Dzieci OnLine
PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie...?
Anonymous - Pią 14 Lut, 2003 23:41
Temat postu: Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie...?
Cześć wam. Dziś Walentynki. Spedzilem z moja dziewczyną fantastyczny wieczór. Wszystko byłoby OK gdyby nie jedna rzecz. Jesteśmy ze soba już prawie 10 miesięcy. Ja mam 17 a Ona 15 lat. W ostatnim czasie w ogóle do mnie nie mówi "Kocham Cię" więc się jej dzis spytałem czy kocha mnie. Odpowiedziała, że daży mnie ogromnym uczucie, olbrzymią sympatią - jestem dla niej najważniejszą osobą. I rzeczywiście tak jest. Jest o mnie zazdrosna, jak jestem smutny zawsze mnie pocieszy, przeżywa ze mną wszystkie moje smutki i radości. Jak twierdzi nie może żyć beze mnie. Gdy się długo nie widzimy tęskni, układa wierszyki miłosne i przysyła. Ale problem w tym że nie może powiedzieć że mnie kocha. Kiedys to mówiła, ale jak twierdzi nie zna takiego uczucia jakim jest miłość do chłopaka, bo jestem jej pierwszym chłopakiem. Powiedziała mi że nie mam się co martwić bo jej uczucia nie zmalały ale wręcz wzrosły. W końcu jesteśmy dla siebie bardzo bliscy po 10 miesiącach "chodzenia".
Jeśli doczytaliście do tego momentu to prosze was o wasze zdanie na ten temat. Czy waszym zdaniem jest to miłość? Po czym poznać prawdziwą miłość i czy ona się różni od wielkiej przyjaźni.
Dzięki
Anonymous - Sob 15 Lut, 2003 10:53
Temat postu:
muśle że ona boji sie wyznać tego uczucia słownie musisz ją przekonać że nic sie nie zdarzy jak powie jakim uczuciem cie obdarzyła
Nemeia - Sob 15 Lut, 2003 20:59
Temat postu:
Zanim zaczelam chodzic z moim mezem, bylismy przyjaciolmi... Tesknilam za nim, brakowalo mi go, rozmawialam z nim codziennie przez telefon po pare godzin (dzielilo nas 1000 kilometrow). Byl tym kims komu wyplakiwalam zale w sweter... Po paru latach ta przyjazn zmienila sie w kochanie. (Z jego strony, bo ja kochalam go od samego poczatku). Daj jej czas... Wszystko powolutku sie ustatkuje... Jak bedzie czula sie na tyle bezpiecznie, to powie ci ze cie kocha. Nie popychaj jej do tego bo sie zrazi. Badz cierpliwy, wyrozumialy i kochaj ja dalej... a przyjdzie taki dzien ze i ona powie ci "Kocham Cie".
Blanka - Sob 01 Mar, 2003 09:53
Temat postu:
wiesz...w roznych czasopismach pisze ze para nie musi mowic sobie dzien w dzien "kocham cie", moze ona to czasopismo przeczytala i dla tego mysli ze powinienes wiedziec ze ona cie kocha.
pa!
Ewcia - Wto 19 Sie, 2003 14:58
Temat postu:
uważam że ona cie kocha tylko boi sie tego co bedzie potem... ja k to sie wszystko ułoży... czy to jest już na zawsze...
Cytryna - Sro 20 Sie, 2003 14:11
Temat postu:
Wiesz ja chodzę z chłopakiem od ponad miesiąca, ale chodziłam z nim przez prawie 5 lat z przerwami w szkole podstawowej i tak szczerze mówiąc teraz kocham go mniej niż kiedyś. Moze to dlatego ze tyle razy się na nim zawiodłam...ale jednak chciałam spróbować jeszcze raz. Może z czasem moja miłość do niego będzie tak wielka jak kiedyś. Musiałabym się jeszcze tylko uporać z jednym problemem. A tak właściwie to nie jest problem. Ale nie o tym chciałam pisać.
Słowa "KOCHAM CIE" są bardzo ważne, jeżeli dziewczyna powtarzałaby je każdemu swojemu chłopakowi, nie byłyby one już takie ważne. Moze ona w tej chwili nie jest pewna ze to właśnie ty jesteś tym jedynym, albo poprostu swoje uczucie do Ciebie woli pokazać gestami i zachowaniem. To też jest ważne. Nie powinieneś się tym zbytnio przejmować. Ja mojemu chłpakowi też często nie mówię ze go kocham. Tak właściwie nawet nie pamiętam kiedy powiedziałam mu to prosto w oczy. To pewnie dlatego też że wydaje mi się to trochę głupie. Może nie jestem na to jeszcze zbyt dojżała ale nie lubię mówić komuś że go KOCHAM........
alicja00 - Sro 20 Sie, 2003 22:23
Temat postu:
Nie każda osoba jest wylewna, są też osoby nieśmiałe. Jeśli jesteś dla niej pierwszą miłością to może być bardzo nieśmiała. To, że ci nie mówi często tego słowa(kocham cię)to wcale nie znaczy, że cię nie kocha.
Liczą się czyny a nie słowa. Mówić można wszystko . Zwróc uwagę na jej zachowanie np. to czy się nie wstydzi ciebie przy koleżankach, itd.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group