Dzieci OnLine

Do śmiechu - Oda do Leppera

nie podam. - Wto 27 Lip, 2004 11:29
Temat postu: Oda do Leppera
Oh Lepperze nasz wspaniały!
Na Twe ręce lud wsi cały
Składa Ci dary wdzięczności,
Żeś nam dał tyle radości.
Oh gdyby nie twoje blokady
To byśmy nie dali rady.
Rolnik musi pobiadolić,
Czasem komuś [cenzura]ć.
Ty to wodzu zrozumiałeś
Do rebelii nas wezwałeś.
Po co na polu pracować
Kiedy można postrajkować?
To za Ciebie kosynierze
Przy wódce mówim pacierze,
Zaś gdyś Ty skuty w kajdany
Na sercu rolniczym rany,
Zaś gdyś w pięknym garniturze
Śpiewamy o Tobie w chórze.
Chłopskie zrobim znów powstanie
I znów Polska w korku stanie!
Powiedz Messer tylko słowo,
A znów będzie kolorowo.
Chłop potęgą jest i basta
On ze skały, mieszczuch z ciasta.
Tylko Ty piękny na pysku
Wyzwolisz nas od wyzysku
Od tych co każą pracować
I chcą wieś nam reformować.
Z tobą krzyczą wszystkie chłopy:
MY NIE CHCEMY DO EUROPY!
Kania - Wto 27 Lip, 2004 14:03
Temat postu:
Ha!I co wtym śmiesznego?? Rolling Eyes
d098 - Czw 05 Sie, 2004 12:43
Temat postu:
Zgadzam się mogłeś tym kogoś urazić
EU07 - Pią 22 Paź, 2004 19:57
Temat postu:
Kolejna próba ośmieszenia Leppera. Tak wlaściwie, to co od niego chcecie? Smile Polityk jak każdy, ma po prostu swoje dość specyficzne poglądy. Ale przeca w Polsce jest demokracja (wolność wyrażania poglądów) a nie totalitaryzm!
BamBI - Sob 23 Paź, 2004 11:02
Temat postu:
a mnie to rozśmieszylo w ogóle nie lubie polityków !!!!!!! i nie chce do Europy !!!!!!! w końcu w niej jestem (moje zdanie jak kogoś urazilam to sory - no bo ktoś może lubić polityków Razz
Kinga - Sob 23 Paź, 2004 13:03
Temat postu:
Cze
Politycy jacy sa tacy są ... mnie tez to nie rozsmieszyło ...a wogóle to nie napisałes autora ani źródła. Wszyscy coś mają do polityków, policjantów, lekarzy ... heh ... a zresztą to juz jest na dyskusję na zupełnie inny temat ... nie jakiejś głupiej rymowanki.
Malvina - Sob 23 Paź, 2004 15:49
Temat postu:
Czytałam to kiedyś.... nie za bardzo mnie rozsmieszylo..
EU07 - Sob 23 Paź, 2004 16:35
Temat postu:
Jeśli zaś chodzi w ogóle o Samoobronę to mam promującą ją kapitalną piosenkę z poprzednich wyborów parlamentarnych! Miodzio! Mogę przeslac jak ktoś chce...
Naomi - Sob 23 Paź, 2004 17:48
Temat postu:
Lepper, Lepper, Lepper...
Uwazam tak samo jak EU07 poprostu polityk... Silent
zazulita - Sob 23 Paź, 2004 18:01
Temat postu:
Mi sie ta "oda do Leppera" wcale sie nie podobała Rolling Eyes Neutral
Malvina - Sob 23 Paź, 2004 19:40
Temat postu:
Bo prawda jest taka że Ci co myślą ... " A ci politycy wogule nic nie robią" " Są do [cenzura]" itp... to myslą ze to takie proste.. Ciekawe jakby oni się wykazali...
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 08:46
Temat postu:
A ja coś wiem.
NIE PODAM jest poprostu dizeckiem i nie rozumie słowa polityka.....
nie podam. - Nie 24 Paź, 2004 09:03
Temat postu:
Rozumiem słowo polityka. Mi też się nie podoba ta oda do Leppera. Lepper to polityk jak każdy inny siedzi w Sejmie i nic nie robi.
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 09:06
Temat postu:
To po co dajesz nam ten tekst?
nie podam. - Nie 24 Paź, 2004 09:10
Temat postu:
Bo innych to może śmieszyć. Np. Counter Polityka Laughing Laughing Laughing
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 09:13
Temat postu:
Nas to nie śmieszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamationExclamation
nie podam. - Nie 24 Paź, 2004 09:22
Temat postu:
Nie mówię że was tylko anty polityka.
Kinga - Nie 24 Paź, 2004 09:46
Temat postu:
Cze
Siedzą w sejmie i nic nie robią ? Heh no to mało wiesz
EU07 - Nie 24 Paź, 2004 09:54
Temat postu:
Stwierdzenie, że "nic nie robią" jest mocno (bardzo!) przesadzone. Gdyby naprawdę nic nie robili to lada dzień mielibyśmy wybory parlamentarne, nie zostalibyśmy przyjęci do UE i NATO, bylaby jeszcze potężniejsza dziura budżetoiwa i brak perspektyw na nadchodzące lata. A jednak tak nie jest. Czyli coś jednak robią...
nie podam. - Nie 24 Paź, 2004 11:11
Temat postu:
Z tym że nic nie robią to powiedziałem w przenośni
EU07 - Nie 24 Paź, 2004 11:18
Temat postu:
nie podam. napisał/a:
Z tym że nic nie robią to powiedziałem w przenośni

