:
sami10 napisał/a:

169 cm - nie wiem, czy to dobrze zrozumiałam, ale czy ona przy tym wzroście jest bardzo niska? Rolling Eyes
No to ja jestem przeraźliwy konus Rolling Eyes
A jak 'niepotrzebnych lekarstw', to ja też? Shocked
To dziwne, że ona osiągnęła taki wzrost, a ja nie sięgam 150 cm... Crying or Very sad
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 21:51
Temat postu:
KleO - jak ja mialam 169 (tera mam wiecej Razz) to sami10 mi tez mowila,zebym sie nie martwila z jestem niska Rolling Eyes
Sami chyba ma troche zaburzenia wzrostu, bo sama jest wysoka Wink
I nie przejmuj sie tym, ze jestes niska! Olej to! Wink
Anonymous - Wto 16 Lis, 2004 22:17
Temat postu:
Wiesz... tak łatwo tego olać nie mogę... Rolling Eyes
panienka_wierzba - Sro 17 Lis, 2004 08:13
Temat postu:
sory ale brechtałam ze śmiechu jak usłyszałam że 169 to jest mało omg.
Sami czy T wiesz jaki jest średni wzrost kobiet na ziemi? 162 a mężczyzn? 173 wiec to jest już dość dużo, a nie mało tryzmajcie mnie.. =p

A kobiety rosną tak tak zależnie od wieku, każda na pewno w swoim zyciu (jak i mężczyzna) będzie miała bądź już przeżyła okres tzw. szybkiego wzrostu, w którym w ciagu roku rośnie się około 11 czy 12 cm (ja tam małam od września 2001 do czerwca 2002 -tak akurat czas szkolny, urosłam wtedy 13 cm.) po osiągnięciu wieku w którym dostały okres można urosnąć do około jeszcze 10 cm. lkecz to nie jest reguła, po prostu tak jest zazwyczaj, ale jeżeli kobieta nie miała jeszcze tego okresu szybkiego wzrostu to będzie go miała zapewne już po pierwszej miesiączce, wiec nie ma sie czego martwić moja kochana KleO Wink =*
mycha92 - Sro 17 Lis, 2004 17:27
Temat postu:
Panienka_wierzba: Czyli u mnie się chyba zaczyna sprawdzać ta Twoja reguła. Miałam już taki okres wzrostu, i w rok urosłam 11cm. I wtedy miałam jakieś 150 wzrtostu. Ale teraz urosłam (gdzieś tak od marca czy od lutego) jakieś 6-7cm. I jeszcze rosnę Laughing Może dojdzie do 10 cm, ale oby nie! Ja chcę mieć przynajmniej 15 cm więcej biggrin Czyli brakowałoby mi jeszcze ok. 9cm. Czyli ogólnie miałabym jakieś 167cm. To już jest coś Mr. Green Ale jeszcze 3 cm i by było dobrze. Ogólnie: 170cm biggrin Oooo tak! Moje marzenie. Czyli się że brakuje mi jeszcze ok. 14 cm? Damy radę Mr. Green
Anonymous - Sro 17 Lis, 2004 18:22
Temat postu:
Dziś byłam u endokrynologa! Zmierzony miałam wzrost i wiecie ile mam? 149 cm! Łał, myślałam, że conajmniej 146 cm, a jak już to usłyszałam, to dostalam szoku termicznego =P <żart>
Ważę... 34 kg, a powinnam conajmniej 40. Podkreślam: conajmniej. Byłam z tatą i powedział mi, żebym powiedziała, że dostałam już okres. Nie powiedziałam <lol>
Tata powiedział, a pani doktor powiedziała, że bardzo dobrze i zapytała się: 'a kiedy?', a ja: '2 listopada'. Spoko..
Aha, od kwietnia do dziś urosłam 5,5 cm Shocked
No tak dużo, że tak bardzo się cieszę... Shocked
Chcę osiągnąć 160 cm wzrostu! Brakuje mi 11 cm...
Obym urosła...

