Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - HIP-HOP

aska - Sob 03 Lip, 2004 14:53
Temat postu: HIP-HOP
Hip-hop to super Kultura : styl zachowania , ubrania , deskorolka , zośka , rap , itp.
Mnie się to podoba a co wy o tym sądzicie ?
Anonymous - Sob 03 Lip, 2004 16:13
Temat postu:
Poza deską, ani jedno z tych rzeczy mi się nie podoba. Złaszcza styl zachowania. Naprawdę to takie super? [cenzura], joł ziomie, fajna z niej [cenzura]? Moim zdaniem to żenada.
ełe piotr - Sob 03 Lip, 2004 16:18
Temat postu:
nena bo ty jesteś dresem to ci sie nie podoba. ja lubie hip hop.
aska - Sob 03 Lip, 2004 19:24
Temat postu:
Nena napisał/a:
Poza deską, ani jedno z tych rzeczy mi się nie podoba. Złaszcza styl zachowania. Naprawdę to takie super? *nie wyrażaj się*, joł ziomie, fajna z niej *nie wyrażaj się*? Moim zdaniem to żenada.

Wiesz twoim zdanie to może być nawet nie wiem jakie , ale styl zachowania chodziło o to , że (prawde mówiąc mnie się ten styl nie podoba) chłopacy chcą być super i czasami im wychodzi a czasami nie !!! Mają swoje TEKSTY i mają swój styl ... ( nie wiem jak to napisać rzebyś mnie zrozumiała !no trudno! )
Anonymous - Nie 04 Lip, 2004 10:46
Temat postu:
Ele, sam jestes dresem ;P
Nie wiem, jak jest w innych miastach, ale u mnie - widze jak jest. A dresy trzymaja sie z hip hopami. Ja chce byc od tego jak najdalej.
A jesli chodzi o graffiti - to tylko chamskie napisu w stylu Magda jakastam to [cenzura]. Zero ladnych wrzutow Sad
P.S. Co sie stalo z polskimi literami? Bo wiem, ze u mnie dzialaja, to musi byc cos z forum.
ełe piotr - Nie 04 Lip, 2004 13:49
Temat postu:
wrzuty są zkur..... i zhuj... i je..ć dresy:)
Anonymous - Nie 04 Lip, 2004 17:16
Temat postu:
Eee... Nie bardzo zrozumiałam jakie są wrzuty, ale zrozumiałam jakie są dresy i się zgadzam.
nie podam. - Nie 04 Lip, 2004 17:32
Temat postu: Re: HIP-HOP
aska napisał/a:
Hip-hop to super Kultura : styl zachowania , ubrania , deskorolka , zośka , rap , itp.
Mnie się to podoba a co wy o tym sądzicie ?

ello yo yo

Kultura hip hop jest zawalis**

(P.S. ello- to po hip hopowsku znaczy cześć)
Anonymous - Nie 04 Lip, 2004 17:35
Temat postu: Re: HIP-HOP
nie podam. napisał/a:

(P.S. ello- to po hip hopowsku znaczy cześć)

No, chyba kazdy wie.

