Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Pytanie dotyńczące dojrzewania (wtrudnych pytaniach niemogę)

Anonymous - Czw 16 Wrz, 2004 15:05
Temat postu: Pytanie dotyńczące dojrzewania (wtrudnych pytaniach niemogę)
Mam tylko pytanie:
Jak w 6 klasie będzie rozmowa o miesiączkach to czy chłopacy też będą na lekcji czy kto inny powie im o ich sprawach????
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2004 15:30
Temat postu:
Oni będą dowiadywać się z innych źródeł, bvo podejrzewam, że chodzi ci o WDŻ. Wtedy będziecie mieć oddzielnie, jak będzie rozmowa o miesiączce to oni pójdą np. do biblioteki, a jak będą rozmowy o męskich sprawach to wy wyjdziecie gdzieś, bynajmniej u mnie tak zawsze było.
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2004 18:39
Temat postu:
Słyszałam, że WDŻ jest najczęściej ostatnią lekcją.
A więc raz macie wy (dziewczyny), a za tydzień chłopcy.
Nie jestem jednak pewna, ja tego nie miałam.
Malvina - Czw 16 Wrz, 2004 19:14
Temat postu:
Co oznacza skrót WDŻ ?
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2004 20:56
Temat postu:
Malvina napisał/a:
Co oznacza skrót WDŻ ?

Wychowanie do życia w rodzinie
mroweczka - Czw 16 Wrz, 2004 21:53
Temat postu:
Ja miałam tak,z enp. jak rozmiawialiśmy o rodzinie to wszyscy razem mieliśmy tą lekcję, a jak o dojrzewaniu to osobno, w tym tygodniu chłopcy, w następnym dziewczyny.

A jeśli chodzi o prelekcje z pielgniarką(czy tam z pania od Alwaysów) to dziewczyny mają tylko tą lekcję,chłopacy w tym czasie albo są w domu albo na innej lekcji.

Acha i Weronikaskończ te szopki z gg,okej? Evil or Very Mad
Anonymous - Pią 17 Wrz, 2004 09:09
Temat postu:
Dzień dobry.
I ja tak miałem, że w sprawach dojrzewania kobiet grupa męska przychodziła na późniejszą godzinę i odwrotnie. Raczej nie będziecie mieli wszyscy razem. Smile
Pozdrawiam
sami10 - Pią 17 Wrz, 2004 11:32
Temat postu:
o ile wiem to chłopacyy uczą się zakładania kondonów na ogórkach
Anonymous - Pią 17 Wrz, 2004 12:58
Temat postu:
To miał być żart? Ja nic nie wiem... Rolling Eyes
Anonymous - Pią 17 Wrz, 2004 22:30
Temat postu:
Chłopacy zakładają kondomy na ogórki? Neutral Nie wiedziałam o tym.
Chyba, że poprzedniczka żartowała, albo dowiedziała się o czymś takim.
Nie mam pojęcia. Rolling Eyes
sami10 - Sro 27 Paź, 2004 19:34
Temat postu:
gdzieś obiło mi się o uszy
Anonymous - Sro 27 Paź, 2004 20:48
Temat postu:
Ciekawa teza Sami, bardzo ciekawa, ale raczej nie prawdziwa, moze by o tym pomyśleli Cool
Anonymous - Czw 28 Paź, 2004 15:09
Temat postu:
O_o
Plotka, heh.

Cóż. Na WDŻcie dokładnie opisali ci sprawę. Ale w kl. 2 gimnazjum macie razem np. o cyklu miesiączkowym, kobiecych i męskich sprawach Razz
Nikita - Czw 28 Paź, 2004 18:42
Temat postu:
Sami , przed napisaniem jakiegoś postu najpierw pomyśl a pożniej napisz Mad Wink
A tak po za tym to lekcje WDŻ i te o dojrzewaniu zaczynają się we wszystkich szkołach od 6 klasy ??
Malvina - Czw 28 Paź, 2004 19:21
Temat postu:
Nina ja miałam już od początku 5klasy
Bike_chan - Pią 29 Paź, 2004 07:05
Temat postu:
Ja miałam Wychowanie do życia w rodzinie teoretycznie od 4-tej klasy, ale w rzeczywistości mielismy może ze 2 spotkania. Ale tam mówiliśmy o taich ogólnych sprawach, więc byli wszyscy: chłopcy i dziewczynki. W 5-tej klasie mialam takie spotkanie z pielęgniarką i na nim byli oddzielnie chłopcy i dzieczyny, bo bylo to właśnie o dojrzewaniu. A w gimnazjum w drugiej czy trzeciej klasie - nie pamiętam normalnie na biologi mieliśmy cały cylk lekcji i układzie rozrodczym, ale to było takie biologiczne i tak mało życiowe, że aż strach...
Malvina - Pią 29 Paź, 2004 08:59
Temat postu:
Ble...te biologiczne sprawy..:p Zawsze jak nauczycielka mowila o takich rzeczach to ja robilam zadania domowe;p
Ona89 - Pią 29 Paź, 2004 15:22
Temat postu:
Ja miałam wychowanie do życia w rodzinie w pierwszej klasie gimnazjum. Nudno było. Gadali o alkocholiźmie i innych nałogach. Po jakimś czasie przestałam na to chodzić i teraz nie chcę mieć więcej takich lekcji.
mindi10 - Pon 08 Lis, 2004 14:15
Temat postu:
Malvina napisał/a:
Ble...te biologiczne sprawy..:p Zawsze jak nauczycielka mowila o takich rzeczach to ja robilam zadania domowe;p
Malvina na Twoim miejscu zaczęłabym się chihotać a właściwie mieliśmy to już na początku i pod koniec 4 klasy
Malvina - Pon 08 Lis, 2004 17:14
Temat postu:
mindi10 napisał/a:
Malvina napisał/a:
Malvina na Twoim miejscu zaczęłabym się chihotać a właściwie mieliśmy to już na początku i pod koniec 4 klasy

