Dzieci OnLine
Na luzie... - Aparat
Anonymous - Pon 19 Lip, 2004 20:06
Temat postu: Aparat
Witam wszystkich....Jeśli możecie to pomóżcie...Proszę... :(
Chodzi o to,że w ten czwartek będą mi zakładać aparat ortodontyczny stały (na jakieś 2 lata :cry: ) na górne zęby i ja nie mówię o tym rodzicom ale bardzo,bardzo się tego boję!
Nawet już nie martwie się złośliwymi komentarzami moich "kolegów i koleżanek"z klasy na temat aparatu i tego,że miomo iż jestem nawet ładna to przez te druty stracę całą swoją atrakcyjność i chłopaka który mi się podoba. Proszę powiedzcie szczerze czy zakładanie aparatu bardzo boli ? Nie chcę pocieszania... Chcę całej prawdy...
Pozdrawiam
Kinga - Pon 19 Lip, 2004 20:18
Temat postu:
Cze
No cos ty ... nikogo i niczego nie stracisz
a za dwa lata zyskasz piekny zgryz ... ja nosze aparat ale tylko na noc
To nie boli tak bardzo
Ale jak juz go zaloza moga cie bolec wargi przyzwyczaisz sie
Gościówa - Pon 19 Lip, 2004 22:01
Temat postu:
Ja nnosilam tylko zdejmowany aparat to nie wiem...ale taki na stale chybbba tez nie boli
Przynajmniej bedziesz miala ladne zęby!
Anonymous - Wto 20 Lip, 2004 09:41
Temat postu:
O, jasne, ze ignoranci beda ci dokuczac - ale odgryz sie jakos zlosliwie. Do utapetowanych laleczek powiedz "Nie jaraj sie, Barbie, bo ci sie fluid rozplynie". Prawdziwi przyjaciele nie dowroca sie od ciebie, a aparat cie nie zeszpeci. Jednak, prawda jest taka, ze samo zakladanie aparatu nie boli, ale ze dwa dni po jego zalozeniu prawdopodnie nie bedziesz mogla wymawiac cz i bedzie ci troche trudno jesc. Najlepiej jesc wtedy drobne rzeczy, a z kanapek najlepiej odkrój skorke i pokroj w kwadraciki. Po tygodniu juz wszystko bedzie ok. Ja zdzilam sie, ze wmojej klasie tylko kilka razy jekies debile powiedzialy "blachy na zebach" itd. a barbie? Zachwycaly sie i kilka powiedzialo nawet, ze tez chce sobie zalozyc
Trzymaj sie!
Anonymous - Wto 20 Lip, 2004 13:53
Temat postu:
Dziękuję wam dziewczyny kochane jesteście! buziaki dla was :-D :-D :-D
Anonymous - Pią 23 Lip, 2004 12:53
Temat postu:
Jeśli nie będziesz za aparatem gromadzić resztek jedzenia to spoko.
Ja miałem tylko aparat zdejmowany, ale w sumie to go nie nosiłem.
panienka_wierzba - Pią 23 Lip, 2004 19:24
Temat postu:
moja koleżanka z klasy ma aparat stały i wygląda ślicznie =]
_grzeszczulka_ - Sob 24 Lip, 2004 17:03
Temat postu:
nom, to prawda. Niektóre osoby w aparacie wyglądają wyjebiście! lecz inne... o bosh! nie wspomne... ale jak wiem aparat stały jest bardzo bolesny. Bo to ustawia na siłe zęby i gdy sie przesówaja w dziąsłach to to straszliwie boli, nie mozna jeśc normalnie jak dotychczas tylko do pewnego czasu same papki jak malutkie dziecko
Kania - Sob 24 Lip, 2004 19:08
Temat postu:
Ech... Głowa do góry kawa
ja nosze stały aparat a jka zakładali to nic nie bolało na początku jest troche w nim nie wygodnie ale sie przyzwyczisz.
A przez aparat nic nie stracisz może i inni cie wyśmieją ale będzierz miała piękne zębya inne dziewczyny będą szczerbate
Więc nie ma czego sie bać!!!Jak skączysz nosić aparat innym oko zbieleje na widok twoich zembów będziesz miała je cudowne
aska - Sro 28 Lip, 2004 09:44
Temat postu:
ja też będę miała stały aparat , ale jeszcze nie wiem kiedy bo jest bardzo drogi (potrzebuję na górne i dolne zęby
) ... mogę ci powiedzieć że zakładanie aparatu troche boli bo trzeba go dobrze "dokręcić" ...
Ale możesz poprosić mame o aparat np. porcelanowy (niestety jest bardzo bardzo drogi) , albo o aparat zakładany od wewnętrznej strony zębów (niestety jest jeszcze droższy
) , a jeśli będziesz miała zwykły druciany poproś mame żeby ortodąta ładnie ci go ozdobił
(np. gwiazdkami)
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group