ełe piotr - Nie 04 Lip, 2004 17:47
Temat postu:
ale oni zawsze mówią elo dzieciah.
Iśka - Sro 14 Lip, 2004 11:29
Temat postu:
No Nena.. czy ja wiem ? Kur** ch*** zaje**** mówią nie Hip-Hopowcy, tylko MŁODZIEŻ ! Tak, właśnie... U mnie (w mieście, szkole) tak właśnie odzywa się przeciętny nastolatek (no, może trochę przesadziłam, nie lecą takie wiązanki, ale pojedyncze słówka w każdym zdaniu znajdziesz) I nie ważne czy jest drecem, metalem, czy hip-hopowcem... każdy przeklina tak samo Wink
Anonymous - Nie 25 Lip, 2004 18:40
Temat postu: BOŻE
Jestem bardzo tolerancyjna, nie przeszkadza mi, ze ktos slucha hh czy cos... Ale TA KULTURA TO JEST NAJGORSZE CO MOGLI LUDZIE WYMYŚLEĆ... PO PROSTU DNO Pozdro dla wszystkich punków ;) i skejtów (blech)
karolina_heyah - Pią 20 Sie, 2004 16:11
Temat postu:
Hip-Hop the best
karolina_heyah - Pią 20 Sie, 2004 16:11
Temat postu:
Hip-Hop the best
Anonymous - Sob 21 Sie, 2004 17:03
Temat postu:
Iśka napisał/a:
No Nena.. czy ja wiem ? Kur** ch*** zaje**** mówią nie Hip-Hopowcy, tylko MŁODZIEŻ ! Tak, właśnie... U mnie (w mieście, szkole) tak właśnie odzywa się przeciętny nastolatek (no, może trochę przesadziłam, nie lecą takie wiązanki, ale pojedyncze słówka w każdym zdaniu znajdziesz) I nie ważne czy jest drecem, metalem, czy hip-hopowcem... każdy przeklina tak samo Wink

U nas jest mało "zwykłej młodzieży" może jakieś 10% szkoły... 88% to sk8, skejtki, modnisie (czy też w sumie skejtki, bo to jest w modzie) i dresiarze, bo ich nie da się rozróżnić 2% to metale i punki. Ja należę do tych 2% i jestem z tego dumna!
A HH to to samo, te same teksty i w ogule, a kultura jest jeszcze bardziej żałosna
Malvina - Sob 21 Sie, 2004 17:13
Temat postu:
Ja tma lubie HH . Ale szczerze mowiac nie znosze , nie cierpie metalu itp. :/ . Nie moge nawet tego sluchac ... Ja nie naleze do tych modnis jak napisała Efkanenar ;D . Ja do nikogo nie naleze .. Lol . Ja słucham hh ... ale nie ubieram sie jakos tak ... no wiecie Razz
Anonymous - Sob 21 Sie, 2004 17:48
Temat postu:
A jeszcze wrócmy do tej deski, bo tak naprawde sie okazuje, ze ona z hip hopem nie wiele ma wspolnego i nie wiem, skad sie to wzielo, bo ja nie znam zadnego hip hopowca, który by jezdzil, a metali owszem. Na Extreme sports w tle do jezdzacych na desce chlopakow leci punk albo hard rock, podobnie z soundtrackiem do Tony Hawka. Co z tego wynika? Skate to osobna subkultura, w ktorej kazdy slucha czego chce. Kropka.
Anonymous - Sob 21 Sie, 2004 18:44
Temat postu:
Zgadzam się z Neną... mam na dysku Soundtrack do Tony'ego i nie leci tam Eminem, D12 czy coś takiego tylko Papa Roach... tylko HipHopowcy przejeli styl ubierania i od razu na nich zaczęło się mówić Skate, ja też często popełniam niestety ten błąd. A deska potem sama się przyjęła, bo ludzie zaczęli mylić... właśnie słucham Guano Apes "Lords of boards" i tekst mówi o snowboardingu czyli zimowej wersji deski letniej...
Anonymous - Sob 21 Sie, 2004 21:20
Temat postu:
A dlaczego o tym mowie - bo ostatnio wracam do jezdzenia na desce i wszyscy do mnie "o, dobrze, Intro sie nawraca na hip hop, dobrze, ze metal rzucilas" i ja musze kazdemu tlumaczyc jak jest naprawde. Eh.
panienka_wierzba - Sob 21 Sie, 2004 21:49
Temat postu:
znam mnustwo metali jeżdzących na deskach, i hm... jednego hh więc wszystko mówi samo za siebie...
altruista - Sob 21 Sie, 2004 22:51
Temat postu:
ehh, po prostu kocham ludzi mowiacych bardzo duzo na tematy o ktorych nei maja pojecia. Szerokie, luzne ubrania zaistnialy duzo wczesniej, chyba nawet przed powstaniem rapu kiedy mieszkancy 'czarnych' gett w ten sposob solidaryzowali sie w z wiezniami noczacymi luzne, workowate spodnie bez paskow, bo byly one zabronione. A deska jest jednym z elementow kultury hh, tak samo jak rap. Nie jest to zamkniety krag, wiekszosc moich kumpli ktorzy jezdza na desce do jazdy slucha punk rocku czy thrashu, i nei ejst to nic dziwnego, sam zostalem wychowany na rapie i punk rocku, i lecace po sobie run dmc, gravediggaz i biohazard nie sa niczym dziwnym, i tak jest z wiekszoscia ludzi ktorzy siedza w tym troche dluzej
Czerwony Miś - Nie 22 Sie, 2004 10:30
Temat postu:
ja wrecz bardzo nie lubię HIP HOPU Razz teksty są takie eee dziwne i co drugie słowo to ku*** albo teksty typu o w chu*a ale z niej zakur****a dup* :/ A do skateów nic nie mam no chyba że jak oni mają coś do mnie to ja do nich też MOGę coś mieć Razz a do dresów to ja raczej skacze... u nas jest tak że parktycznie jedna dzielnica jest rozdzielona na KOPALNIE (mowili tak bo kidys byla kopalna) i ja tu miszkam :/ i na OSIEDLE no i na osiedlu dresy zawsze jakieś głupie teksty puszczają to ja im tez cos głupiego gadam :-) ale mówie niech se będą i skte i dresy i tyle... tylko się ostatnio zastanawialm czy skateci i dresy mają jakąś ideologie życiową Rolling Eyes hmmm chyba nie Laughing
pozdrownienia!

