Noid napisał/a: |
A mi się marzy nunchaku oktagonalne ![]() ![]() |
Ppark napisał/a: |
Butelka dobrej whisky. |
Kinga napisał/a: |
w Tesco ? A to ciekawe
nunchaku jest zaliczane do broni białej i jest przeciez w ustawie o broni i amunicji wiec potrzebne jest pozwolenie .. czy co tam, to chyba nie mogą tego ot tak sobie sprzedawać ![]() |
Kinga napisał/a: |
Tak kicip ? To radze przeczytać ustawę o broni i amunicji.
Chętnie napisze fragment jeśli się tak upierasz |
Cytat: |
USTAWA z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji. [Dz. U. Nr 53, poz. 549] Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć 4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu: a) broń białą w postaci: - kastetów i nunczaków, Rozdział 2 Zasady i warunki wydawania, cofania pozwoleń na broń, rejestracji broni oraz dysponowania bronią i amunicją 2. Broń pneumatyczną, miotacze gazu obezwładniającego oraz narzędzia i urządzenia, o których mowa w art. 4 ust. 1 pkt 4, można posiadać na podstawie pozwolenia na broń wydanego przez właściwego ze względu na miejsce zamieszkania zainteresowanej osoby lub siedzibę zainteresowanego podmiotu komendanta powiatowego Policji, a w przypadku żołnierzy zawodowych - na podstawie pozwolenia wydanego przez właściwy organ wojskowy. |
Aren napisał/a: |
Ja mam 4 rzeczy które chciałbym dostać:
3.Ładną mądrą dziewczynę |
Aren napisał/a: |
Co Agnieszka??? ![]() Weronika Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Aren napisał: Ja mam 4 rzeczy które chciałbym dostać: 3.Ładną mądrą dziewczynę U Aren.. A Agnieszka??? |