Weronika napisał/a: |
Teraz zaczyna sie zabawa!
Wiemy, że $30-$25=$5 Co nie? $5-$3=$2 Prawda? No to w czym jest problem? Wszystko się zgadza? Niezupełnie. Odpowiedzcie na to: Każdy z trójki gości dał początkowo $10,00. Każdy dostał z powrotem $1,00 reszty. To oznacza, że każdy zaplacił $9,00 co pomnożone przez 3 daje $27,00. |
Weronika napisał/a: |
Delivery boy (czyli "chlopak") zatrzymał sobie $2,00 napiwku. $27,00 plus $2,00 równa się $29,00. |
AmazonkAA napisał/a: |
a ja mam 2 zagadki:
1. co to jest - nic nie wazy, a gdy jest w beczce, beczka jest lzejsza? 2. co to jest - gdy wypowiesz jej imie ona znika? |
adam(o)_1991 napisał/a: |
teraz ja walne zagadke.
Gdy kogut zniesie jajo na równej granicy Polsko - Czeskiej ,to do jakiego narodu będzie należało jajko ? :-) |
adam(o)_1991 napisał/a: | ||
1. DZIURA 2.NIE WIEM |
adam(o)_1991 napisał/a: |
Następna zagadka: co to znaczy, gdy ktoś znajdzie cztery podkowy?
-Że jest koniem?Albo ma końskie szczęśćie? |
EU07 napisał/a: |
Najlepszy środek na łysienie to środek głowy (gdzieś już to tu pisalem...) |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
No nie wiem ;/ Bo to blizniaki syjamskie? Bo dwa jajeczka zostaly zaplodnione? Nuu trudne pytanie i nie jestem pewny odpowiedzi ;/ |
Aren napisał/a: |
601 :> |
Agentka napisał/a: |
ja wydukałam że 106 ![]() |
Tsej napisał/a: |
na pierwszą...nie podam |
Tsej napisał/a: |
ooo to taki temat to my juz mamy-tom niepotrzebnie swoj zmnożył
-czas Pomyśl o słowach zaczynających sie na litery GB.Jednym z takich słow jest Gbur.We Wspólnym Języku są dwa słowa.Jakie jest to drugie.Jeśli uważnie słuchałeś/aś to już podałem ci odpowiedź. |
lola napisał/a: |
ta zabawa polega na zgadywaniu zresztą to nie pierwszy taki temat moja zagadka kto odgadnie zadaje zagadkę po stawie pływa i kaczka się nazywa? co to jest |