Dzieci OnLine

Między nami chłopakami... - chłopaki - mutacja, zarost

Michuś - Pon 11 Paź, 2004 14:49
Temat postu: chłopaki - mutacja, zarost
Większość postów to zapytania dziewczyn ale napewno nie jestem rodzynkiem Razz chciałem zapytać chłopaki o 2 sprawy związane z naszym dojrzewaniem. jak długo przechodziliście czy może przechodzicie mutację głosu bo mnie się zaczęło jakiś rok temu i mam grubszy głos ale czasami jeszcze mi się jakoś załamuje i trochę jest piskliwy Sad czy coś jest nie tak? A drugie chciałem was zapytać kiedy zaczynaliście się golić? czy jak zgolę pierwsze wąsy to szybko odrosną i czy golić całą twarz czy tam gdzie zarostu jest najwięcej czyli przy uszach baki?
Anonymous - Pon 11 Paź, 2004 16:23
Temat postu:
Każdy mutację różnie przechodzi - ja nie piszczałem np :-) Ale znam osobę, której ciekawie się załamywał głos (piszczał) ;-)

Jeśli chodzi o golenie się to poczekaj jeszcze ze 2 lata ;-)
Pulkownik Nikt - Pon 11 Paź, 2004 17:08
Temat postu:
Ja ze swoja muacja glosu mialem niezle jaja biggrin 13 lat wtedy mialem. I nieraz jak mowilem slowo "szpilka" to piszczalem jak mysz:) Natomiast w innych przypadkach koledzy az sie dziwili powaga mojego glosu ;P Roznie to bywa:) No i jeszcze przed nia jak odbieralem telefon to mnie z moja mama mylona a teraz z tata badz bracmi.
A co do golenia to nie prada ze gdy zgolisz ten meszek co masz pod nosem to bedzie twardszy i bedziesz sie musial codziennie golic. Mnie on denerwuje i go czasami gole gdy odrosnie zeby miec gladka i jasna twarz ( mam ciemne wlosy wiec czasami wyglada jakbym mial brudna buzie ;p ) i nei wygladac jak ostatni lamus lub dresik co sie podnieca ze wasik ma Smile.
Pozdrawiam Mr. Green
Anonymous - Pon 11 Paź, 2004 20:07
Temat postu:
Witam.
Hm...Tak, załamania również miałem Wink Ale głos mi się gwałtownie obniżył podczas mutacji. Kilkakrotnie (tydzień, dwa, między okresami względnej normalności) nastąpiło natężenie...Nawet teraz, przez telefon, mówię do mnie "proszę pana" Wink Ale wtedy wyjątkowo trudno było mnie z ojcem nie pomylić. Co do zarostu...Jakiś jest, golić - nie golę. Niedługo zapewne zacznę, jednak na razie mnie nie przeszkadza.
Pozdrawiam Kwiat
Michuś - Sob 23 Paź, 2004 14:53
Temat postu:
Możecie jeszcze coś chłopaki podpowiedzieć odośnie golenia Question jaką maszynką najlepiej i czego używacie Question
altruista - Sob 23 Paź, 2004 16:34
Temat postu:
po1 - nie uzywaj zadnej staroswieckiej brzytwy czy maszynki na zwykle zyletki, do tego trzeba cholernej wprawy zeby sie nie pociac Razz

po2 - o ile maszynka nie bedzie wazna [mozesz uzywac spokojnie jednorazowek czy tej 'zwyklej' wymiennej gillete'a], o tyle wazna bedzie pianka - najskuteczniejsze [nie powoduja podraznien etc] sa te Nivea, przynajmniej z tych ktorych uzywalem.

i zadbaj o jakis dobry balsam po goleniu, jaki wybierzesz to juz twoja sprawa Razz
Michuś - Sob 23 Paź, 2004 21:13
Temat postu:
czy poleciłbyś jakąś konkretną maszynkę gillete'a bo jest ich dużo (jak się nazywa ta zwykła)? a jednorazówki na ile goleń starczają?
Kinga - Sob 23 Paź, 2004 21:15
Temat postu:
Cze
Dobra moze ja polecę Wink
Mach 3 jest dobra z Gilette Wink
ma paseczek nawilżający ... zyresztą jak wszystkie giletki
sami10 - Nie 24 Paź, 2004 16:15
Temat postu: Re: chłopaki - mutacja, zarost
Michuś napisał/a:
Większość postów to zapytania dziewczyn ale napewno nie jestem rodzynkiem Razz chciałem zapytać chłopaki o 2 sprawy związane z naszym dojrzewaniem. jak długo przechodziliście czy może przechodzicie mutację głosu bo mnie się zaczęło jakiś rok temu i mam grubszy głos ale czasami jeszcze mi się jakoś załamuje i trochę jest piskliwy Sad czy coś jest nie tak? A drugie chciałem was zapytać kiedy zaczynaliście się golić? czy jak zgolę pierwsze wąsy to szybko odrosną i czy golić całą twarz czy tam gdzie zarostu jest najwięcej czyli przy uszach baki?
mój brat ma kolegę który ma ok 22 lat i jak go słyszę to wydaję mi się żę mówi do mnię 10-cio latek
Anonymous - Wto 26 Paź, 2004 15:38
Temat postu:
Ja od 12 roku zycia zaczełem mutacje, kiedys jak szedłem i powiedziałem dziędobry sąsiadowi to aż mnie sie zapytał czemu mam taki zachrypnięty głos. Co do włosów to jakoś dziwnie szybko rosną i już musze co jakiś czas sie ogolić. Najbardziej mnie wkurzaja włosy na nogach niektórzy w moim wieku wogule prawei nie mają włosów a ja mam jak 20 latek owłosione nogi
Anonymous - Sro 03 Lis, 2004 12:00
Temat postu: Re: chłopaki - mutacja, zarost
[b:]sami10 napisał:[/b:]
mój brat ma kolegę który ma ok 22 lat i jak go słyszę to wydaję mi się żę mówi do mnię 10-cio latek