Co mi da chichotanie? Lepiej zrobić zadanie..biggrin (ale rym;pp-sam wyszedłRazz)
Anonymous - Pon 08 Lis, 2004 17:19
Temat postu:
Potwierdzam poprzednie wypowiedzi, u mnie było tak, że osobno dziewczyny i osobno chłopaki, no chyba, że jakieś tematy o rodzinie, itp. Wink I nie zakładaliśmy kondonów na ogórki Razz
Anonymous - Sob 20 Lis, 2004 18:26
Temat postu: To prawda!
[quote="sami10"]o ile wiem to chłopacyy uczą się zakładania kondonów na ogórkach[/quote]

Moja koleżanka mi opowiadała, że jej brat w gimnazjum nosił na wdż banana. Musiało to fajnie wyglądać

-Mamo, potrzebuję banana na wdż
-A co będziecie z nim robić na wdż!?
-Eeee... zakładać baloniki...
Anonymous - Sob 20 Lis, 2004 20:21
Temat postu:
Ogórki, banany, co jeszcze? Może wibratory od razu? Confused ... Ale to nie zmienia faktu, że wyglądało komicznie na pewno. biggrin
Inteligencja - Sob 20 Lis, 2004 20:29
Temat postu:
coś w stylu 'widzę, że pani jest głodna. Chce pani posmakować mojego banana" ? Smile
btw. ciekawe, czego mogła być głodna ;P

U mnie było, ale nie chodziłem. Wolę ten czas lepiej spożytkować ;P.
Anonymous - Nie 21 Lis, 2004 10:13
Temat postu:
'...posmakować banana' - no fajnie... Czego to ludzie nie wymyślą Smile
mycha92 - Nie 21 Lis, 2004 20:27
Temat postu:
A no co do WDŻ: ja miałam w 4 klasie wspominane na przyrodzie nt. ciąży, zapłodnenia i wyglądu komórek zarodczych i narządów płciowych obu płci. Później, przez pierwsze półrocze w 5 klasie miałam WDŻ. Teraz, na początku 6 klasy też mam. Właśnie my mamy w piątki o 7:30 WDŻ, i w ostatni piątek my, dziewczyny, przyszłyśmy godzinę później. W tym tygodniu chłopcy dłużej śpią Wink

A co do bananów i ogórków: bzdura! Sami, masz bujną wyobraźnię Wink
rodzynka - Nie 21 Lis, 2004 21:46
Temat postu:
jeśli bedziecie rozmawiać o dojrzewaniu to pewnie osobno dziewczyny i chłopcy osobno.
Ale to całe Wychowanie do życia w rodzinie to straszny kretynizm - prowadzi jakaś katechetka... i te lekcje są koszmarne...zapytasz o coś związanego z seksem a ona ci powie że to grzech... tragedia. Maksymalnie odbiegają od tematu, ja sie niczego nie nauczyłam
Anonymous - Wto 23 Lis, 2004 06:33
Temat postu:
Witam.
U mnie prowadziła to historyczko-polonistka. Ale moja klasa jest na tyle trudna, że w pewnym momencie nie wytrzymyła i wyskoczyła "I co?! Będziecie się ciupać jak zwierzaczki?!" ...
Pozdrawam Kwiat
Anonymous - Pon 15 Sie, 2005 20:50
Temat postu:
Na pewno ich nie będzie oni będą miec osobne lekcje
Sipucha-14- - Czw 08 Wrz, 2005 21:02
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
Oni będą dowiadywać się z innych źródeł, bvo podejrzewam, że chodzi ci o WDŻ. Wtedy będziecie mieć oddzielnie, jak będzie rozmowa o miesiączce to oni pójdą np. do biblioteki, a jak będą rozmowy o męskich sprawach to wy wyjdziecie gdzieś, bynajmniej u mnie tak zawsze było.
Nie martw się chłopkaów nie będzie przy tej romowie.. my tez w 6 klasie mieliśmy.. wlaściwie miałyśmy taka rozmowę... Dali nam z pięć darmowych podpasek w takim specjalnym ładynm kolorowym pudełeczku, książeczkę na temat miesiączki i dojrzewania ( bardzo mi pomogła przestałam sie bać ) bo wtedy jeszcez nie miałam okresu, dali nam tez kalendarzyk do zaznaczania okresów i było sporo smiechu i zabawy Więc nie martw sie !!
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 21:06
Temat postu:
Padlo ci cos na mozg,czy po prostu masz nature newba?GTFO!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group