Dzieci OnLine
Z życia szkoły... - pogoń
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 18:39
Temat postu: pogoń
pogoń za moda , pieniędzmi...kazdy zapomnina aby zrobic cos bezinteresownie, wyscig szczurów. a co wy o tym sadzicie ?
Pulkownik Nikt - Sob 16 Paź, 2004 18:48
Temat postu:
Nikt nie robi niczego bezinteresownie :]. Zawsze jest jakas korzysc dla pomagajacego czy to radosc czy cos innego.
MeGi111 - Sob 16 Paź, 2004 22:04
Temat postu:
Szczerze to zgadzam się z tym, lecz nie do końca... Coraz więcej ludzi dąży do celu "po trupach". Liczy się dla nich tylko ich własne dobro. Sama to nieraz odczułam... Pieniądze, kariera... Ludziom coraz częsciej przestaje zależeć na rzeczach naprawdę ważnych...
Nasuwa mi się tu piosenka Łzów z nowej płyty: "tak niewiele"
jej fragment który mi się właśnie nasunął:
"A teraz tylko gonitwa za szmalem
I nieprzespane noce w obawie o jutro
Ile jesteś wart od życia dostaniesz
Niepotrzebny bagaż zmartwień oraz smutków
Czasem warto zostawić to wszystko
Leżeć na ulicy, wpatrywać się w niebo
Wspominać dni gdy było się wariatem
Nawet mądrzy ludzie robią czasem coś głupiego"
Wiele osób zapomina o prawdziwych wartościach... Lecz nie wszyscy... Są jeszcze naprawdę dobrzy ludzie i oby było ich coraz więcej...
Bike_chan - Sro 20 Paź, 2004 20:09
Temat postu:
Zawsze sobie powatarzałam, że za bardzo wierzę w ludzi, ale według mnie nie zawsze dązymy do celu po trupach. Może watro zauważyć tych, którzy zatrzymuja sie przy każdym potrzebujacym, a nie dołować siebie i wszystkich dookoła przy okazji tym, jacy ludzie są beznadziejni. Dlaczego nie ma na tym forum teamtów: Słuchajcie! Ludzie sa fantastyczni!, tylko ciagle wszyscy ubojewaja nad tym, dlaczego ludzkość schodzi coraz niżej. Ja tak nie uwazam. Poziom kultury podnosi się wprost proporcjolanie do rozwoju cywilizacji powinniśmy umiec to dostrzec. Ja nie spotkałam się z czyms takim, jak wyścg szczurów w szkole, mimo, iż chodzę do jednego z najlepszych warszawskich liceów. Każdy jest skłonny do pomocy, tylko niektórym rzeba w tej decyzji pomóc.
czy jest toś, kto sie ze mną zgadza?
Iśka - Sob 23 Paź, 2004 16:51
Temat postu:
Tak, tak jest teraz na świecie. Ale ja osobiście uważam, że trzeba isę poprostu dostosować. Nie we wszystkich sytuacjach jest wyścig szczurów. A w szkole to się chyba nie goni za modą i pieniędzmi, co ?
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 18:16
Temat postu:
Coraz więcej ludzi dąży do celu "po trupach". Liczy się dla nich tylko ich własne dobro.
Sorry ale czy jakktos robi biznes zaczynajac groszami a nagle najszlynnikjesza firma w Europie na tym polega nbiznes tzn z niczego zrobic coś i czy jak wdzisz na ulicy bezdomnego to kazdemu wzucasz 5 zeta przeciesz to walniete
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group