Pewnie bierze sterydy :)
Anonymous - Sro 03 Lis, 2004 13:05
Temat postu:
Ja golę się maszynką na zwykłe żyletki i jakoś nie mam pokancerowanego ryja. Rzecz w tym, żeby żyletki były dobrej jakości.

Elektrycznych maszynek nie polecam- gorzej golą, poza tm strasznie niemile łaskoczą.

Krem do golenia niezły jest Palmolive, można też używać Polena Lider czy jakoś tak.

Zarost będzie pojawiał się stopniowo w różnych miejscach, np. u mnie są to głównie wąsy i "kozia" bródka.

Co do mutacji- to normalne, że głos ci się załamuje.
Anonymous - Czw 04 Lis, 2004 15:48
Temat postu:
"Kozia bródka" jest fajna Razz Tzn. fajnie wygląda biggrin (jak pasuje do twarzy) biggrin LOL Mr. Green Twisted Evil
Anonymous - Czw 04 Lis, 2004 23:51
Temat postu:
Taaa... a co niby, może według was chłopak ma się golić pod pachami?
Pulkownik Nikt - Pią 05 Lis, 2004 11:56
Temat postu:
Otwieraczu tu nie chodzi tylko o to ze gdy facet sie goli pod pachami to jest zniewiescialy czy inne takie bzdury ale o to ze pod pachami zarosnietymi rozwija sie peeelno bakterii. O wiele wieksza maja powieszchnie do rozwoju dzieki temu.
Kinga - Pią 05 Lis, 2004 13:13
Temat postu:
Cze
A nawet nie chodzi mi o golenie ale o to że pisze on że ma 15 cm włosy pod pachami
i podrywa na nie laski
to jest niesmaczne
Anonymous - Sob 06 Lis, 2004 18:09
Temat postu:
Opowiadanie o 15 cm kłakach pod pachami to po przede wszystkim skrajne szczeniactwo- ale on to raczej dla żartu napisał, więc mnie to bimba.
Nikt- co, może ty se pachy golisz?? Może jeszcze sobie nogi depilujesz??
Anonymous - Sob 06 Lis, 2004 18:25
Temat postu:
Nie nie gole :) A to z prostej przyczyny: Wlosow tam jeszcze nie mam :) A nog nie depiluje bo to troche.. dziwnie wyglada jak na moj gust ;P
Gothic - Sob 06 Lis, 2004 18:58
Temat postu:
To jest strasznie obleśne!!! Która laska możę być tak głupia i na to polecieć??!! Neutral
Anonymous - Nie 07 Lis, 2004 10:38
Temat postu:
Za to golenie się pod pachami to (wyjąwszy nieliczne wyjątki) objaw zniewieścienia i/lub pedalstwa.
arekk - Nie 07 Lis, 2004 10:39
Temat postu:
Michus-ty jestes o o pultora roku mlodszy ode mnie i masz jusz mutacje od roku. ze mna jest gorzej- za 3 tygodnie bede mial 15 a mutacje mam moze od miesionca. Wiecie chyba jak to jest gdy sie piszczy na maxa w 3 klasie gima. Koszmar. Glupio sie odezwac przy laskach.
Co do golenia to jeszcze nie zaczolem.
Anonymous - Nie 07 Lis, 2004 11:35
Temat postu:
A umiesz pisać bez błędów, koleś? Robisz je jak pierwszoklasista Razz
Większość chłopaków zaczyna dojrzewanie fizyczne w wieku 12 lat. Przyrost tkanki mięśniowej, powiększenie genitaliów, mutacja itd.
Trochę późno masz tę mutację Wink
arekk - Nie 07 Lis, 2004 11:43
Temat postu:
Sorki za bledy.
mycha92 - Nie 07 Lis, 2004 11:49
Temat postu:
Ech, mi to się wydaje, że rozmawacie to sobie o tym, co ile sobie brodę golić itp. a w ogóle nie dorosliście do pisania ze zrozumieniem... Poza tym zauważyłam, że część osób naużywa słowa takie jak "walenie"<-- jako maasturbacja, "laski" <-- zamiast dziewczyny itp. Ludzie, trochę zrozumienia proszę!! A tak w ogóle wiecie jaki to jest niesmak, jak piszecie że dziewczyny podrywacie na 15 centymetrowe włosy pod pachami? Bleeee!
Anonymous - Pią 12 Lis, 2004 20:00
Temat postu:
Z tym głosem to nie ma rady, ale to jest naturalne!!! Very Happy Co do włosów to tyle powiem: jeśli masz dziewczyne albo zabiegasz o jakąś laske to gól, a jak nie to też gól Very Happy Ja gole ale na razie wolno odrastają ale brzydko mi to wyglądało na WF i nie tylko bo jeden był krótki a drugi długi... POZDRO, nie wiecie jaksię ciesze że jestem moderatorem Very Happy Very Happy Very Happy
kicp - Pon 15 Lis, 2004 02:29
Temat postu:
1) mutacja - jestem, że się tak wyrażę, w trakcie Smile
2) zarost - golę się jużod około pół roku, mniej-więcej co dwa dni, jak sie nie bede golic dluzej to bede mial wasy ;p
3) czym sie golic - ja uzywam swojej wlasnej wielorazowej żyletki gilette, najlepsza Wink pianka takze gilette a woda po goleniu nie pamietam jaka Razz