Tzn.?? Bo nie zrozumialem przenosni Smile
Malvina - Nie 24 Paź, 2004 12:02
Temat postu:
Ja też za bardzo nie zrozumiałam. Nie_podam może wyjasnisz nam o co chodziło w tej przenośni?
Anonymous - Nie 24 Paź, 2004 17:06
Temat postu:
[quote="EU07"]Jeśli zaś chodzi w ogóle o Samoobronę to mam promującą ją kapitalną piosenkę z poprzednich wyborów parlamentarnych! Miodzio! Mogę przeslac jak ktoś chce...[/quote]

to mógłbyś mi przesłać??
EU07 - Nie 24 Paź, 2004 17:11
Temat postu:
d098(niezal) napisał/a:
EU07 napisał/a:
Jeśli zaś chodzi w ogóle o Samoobronę to mam promującą ją kapitalną piosenkę z poprzednich wyborów parlamentarnych! Miodzio! Mogę przeslac jak ktoś chce...

to mógłbyś mi przesłać??

Podaj email.
Kinga - Nie 24 Paź, 2004 17:14
Temat postu:
Cze
Ja tez chcę Smile wyślij mi na PW
Pulkownik Nikt - Nie 24 Paź, 2004 17:15
Temat postu:
Hehe ludzie nie naskakujcie tak na niego:)
Nie mozecie troche sie wyluzowac i nie robic takiej nerwowej atmosfery? Skoro was to nie smieszy no to trudno Smile Ale mi akurat przypadlo do gustu Smile
Anonymous - Pon 25 Paź, 2004 16:19
Temat postu:
Eh. Śmieszy cię to.. Nas nie. Śmiejemy się z żartów lecz nie takich.. To że ktoś obraża politykę ma wielką później kosenkfencje.
EU07 - Pon 25 Paź, 2004 17:02
Temat postu:
Od razu mówię, że nie mam zupelnie nic do autora wątku. Jedynie nie podoba mi się ta "oda". A czy polityka może być śmieszna... Może i może... Przyklad: świetne teksty podczas przesluchiwania świadków w sprawie Rywina... Ale obrażanie Leppera? Confused
Pulkownik Nikt - Pon 25 Paź, 2004 18:49
Temat postu:
No w sprawei rywina niezle teksty byly Smile skarpetki rulez xD
Ja natomiast niewidze zadnych przeciwskazan aby smiac sie z leppera a jaki on jest kazdy widzi: z prostaka stylizuje sie na intelektualiste ( wyuczone gesty nieodlaczne okularki w programach itp. ) No i co za rolnik przy zdrowych zmyslach sadzi na torach zboze? Razz
Cytat:

Ale obrażanie Leppera? Confused

A to juz mi tak troche ironia zapachnialo Smile) Lepper to tez czlowiek i nie jest zadnym autorytetem.
A jakby wygladal nasz kraj gdyby ludzie nie zartowali sobie z politykow w ten czy inny sposob? Chocby w publicystyce w programach Najsztuba na TVN w dowcipny i prosty zrozumialy sposob pokazane sa niektore osobistosci dzieki czemu ludzie sa odrobine bardziej kumaci.
Byly procesy o to ze CHYBA ( ale nie dam glowy ze dokladnie on a nie kto inny ) Urbanski zazartowal z papieza to moze juz o leppera beda niedlugo skoro taka mentalnosc polakow? ;/ To ja juz sie boje odzywac :X
EU07 - Wto 26 Paź, 2004 07:28
Temat postu:
Pulkownik Nikt napisał/a:
No w sprawei rywina niezle teksty byly Smile skarpetki rulez xD