Nie byłam na 2 pierwszych lekcjach Twisted Evil
Nie byłam na godz. wychowawczej, a co najlepsze: nie byłam na majzie! Bo i tak ni miałam zadania, a tym bardziej uzupełnionego zeszytu <lol>
sami10 - Sro 17 Lis, 2004 18:26
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:
KleO - jak ja mialam 169 (tera mam wiecej Razz) to sami10 mi tez mowila,zebym sie nie martwila z jestem niska Rolling Eyes
ILE RAZY MAM MÓWIĆ ŻE JESTEM ZDROWA!!!a poza tym Toja mówiła że mam się nie przejmować Waszymi postami typu : mutant czy zaburzenia wzrostu
Anonymous - Sro 17 Lis, 2004 18:38
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:
ILE RAZY MAM MÓWIĆ ŻE JESTEM ZDROWA!!!a poza tym Toja mówiła że mam się nie przejmować Waszymi postami typu : mutant czy zaburzenia wzrostu[/quote

Sami, Sami... Smile
Gabrielen napisała na żarty 'zaburzenia wzrostu' w porównaniu do mnie Wink
Po prostu szybko urosłaś / rośniesz i nie bierz sobie tak tego o serca =*
sami10 - Sro 17 Lis, 2004 18:43
Temat postu:
najpierw szkoła a potem wy no ... nie mówię tylko o postach gabrielen[/center]
Anonymous - Sro 17 Lis, 2004 18:57
Temat postu:
A co ja robię? Smile
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 10:26
Temat postu:
Boże Rolling Eyes Sami, czytaj ze zrozumieniem.
Jeżeli jesteś wysoka (a jesteś!) to osoby które np. mając 11 lat mają 150 wzrostu (w sam raz [chyba]) to ty uważasz, że to są kurduple. I masz troche takie zaburzenia, no, o to mi chodziło Rolling Eyes I zanim na mnie naskoczysz to zapytaj co miałam na myśli, a nie drzyj sie od razu, bo wiesz, ja też tak umiem, to trudne nie jest :/ Tak więc jeszcze raz: jest sobie... 11 letnie dziewczynka (czasami kobietka Razz) która ma 150 wzrostu. Jest to odpowiedni wzrost, jak na ten wiek. Ale, że ty jesteś wysoka (masz te 170 cm wzrostu) to wydaje ci się, że z nią jest coś nie tak, że jest za niska. Tylko to miałam na myśli i to nie bło nic co do twojego wzrostu, uh...

KleO - łał Mr. Green Gratuluję Wink I widzisz, jak szybko rośniesz? Wink
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 10:40
Temat postu:
Sami, ważę 57kg, przy wzroście 176cm. Ty jesteś ode mnie o 7 lat młodsza, a tylko 6cm niższa. Trochę to dziwne... Smile
A ile ważysz? Rolling Eyes
sami10 - Czw 18 Lis, 2004 14:32
Temat postu:
ja waże 43kg
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 15:00
Temat postu:
Ja mam 10 lat, 40 kilo i 152 cm wzrostu.
mycha92 - Czw 18 Lis, 2004 15:55
Temat postu:
Ooo, po poście Weroniki zauważyłam, że wcale nie jest ze mną aż tak źle! Ja mam 12 i pół roku, ok. 156-7cm wzrostu i ważę 40-41kg. A ja myślałam, że jak na mój wiek i wzrost to dużo Shocked Chociaż moja psiapsióła ma ok. 149cm wzrostu, ok. 44kg waży, i jest miesiąc młodsza ode mnie Shocked A chuda jest jak nie wiem co!
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:12
Temat postu:
Mycha, a ja mam 149 cm wzrostu i ważę 34 kg i to dopiero ja jetsem chuda! Ale na brzuchu tylko tyję ;P
Ona89 - Czw 18 Lis, 2004 20:15
Temat postu:
KleO ty jesteś chuda? A co ja mam powiedzieć? Mam 158 cm wzrostu i ważę 36 kilo. Jestem od ciebie wyższa prawie o 10 cm, a tylko o 2 kilo cięższa. Chyba się załamię Crying or Very sad
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:20
Temat postu:
Ale Ty mnie nie widziałaś... Rolling Eyes
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:26
Temat postu:
I, co, będziecie się teraz kłóciły która z Was jest chudsza? Bessensu. Rolling Eyes
Ona89 - Czw 18 Lis, 2004 21:46
Temat postu:
Gabrielen nie martw się ja nie chcę się z nikim kłucić Very Happy Przepraszam jeśli to tak wyglądało. Very Happy
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 21:50
Temat postu:
Nie, to nie tak wyglądało. JA tylko żartowałam. Wink))
Agentka - Pią 19 Lis, 2004 13:45
Temat postu:
mycha92 napisał/a:
Ooo, po poście Weroniki zauważyłam, że wcale nie jest ze mną aż tak źle! Ja mam 12 i pół roku, ok. 156-7cm wzrostu i ważę 40-41kg. A ja myślałam, że jak na mój wiek i wzrost to dużo Shocked Chociaż moja psiapsióła ma ok. 149cm wzrostu, ok. 44kg waży, i jest miesiąc młodsza ode mnie Shocked A chuda jest jak nie wiem co!

