Dzieci OnLine

SONDY ANKIETY - Internet

sami10 - Wto 26 Paź, 2004 18:31
Temat postu: Internet
Wiem że może wybrałam zły dział i wiem że jestem od Was młodsza ale chciałabym wam coś powiedzieć:
Bardzo często zdarza się tak że czatujecie , poznajecie nowych ludzi , zawieracie znajomości , ale nie zawsze kończy się to bezpiecznie. Ponad 90% dzieci i młodzieży w naszym wieku zawiera osobiste znajomości z osobami z którymi rozmawiają przez internet.I często jest tak , że spotykacie się z taką osobą , ona mówi nam , że ma 12 czy 13 lat a na żywo jest to pan po 30-tce. Może nas również zaciągnąć w jakiś zauek i myślę że sami zgadniecie co się wtedy może stać.
Proszę uważajcie na siebie.
Iśka - Wto 26 Paź, 2004 18:36
Temat postu:
Tak, wszystko to racja. I lepiej pisać to często niż wcale. Takie akurat informacje nie zaśmiecają forum. Ale szkoda, że to tu umieściłaś... trochę nieodpowiednie miejsce, chyba Smile
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 07:02
Temat postu:
Ja jeśli czuję że ktoś jest oszukańcem to daję zdjęcie z blogów.
Malvina - Sro 27 Paź, 2004 08:32
Temat postu:
Ja się spotkalam dopiero z 5. osobami..Smile
panienka_wierzba - Sro 27 Paź, 2004 09:37
Temat postu:
tak ja się spotkałam =) np. z panną ElfkąNenar a z ludzikami z forum to się już od pół roku umawiam na spotkania Wink ale dochodzi do nich b. żadko doszło na razie tylko do Elfki a jeszcze pare osób jest w kolejce (m.in. Mała czy PulkownikNikt do których wybieram się na dłuższy pobyt ^^) a poza forum, tak 2 czy 3 razy =P.
Juwenta - Sro 27 Paź, 2004 13:04
Temat postu:
Ja spotkałam sie tylko raz z osobą, z którą jestem teraz związana, ale to był wyjątek bo i tak mialam przed tym troche oporów ale niczego nie zaluje, jestem z tego szczesliwa Wink
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 14:09
Temat postu:
Witam.
Cóż, dlatego są wszystkie środki ostrożności opisane w innym temacie Wink , takie jak przychodzenie z koleżanką czy umawianie się w miejscu wyjątkowo publicznym (co zresztą ułatwia spotkanie). Ja się spotkałem...<liczy> Z 7 osobami znanymi mi tylko przez sieć, okazali się sobą i nie zaskoczyli mnie za bardzo Smile
Pozdrawiam Kwiat
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 15:40
Temat postu:
Ja się spotkałam z kilkoma osobami z netu, z chłopaka z GG czasami jest niezła jazda jak ci jakiś dresiu przychodzi biggrin Ale wracając do tematu to wszyscy byli po 40 co najmniej z kilkoma się ciagałam po zaułkach, bo mieli takie śliczne zmarszczki Smile Ale Wierzba była normalna, aż mi się płakać chciało
EU07 - Czw 28 Paź, 2004 08:21
Temat postu:
Jak najbardziej preferuję takie spotkania. Jeśli gada się z kimś np. 12 miechów na gg, to zapewniam, naprawdę można poznać drugą osobę. Bo ciężko jest udawać kogoś innego przez dłuższy okres czasu... I do tej pory wszystko było OK - Ci ludzie okazali się wspaniałymi osobami, których darzę naprawdę sporym szacunkiem i zaufaniem. Szkoda tylko, że mieszkają tak daleko Sad
Co do spotkań z uczestnikami forum... Najbliższe będę miał z Korbką w Katowicach (podczas godzinnej przerwy w podróży Razz).
panienka_wierzba - Czw 28 Paź, 2004 16:03
Temat postu:
tak Korbka mi wspominała (moja przyjaciółka z real) chce mnie zabrać ze sobą =P
EU07 - Czw 28 Paź, 2004 18:22
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
tak Korbka mi wspominała (moja przyjaciółka z real) chce mnie zabrać ze sobą =P

A ja nic o tym nie wiem biggrinbiggrin Ale w porządku.
EU07 - Czw 28 Paź, 2004 20:41
Temat postu:
Jednak się spotkanko nie odbędzie Sad Korbka odwolala.
Niedobrze Sad A mialem juz zarezerwowany pociąg... No ale przejade się. Powiedzcie co można zrobić ciekawego w Katowicach?
Anonymous - Czw 28 Paź, 2004 21:21
Temat postu:
To zalezy czy barzo ciekawego i mniej kulturalnego czy jak ^^. Ja kiedyś w Katowicach uwielbiałam chodzić po sklepach. A moze byś się spotkał z samą Wierzbą?
panienka_wierzba - Pią 29 Paź, 2004 17:23
Temat postu:
lol Mr. Green co mozna robić w Katowicach? poprzechadzać się po mieście, pooglądać sklepy z książkami (bardzo ciekawe są =) zapraszam do "Imago") z innymi różnymi rzeczami czy połazić sobie po Katowickim empiku Wink
EU07 - Pią 29 Paź, 2004 20:26
Temat postu:
Hm... chodzi i raczej o bliższe okolice stacji, bo tam będę Smile
EU07 - Czw 11 Lis, 2004 18:57
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
To zalezy czy barzo ciekawego i mniej kulturalnego czy jak ^^. Ja kiedyś w Katowicach uwielbiałam chodzić po sklepach. A moze byś się spotkał z samą Wierzbą?

Jak zaplanowalem tak zrobilem. Bylem dzis (tj. 11 XI) na wycieczce na Śląsk. Tylko na miejscu trochę mi się plany pokrzyżowaly Smile Chcialem spędzić trochę czasu w Katowicach, ale jakoś tak wyszlo, że do Bielska-Bialej dojechalem <rotfl>. Ciekawe co mnie jutro spotka...biggrin
Akacja12 - Pią 12 Lis, 2004 10:53
Temat postu:
ja się z Iddą spotkałam bo raczej z chata to bym sie nie spotkała ale z mojego ukochanego forum to co innego. Nie sadze żeby tu jakiś 40 latek był bo to było by zbyt skomplikowane. Predzej tacy ludzie na chatach siedzą Wink mam nadzieje że uda się mi spotkanie z KoTem i jeszcze będzie Idda i chyba ktoś jeszcze już niepamiętam Razz szkoda ze nie mam troche iecej lat bo chetnie bym sie z wami wszystkimi spotkała :*
Will11 - Sob 04 Gru, 2004 19:30
Temat postu:
Oczywiście, że nie.
Elly - Sob 04 Gru, 2004 19:42
Temat postu:
JA SIE JESZCZE Z NIKIM NIE SPOTKAŁAM .
Miracle - Sob 04 Gru, 2004 21:34
Temat postu:
NARAZIE SIE NIE SPOTKALAM I CHYBA NIE SPOTKAM.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group