Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Lektury

Malvina - Sro 20 Paź, 2004 22:06
Temat postu:
Bike_chan napisał/a:
Nie, nie mam niestety. Ja mam teraz "Króla Edypa" i "Iliadę"... ale spotkanie nad morzem tez kiedyś miałam, nawet mi się podobało Smile

Ooooo .. "Iliada" super ksiazka =D
altruista - Sro 20 Paź, 2004 23:13
Temat postu:
iliada nie jest super kiedy walkujesz ja z kazdej strony i wyciagasdz z niej rzeczy, ktorych homer do niej nie wkladal. Szkolne interpretacje smierdza. Krol Edyp smierdzi nawet bardziej - 70 stron rozwlekania historii ktora spokojnie mozna strescic w pol strony
Bike_chan - Czw 21 Paź, 2004 08:12
Temat postu:
altruista napisał/a:
iliada nie jest super kiedy walkujesz ja z kazdej strony i wyciagasdz z niej rzeczy, ktorych homer do niej nie wkladal. Szkolne interpretacje smierdza. Krol Edyp smierdzi nawet bardziej - 70 stron rozwlekania historii ktora spokojnie mozna strescic w pol strony

Jeśli chodzi o Iliadę, to się zgadzam i to do niej racze podpasowałabym opis, że możnaby ją spokojnie straścić na pól strony. Król Edyp mi się podobał. A poza tym dramaty zachowują pewną prawidłowość: mało treaści, dużo gadania...
altruista - Czw 21 Paź, 2004 13:13
Temat postu:
iliady bym nie streszczal, bo to kawal dobrej literatury jest, za to krol edyp to rozpisana na kilkadziesiat stron 1/4 mitu o labdakidach, ktory zajmuje poltorej strony.
Ppark - Czw 21 Paź, 2004 17:31
Temat postu:
Bike_chan napisał/a:

A poza tym dramaty zachowują pewną prawidłowość: mało treaści, dużo gadania...

Zobaczysz jeszcze dramaty, gdzie mnóstwo treści jest nawet w didaskaliach, ale to dopiero XX wiek Razz.

altruista napisał/a:

Pół biedy, że wyciąga się rzeczy których tam nie ma; gorzej że twierdzi się, że jest tam tylko to, co się wyciągnęło, i nic więcej. Tyrania intepretacyjna.
Naomi - Czw 21 Paź, 2004 17:54
Temat postu:
My teraz opracowujemy ,,Ten Obcy". Potem będzie ,,Szatan z siódmej klasy", albo ,,Kwiat kalafiora". No własnie co jest faniejsze S.z.s.k czy k.k ? Rolling Eyes

Fajne skóty, nie ?! Wink
Juwenta - Czw 21 Paź, 2004 18:46
Temat postu:
Młoda napisał/a:
My teraz opracowujemy ,,Ten Obcy". Potem będzie ,,Szatan z siódmej klasy", albo ,,Kwiat kalafiora". No własnie co jest faniejsze S.z.s.k czy k.k ? Rolling Eyes

Fajne skóty, nie ?! Wink

Kwaitu Kalafiora nie czytałam ale Szatan z siódmej klasy podobał mi sie Wink
Bike_chan - Pią 22 Paź, 2004 20:18
Temat postu:
[quote="Ppark"]

Zobaczysz jeszcze dramaty, gdzie mnóstwo treści jest nawet w didaskaliach, ale to dopiero XX wiek Razz.
[quote]

Wiem, wiem, ale jednak w większości jest tak jak mówię... co nie znaczy że zawsze
Idda - Pią 22 Paź, 2004 23:39
Temat postu:
Zazdroszczę Wam wszystkim!Nas tak wyczerpują lektury zadawane przez Felka,że szkoda gadać...w tym roku przerabiamy 13 LEKTUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bike_chan - Sob 23 Paź, 2004 08:09
Temat postu:
Idda napisał/a:
Zazdroszczę Wam wszystkim!Nas tak wyczerpują lektury zadawane przez Felka,że szkoda gadać...w tym roku przerabiamy 13 LEKTUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja bodajże 19 czy 20... Smile Ale sporo jest takich o objęctości Króla Edypa czy Antygony...
Kinga - Sob 23 Paź, 2004 14:19
Temat postu:
Cze
Antygonka jest spoko wlaśnie jestem w trakcie czytania Wink

Fakt pozniej TO dopiero są lektury

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group