mam dokładnie takie same wymiary jak ty Mycha(może kg więcej), tylko, że ja mam 15 lat Neutral
mroweczka - Pią 19 Lis, 2004 14:13
Temat postu:
Agentka...To trochę za mało ważysz...
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 14:21
Temat postu:
mroweczka, a porównaj sobie mnie...
Ja ważę 34 kg przy wzroście 149 Rolling Eyes
Agentka - Pią 19 Lis, 2004 14:36
Temat postu:
no 42 kg przy 156-157cm to nie jest tak mało, nie wyglądam jak szkielet, z tobą Kleo też nie jest źle (niewiem na pewno, bo niewiem jak wyglądasz)
Ona89 - Pią 19 Lis, 2004 14:48
Temat postu:
KleO nie ma po co sie martwić Very Happy Ja zawsze sie pocieszam, że jak w końcu całkowicie przestanę rosnąć to zacznę tyć.
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 14:57
Temat postu:
O, spoko, 149 cm wzrostu - koniec ze wzrostem, a teraz pora na tycie... Rolling Eyes
To ja mam być takim kurduplem? Shocked
Ona89 - Pią 19 Lis, 2004 15:01
Temat postu:
Może jeszcze urośniesz. Nigdy nic nie wiadomo. Człowiek rośnie czasami do siedemnastego roku życia. Trzeba być dobrej myśli Wink
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 20:51
Temat postu:
KleO, jeżeli będziesz w to wierzyła, to urośniesz. Jeżeli nie, no to ciężko będzie. Grunt to wiara!
mroweczka - Sob 20 Lis, 2004 15:22
Temat postu:
KleO ale mi chodziło o to,że Agenta ma takie same wymiary jak Mycha i o tą jej zdegustowaną minkę na końcu postu Smile Chodzi o to,że już prędzej Agentka jest za chuda, niz Mycha za gruba.
I proszę,błągam Cię,przestań się użalać nad sobą,niz tym nie wskórasz a i tak wszyscy będą Ci ciągle pisali,żebyś się nie martwiła...
mycha92 - Nie 21 Lis, 2004 20:10
Temat postu:
No Agentka, to jest pomiędzy nami ok. 3 lata różnicy, a jesteśmy w wymierach bardzo podobne Wink Cóż, ja jestem nawet szczupła, tylko że mam na czym siedzieć i czym chodzić Razz Chodzi oczywiście o to, że mam aż za bardzo rozbudowane pośladki i nieco za grube nogi Razz A brzuch jeszcze ujdzie, zależy w jakiej pozie. Ale i tak chcę być fotomodelką biggrin
Agentka - Pon 22 Lis, 2004 21:38
Temat postu:
mówię Wam ja też wyglądam normalnie, wkońcu mam tylko 156 cm wzrostu. Na wf-ie jak się mierzyłyśmy i ważyłyśmy, to potem sprawdzałyśmy w takich wykresach od pani i wyszło że mam prawidłową wagę! Serio! i to były dobre wykresy bo wszystkim dziewczynom wychodziło tak jak miało wychodzić, BMI kłamie!
padma_p - Pon 22 Lis, 2004 22:58
Temat postu: hmmm
OCZYwiście, że nie można. Z resztą, ja nie pragnę tak szybko dostać okres(im później,tym lepiej),więc nawet jakby to by było możliwe, to bym nie skorzystała, podobnie moje koleżanki z klasy :-)
mycha92 - Wto 23 Lis, 2004 13:38
Temat postu:
Agentka - to może ja jestem jakaś taka za wysoka? A w mojej klasie jest tylko jedna dziewczyna wyższa ode mnie. Reszta to gimnazjum Razz
Padma_p - ja też nie wiem czy bym skorzystała, ale chyba tak, bo wtedy skończy mi się na jakiś czas PMS który mi żyć nie daje Crying or Very sad Chociaż teraz czuję się lepiej, ale chyba mam podwyższoną temperaturę. Czyżby mi przechodziło? Shocked Oby!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group