Ps. mam juz dready! wczoraj skończyli,a le jest ich tylko 36 Sad ale to nic :]

Mała - Nie 22 Sie, 2004 11:07
Temat postu:
a ja lubie hh. dzieki radiu eska:) sie nasludhalam.. ostatnio bardzo duzo sluchal hh. bo on ma czesto naprwde fajne teskty, dopiero teraz to zorzumialam... ale nielubie glupich piosenek z tymi totalnymi przeklenstwami leee..
i nielubie jak laski szpanuja ze sluchaja hh. tak total nie. Razz
namotalam
Anonymous - Nie 22 Sie, 2004 11:31
Temat postu:
No bo te laski to sluchaja nie tylko hip hopu, ale tego co jest modne. Sluchaly Peji - juz nie sluchaja, bo nie ma go na listach, tych wszystkich jeden osiem elow i piec dwa debiecow tez przestana sluchac jak zejda z list. Modna byla "bijonsia", timberlejk - czy ktos ich teraz slucha? Taa... Moja poprzednia klasa wlasnie taka byla, mam nadzieje, ze teraz cos sie zmieni.
panienka_wierzba - Nie 22 Sie, 2004 12:10
Temat postu:
jeeee miśq masz już dready =D (nie zapomnij że wspominałaś coś żeby mi je zrobić Wink) mam nadzieje że czym prędzej Cię w nich zobaczę =P no a co do kultury hh sk8 i takich tam, znam wielu ludzi różnych subkultur, jak już wspominałam kiedyś nie lubie hh, po prostu mi nie leży ale nie mam nic do ludzi którzy tego słuchają, są różne rodzaje muzyki, tak samo jak różne filmy i różne kolory bo każdy człowiek ma inny gust, tylko co poniektórych są do siebie zbliżone, dlatego staram się szanować kulturę i gust każdej osoby z osobna jeżeli nie obraża to mnie bądź mojego otoczenia itp...
Maciek - Czw 26 Sie, 2004 11:51
Temat postu:
takie male tutaj sa bledy
tak zwani skejci jezdza na desce i niekoniecznie nosza szerokie spodnie kumacie ?
skejt to taka osoba ktora jezdzi na desce
a szerokie spodnie nosza tak zwani hip hopowcy

jesli chodzi o teksty
ja nosze szerokie spodnie i jest mi z tym wygodnie
jesli chodzi o slownictwo to z qmplami nierugamy sie tak hamsko
na dziewczyny mowimy tak jak wszyscy czyli cizia foka [cenzura] itp itd

kazdy z nas ma inna motywacje zyciowa i tutaj niestwierdze czym sie kto kieruje w zyciu