Moim ulubionym bylo stwierdzenie: "pani posel, pani chyba owies do glowy uderzyl" biggrinbiggrin

Ja natomiast niewidze zadnych przeciwskazan aby smiac sie z leppera a jaki on jest kazdy widzi: z prostaka stylizuje sie na intelektualiste ( wyuczone gesty nieodlaczne okularki w programach itp. ) No i co za rolnik przy zdrowych zmyslach sadzi na torach zboze? Razz

Zgadzam się, że Lepper udaje kogoś kim nie jest. Wokol niego toczy się kilka postępowań. Ale chodzilo mi o to, że ten caly tekst brzmi tak jakoś... hmm.. no wlasnie - nie wiadomo jak Smile

A jakby wygladal nasz kraj gdyby ludzie nie zartowali sobie z politykow w ten czy inny sposob? Chocby w publicystyce w programach Najsztuba na TVN w dowcipny i prosty zrozumialy sposob pokazane sa niektore osobistosci dzieki czemu ludzie sa odrobine bardziej kumaci.

Hmm.. nie wiem. Nie oglądam tego programu Smile

Byly procesy o to ze CHYBA ( ale nie dam glowy ze dokladnie on a nie kto inny ) Urbanski zazartowal z papieza to moze juz o leppera beda niedlugo skoro taka mentalnosc polakow? ;/ To ja juz sie boje odzywac :X

Dobra, ale popatrz sobie ilu ludzi żartuje z Leppera a ilu z np. Tuska czy Borowskiego. Na każdym kroku można uslyszec, że Lepper jest taki i taki... I o to mi glownie chodzi: ŻARTOWAĆ TAK - ALE W SPOSÓB ROZSĄDNY I NIE TYLKO Z LEPPERA Smile
Pulkownik Nikt - Wto 26 Paź, 2004 15:11
Temat postu:
Owies tez byl fajny xD
A z tym sie zgadzam by zartowac w rozsadny sposob.
Ale nie widze powodu by sie tak unosic z powodu "Ody do leppera" ktora byla mniej lub bardziej udana satyra dzisiejszego rolnika-zwolennika Samoobrony Smile
No i nie widze sensu dalszej dyskusji na ten temat gdyz ja podchodze do wiekszosci spraw z luzem i malo jest dla mnie tematow tabu u was troche wiecej Smile I tyle:)
Pozdrawiam Smile
EU07 - Wto 26 Paź, 2004 15:13
Temat postu:
Dobra, niech będzie że mnie przekonales. A sluchales pojedynku Leppera i Rokity w Radiu ZET kiedyś? KAPITALNY!!!!!!
Pulkownik Nikt - Wto 26 Paź, 2004 15:24
Temat postu:
Niestety nie :/ Nie slucham radia.
EU07 - Sro 27 Paź, 2004 18:08
Temat postu:
A ja sluchalem tego już z 10 razy Razz Mam nawet zapisaną tą rozmowę w mp3 biggrin A teksty lecialy po prostu boskie, np. "pan chyba dyplom za maslo dostal", "panu sie chyba cos pod ta lysa glowa pomieszalo - wlosow nie ma i rozum ulecial" i wiele, wiele innych biggrinbiggrin
Pulkownik Nikt - Sro 27 Paź, 2004 18:11
Temat postu:
rotfl Smile Chyba sobie tego poszuk

Juz znalazlem Smile
misia*** - Pią 31 Gru, 2004 11:47
Temat postu:
nie wiem co w tym śmiesznego LEPPER CHYBA NIE WIE O TYM FORUM DOBRZE BO BY NAS ZABIŁ Wink
Kinga - Pią 31 Gru, 2004 11:49
Temat postu:
najsłynniejszy polski mulat ? ... <lol>

E tam zabił ... niema za co
Anonymous - Pią 31 Gru, 2004 12:01
Temat postu:
Ciekawe, kto kogo zabiłby prędzej Twisted Evil.
Btw, Lepperowi należy się ogromy plus... wiecie za co?? Za nazwisko. LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Twisted Evil
Anonymous - Pią 31 Gru, 2004 12:22
Temat postu:
No fajne hhe:) śmieszne... Mr. Green ale szczerze mówiąc wolę Leppera niż Millera albo Kwaśniaka no to moze jakas ballada o Kwaśniaku? hehe

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group