btw - uwielbiam sie golic, a jak sie w ogole pochlapie woda po goleniu, to cuzje jakbym mial nową skore Wink
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 05:42
Temat postu:
Witam.
To jeszcze wiek podaj Wink . A co do golenia: Cóż, zacząłem niedawno, muszę co 2-3 dni Wink Czy to lubię? Ee...Trudno określić, bardziej lubię niż nie lubię. Smile
Pozdrawiam Kwiat
kicp - Pon 15 Lis, 2004 11:40
Temat postu:
14 lat
buli - Pon 15 Lis, 2004 16:37
Temat postu:
Ja nie toleruje zarostu, konsekwentnie pozbywam sie calego owlosienia z ciala oprocz brwi i wlosow na glowie (nogi,pachy,klata,broda,nos,uszy,itp:P)
Anonymous - Pon 15 Lis, 2004 16:40
Temat postu:
Brawo! Golisz nogi? Świetnie to musi wyglądać.
Ale cóż, nie wypowiem się. W końcu każdy ma jakieś zboczenia, grunt to tolerancja...
d098 - Czw 18 Lis, 2004 00:02
Temat postu:
1 Wy w większości macie po 14/15 lat i tak naprawdę to mogliście przejść tą "główna" fazę mutacji - tak naprawde to ZWYKLE trwa ona do 18/19 roku życia (tyle że już w niewielkim stopniu)
2 Co do golenia to używam wilkinson QUATTRO i musze przyznać że ją lubie
do golenia używam żelu wilkinsona do skóry nrmalnej
3 prawda jest taka że facet powinien od czasu do czasu (no tak jak już ma koło 20, w zależności od intensywności odrastania włośó raz do dwóch razy) zgolic sobe włosy pod pachami bo takie przetrzymywanie jest niechigieniczne nieestetyczne i wogóle...

Co do tego kolesia z nogami i klata -Shocked Laughing Rolling Eyes facet troche przesadzasz nie sądzisz ?
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 20:31
Temat postu:
Nie widzisz że Buli ironizuje?
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 12:07
Temat postu:
Tavion napisał/a:
Większość chłopaków zaczyna dojrzewanie fizyczne w wieku 12 lat. Przyrost tkanki mięśniowej, powiększenie genitaliów, mutacja itd.
Trochę późno masz tę mutację Wink

LOL, mam w klasie jakieś odstępstwa od normy, no i moi znajomi to też odstępstwa w tym przypadku.... Rolling Eyes
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 14:13
Temat postu:
Duży LOL. Mnie na biologii uczyli, że dojrzewanie dziewczyn zaczyna sie w wieku 13 lat, chłopcy jeszcze później. Razz
Anonymous - Pią 19 Lis, 2004 17:49
Temat postu:
d098.... czy ty aby nie jesteœ jakimœ dewiantem?
adam(o)_1991 - Pon 22 Lis, 2004 08:12
Temat postu:
hehe z tym kolem co ma 15 cm pod pachami biggrin
se wyobrazam takiego alfonsa z piosenki wielkie yał...
taki wąsiaty ze słonecznymi brylami...biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group