Dzieci OnLine
INNE PYTANIA - Zabieg... strach? Też!
Zła Pani - Pią 05 Lis, 2004 17:59
Temat postu: Zabieg... strach? Też!
Witam wszystkich! Chciałabym się spytać was co mam zrobić, na początek opowiem...
Pewnego dnia poszła pod prysznic i myłam się (jak to zazwyczaj robi sie pod prysznicem xD). Nagle przy lewej piersi (z boku) zauwazyłam pod skórką guzka. Strasznie sie przsetraszyłam. POkazałam mamie. Pojechałam do lekarza, zrobił mi badania. Wyszło na to że to chyba włukniać lub powiększone ścięgno. Chcieli mi robi... Biobsje czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie) ale facet powiedział że nie chce mnie męczyć więc zrobi zwyczajny zabieg an celu usunięcia guzka. Strasznie się boję! Tym bardziej że będę miała tylko znieczulenie miejscowe więc będę wszytskiego świadoma. Strzasznie się boję... jesczez do tego dziś oglądałam "ER" i tam był odcinek o tym i było o biobsji (czy jakos tak xP) i to powiedzieli że cholernie boli! Help =''(
panienka_wierzba - Pią 05 Lis, 2004 18:15
Temat postu:
nie martw się =) nie będizesz miała robionej biopsji więc nie będzie boleć (też oglądałam dziś ER) a jeżeli będziesz mieć zniecuzlenie miejscowe to nie martw sie nie będziesz nic a nic czuła.
Byłam wczoraj u dentysty, pani doktor wbiła mi 3 zastrzyki. Jeden w dziąsło, jeden w wagrę a trzeci podczas zabiegu. Po niecalych 10 minutach nic nie czułam przez 2 godziny. Mogłam się gryźć bić drapać mogli mnie dotykać a ja nawet nie wieidzałam że to robią (po wardze, języku i wewnętrznej stronie ust) i nic nie czułam jak pani doktor wywierciła mi w zębie dziurę do samych korzeni a potem taką choćby igłą wyciągała po jednym kanale. Okropne to bylo jak to widziałam ale nic nie czułam więc się nie martw =) wszystko będzie dobrze, nie bedziesz nic czuć a będziesz zdrowsza =* pozdrawiam.
Zła Pani - Pią 05 Lis, 2004 18:19
Temat postu:
mam nadzieję
Noo.. ja też miałam leczenie kanałowe zęba! wszyscy mnie straszlili że cholernie boli! że aż mnie musieli trzymać na fotelu i nie mogłam sie uspokoić! A gdy babka zaczęła to nic nie bolało
Malvina - Pią 05 Lis, 2004 20:13
Temat postu:
Nie boj się
Jakoś to przezyjesz i będziesz miała za sobą
Nikita - Sob 06 Lis, 2004 09:37
Temat postu:
Ja miałam 7 operacji , w tym jedną ze znieczuleniem miejscowym - i nic nie czułam , tylko widziałam i słyszałam wszystko jak oni to robią
Dragon - Sro 13 Cze, 2007 17:33
Temat postu:
Może opowiem własne przygody z wycinaniem - ja miałem na plecach pieprzyk , wiec nic nie widziałem , tylko czułem - najpierw wkłucie i przez chwile pieczenie (zastrzyk) , po chwili poczułem skalpel (nie ból a zimny skalpel) o momemcie cięcia i zaszywania nie wspominam bo to czują tylko wybrani (tacy najdelikatniejsi - jak ja
) Ból przyszedł później gdy znieczulenie póściło , ale nie było zbyt mocne... Jednym słowem nie ma się co bać...
Monik - Sro 13 Cze, 2007 18:38
Temat postu:
Od razu powiem żeby potem nie było kilku starych odnowionych: Dragon i inni nowi, nie odnawiajcie starych tematów (ostatni post sprzed trzech lat!).
A ten, zieeew, do zamknięcia.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group