-----------------------------------
no ja slucham hh juz pare lat Smile
i wiem ze z reguly to co puszczaja na esce lub na mtv i vivie to w 95% to jest hip hopolo i scierwa
jesli niewiecie zaduzo o dobrym hh to sie nieypowiadajcie lepiej przemilczec niz zaduzo powiedziec
Anonymous - Czw 26 Sie, 2004 12:35
Temat postu:
Ja nie lubie takich "hip hopowcow" co sluchaja tego co jest modne, a potem, jak przestaje byc, rzucaja to w kat i nie przyznja sie, ze sluchali.
Maciek - Czw 26 Sie, 2004 13:09
Temat postu:
ja tego slucham juz dlugo i sie tego niewstydzilem niewstydze i niebede wstydzil

To nasz świat ,
to nasze zycie ...
altruista - Czw 26 Sie, 2004 20:57
Temat postu:
ot tak, z ciekawosci spytam - ile to jest 'dlugo' w twoim przypadku maciusiu?
Anonymous - Czw 26 Sie, 2004 23:52
Temat postu:
Że tak powiem prawdziwi hi hopowcy pozostaną przy swojej muzyce wtedy gdy modna zacznie być inna muzyka i młodzież masowo będzie się na nią przeżucać. Tylko wtedy poznamy prawdziwego fana HH...
nitroo - Pią 27 Sie, 2004 23:13
Temat postu: .
HHopowcy dziela sie na wie grupy - stara szkole (ludzie prawdziwi, okolo 25-30 roku zycia, majacy cele w zyciu i swoje przekonania itd) i nowa szkole (dzieciaki od10 do 20 roku zycia, kopiuja wszystko co modne na zachodzie, poprostu pozerzy)
Niestety stara szkola umiera, a na ulicach widac tylko rozwydrzone dzieciaki.
altruista - Sob 28 Sie, 2004 10:29
Temat postu:
dodaj do tego jeszcze podzial na cyklistow, rencistow, mankutow, pletwonurkow, albinosow, piekarzy i ludzi z numerem buta >45. A, i oczywiscie nie zapomnij o tr00 hartkor madafaka oracle aka nitroo, i juz bedziesz mial pelen przeglad wsrod ludzi sluchajacych rapu
Anonymous - Sob 28 Sie, 2004 11:26
Temat postu:
Może ci to człowieku nie pasuje, ale chyba taki jest podział. Aha i dodam do tego, ze jedynym dobrym zespołem, który łaczy cos z HH jest Cypress Hill, może teraz stał się znowu modny, ale starsze kawałki są też dobre szczegulnie "Trouble" (nie jest to przeróbka Pink, tak na wszelki wypadek piszę)
Iśka - Sob 28 Sie, 2004 12:05
Temat postu:
Tak, zgadzam się z Tobą Elfko.
A co do tych, co słuchają tego co modne, to też mnie wkurzają... Denerwuje mnie jak śmieją się ze mnie laski, bo mówią 'że to czego słuchasz już dawno się zestarzało, teraz modne jest cośtam'... Kurczę... przecież nie zawsze to co modne jest fajne... Jak Michał Wiśniewski śpiewał, to wszystkie co głupsze uwielbiały 'Ich Troje', teraz odszedł, a one słuchają 'Meza', bo on jest 'na topie'... Confused
Albo wkurza mnie jak ktoś mówi, ze słucha HH, wiec pytam sie 'znasz to, czy tamto...' a on 'niee', a co w ogóle z HH lubisz ? 'Noo... 'Jak zapomnieć' Jeden Osiel L. ... A ja na to 'i co jeszcze ?' ... 'nooo... nic' ...
Więc mówię: jak ktoś słyszał tylko 'Jak zapomnieć', to niech się nie uważa za wielkiego fana HH, bo to puszczali nawet w Radiu Zet !
Małą: ja też słucham Eski (Poznańskiej)... no bo poprostu jest cool ;D A najlesza jest muzyka klubowa w piątki i soboty po 23:00, albo 'Hip Hop Noc', nie ? Smile
altruista - Sob 28 Sie, 2004 13:05
Temat postu:
Cytat:
Może ci to człowieku nie pasuje, ale chyba taki jest podział.

