Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Upadek muzyki!?

Anonymous - Czw 11 Lis, 2004 22:09
Temat postu: Upadek muzyki!?
Niestety zauwazyłam ostatnio, że na kanałach TV lecą wciąż covery, albo melodie chociaż trochę znane, mam nawet dobry słuxch muzyczny i tak samo pamięć muzyczną i mnie denerwuje to, a szczegulnie przeróbki na techniawę rockowych klasyków np. "Poison", "Here I Am"... prezenterzy zachwycają się jakieto wspaniałe covery, wszyscy tak samo, a na pewno nawet się nie wsłuchiwali w orginały "Here I Am" Scorpionsów ma serce, którego cover nie posiada. Zespoły posiadające własne teksty i muzykę są z reguły na dalszym planie, bo to, bo tamto. Nie mam nic do The Best of, chociaż po 10 latach wylansować tą samą piosenkę tak jak Depeche Mode, chociaż to oni to zrobili w orginale.
Muzyka rozrywkowa upada na kolana, wiele wykonawców nie ma pomysłów a mimo to się pcha na estradę, denerwujące to jest Evil or Very Mad
altruista - Pią 12 Lis, 2004 09:22
Temat postu:
who cares? Nie obchodzi mnie muzyka popularna, mam kilka 'swoich' zespolow ktore juz nagraly rewelacyjne plyty, w tym nowy 'a perfect circle' zlozony z praktycznie samych coverow, ale posiadajacy dusze, z wiekszoscia kawalkow lepsza od oryginalow [wyjatek - 'imagine' Eltona Johna (chyba :P)]. Upadek to nie to samo co uwstecznienie. A ze uwstecznienie moze powodowac upadek? Jasne, tylko spojrz na sztuke i nauke, co sie dzialo podczas wiekow ciemnych.
Tisiana - Pią 12 Lis, 2004 11:27
Temat postu:
W sumie masz rację...jest kilka kopi piosenek które wychodzą z dawnych płyt...ale czasem te piosenki są poprostu lepsze...jest dołożone coś i to coś jest lepsze...ja szczeże mówiąc nigdy nie zwracałam uwagi czy teks lub muzyka piosenki jest tak jakby z dawnych lat innej piosenki...oryginały przechodzą dalej a nowe gwiazdy wchodzą i trochę zmieniają...niestety ale tak już jest...jest to bez sensu ale am to sens...gdyby nie to kopiowanie to przeciesz muzyka stałaby cały czas w miejscu..w kółko słuchanie tego samego jest beznadziejne...a tak wchodzą nowe utwory niektóre są zmienianie niektóre całkiem nowe...fajnie ejst usłyszeć nowości takie..
justka007 - Pią 12 Lis, 2004 14:17
Temat postu:
Mnie tez to wkurza. Wszystkie najfajneiejsze kawałki przerabiają na techno.
Anonymous - Pią 12 Lis, 2004 14:20
Temat postu:
justka007 napisał/a:

A mnie się to właśnie podoba. Lubię techno, a niektóre mixy są naprawdę zagrzebiste
Kinga - Pią 12 Lis, 2004 14:23
Temat postu:
Cze
Ostatnio słyszałam przeróbkę Chopina ... nie wiem dokładnie ... ale chyba Preludium e-mol
No superowa biggrin
A techno nie jest złe ... przynajmniej ja słucham Wink
Anonymous - Pią 12 Lis, 2004 19:53
Temat postu:
Noid napisał/a:
justka007 napisał/a:

A mnie się to właśnie podoba. Lubię techno, a niektóre mixy są naprawdę zagrzebiste

A mnie denerwuje jak napisałam przerabianie wspaniałych kawałków klasyki rocka na techno z jakiś dennym elektroniczynym podkładem... zero gitary i co to ma być? Zabiłabym na miejscu za takie poniżenie
Anonymous - Pią 12 Lis, 2004 19:56
Temat postu:
Cytat:
Zabiłabym na miejscu za takie poniżenie

Jednak na szczęście panuje tolerancja i każdy może mieć właśne zdanie Smile
DeadCorpses - Sob 13 Lis, 2004 23:09
Temat postu:
A kogo to obchodzi? Słuchasz czegoś konkretnego? To sluchaj dalej co za różnica co leci w TV? To ma być wyznacznik 'kultury muzycznej'? Dla mas, owszem, ale dlatego słucha się muzyki lepszej, ciekawszej.
Anonymous - Sob 13 Lis, 2004 23:11
Temat postu:
Noid napisał/a:
Cytat:
Zabiłabym na miejscu za takie poniżenie

Jednak na szczęście panuje tolerancja i każdy może mieć właśne zdanie Smile

Jestem jednostką typowo antyspołeczną, ale dobra bede udawać, ze jestem tolerancyjna nooo... dla forumowiczów Wink
kicp - Pon 15 Lis, 2004 01:14
Temat postu:
Q napisał/a:
[wyjatek - 'imagine' Eltona Johna (chyba Razz)].

shame on you, Johna Lennona z Eltonem Johnem równać...John Johnowi nierówny ;P
panienka_wierzba - Pon 15 Lis, 2004 07:49
Temat postu:
no dobra to teraz ja =)
Wierzba jeszcze tu nie pisać ale chce tu wreszcie cos napisac Wink (heh o czym ja znowu rozmawiam =p)
np. mnie to denerwuje, zgadzam się z elfką.
Hit me baby one more time, I love rock'n'roll... dostaje świra jak słysze wersje panny, ykhym o przepraszam pani Spears. Ktoś kto choc raz w życiu słyszał oryginał Hit me baby... jest w stanie zakrztusić się przy każdorazowym usłyszeniu przeróbki przez panią britney. Ale niektóre przeróbki są fajne (nie mówie tu np. o Poisonie czy Here I go.. wymienionych przez pannę Nenar ale o np. przeróbkę oryginału "Big in Japan" Alphawille przez Guano Apes, ten cover podoba mi się wyjątkowo) trzeba przyznać, niektórzy potrafią robić dobre covery...
o musze lecieć no może dokończe później narazie =*
Asiek - Pon 15 Lis, 2004 15:08
Temat postu:
A nawet nie zauważyłam. Mimo wszystko zawsze kochać będę Nirvanę Smile
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 20:45
Temat postu:
Z Wierzbą się zgodzę ten cover akurat jest fajny... jak i Final Cundown COB... ale no w sumie tego obydwie wersje za każdym razem toleruję, bo jak już powiedziałam, nie mam nic do dance i pop sprzed lat, chociaż wielką fanką nie jestem...Hit me...jest coverem? Czyim to se ściagnę

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group