No popatrz, a ja od malenkosci sadzilem ze dzieli sie jedynie muzyke na podgatunki, a nie sluchaczy. Nic, rzucam sluchanie rapu, poczekam az bede mial te 25 lat i bede, hm 'prawdziwy'...

Cytat:
Aha i dodam do tego, ze jedynym dobrym zespołem, który łaczy cos z HH jest Cypress Hill, może teraz stał się znowu modny, ale starsze kawałki są też dobre szczegulnie "Trouble"

tak btw - trouble to raczej nowy kawalek CH, ale cicho tam.

Chcialbym prosic o liste 'prawdziwych' grup, moj swiat legl w gruzach, chce popelnic samobojstwo, kopiuje wszystko co modne na zachodzie, jestem po prostu pozerem, chce przed smiercia dowiedziec sie czego powinienem sluchac.
Anonymous - Nie 29 Sie, 2004 03:55
Temat postu:
altruista napisał/a:

Cytat:
Aha i dodam do tego, ze jedynym dobrym zespołem, który łaczy cos z HH jest Cypress Hill, może teraz stał się znowu modny, ale starsze kawałki są też dobre szczegulnie "Trouble"

tak btw - trouble to raczej nowy kawalek CH, ale cicho tam.

Heh moze coś przekręciłam, ale na pewno ma z kilka miesicy jeśli nie wiecej. Przypomnialo mi się kiedy go słyszałam po raz pierwszy jakoś tamtej zimy. Ale ten Dr. coś tam było kopnięte, ale dobre.
PS. Wiecie, że w teledysku do "Whats your name..." jest urywek ze Slashem z Gunsów, nie przepadam za tym zespołem (wole Welvet Rewolwer też z nim), ale tak jakoś miło.

A listy prawdziwych grup nie ma, ale na pewno do nich nie należą głodne kawałki takich wykonawców jak: Ascetoholix, Liber, Mezo, Tede, 50 Cent, czy Nelly - kawałki nie po to by mieć "przesłanie" jak powinno być z porządną muzyką, ale ich muzyka powstała dla sławy i kasy. Typowe komercyjne zespoły
mroweczka - Pon 06 Wrz, 2004 14:41
Temat postu:
Szczerze mówiąc nie nawidzę tego stylu. Wszyscy udzie słuchający hip-hopu(wcale nie przesadzam) przeklinają,niektózy też palą,piją...Ja nie mówię,że tylko ci ludzie tak robią, ale dosyć mam już słuchania "Ziomal,dja ognia bo zaraz komuś przy***** jak nie zapalę"...Albo "ale świetna laska,pzrynajmniej cycata Rolling Eyes ". Muzyki tej także nie trawię...Nie wiem co takiego nadzwyczajnego jest w zośce, luźnych spodniach(krok w kolanach) i włosach posatwionych na żel zabarwionych na blond... Rolling Eyes
aska - Pon 06 Wrz, 2004 18:20
Temat postu:
ja lubie grać w zośke , i lubie chłopaków którzy mają szerokie spodnie ( chyba że wy wolicie tych w opcisłych leginsach ) ... fakt nie lubie jak ktoś przy mnie klnie !!! rozumiem raz lub dwa ale nie kilkanaście w jednym zdaniu pod rząd !!! Palenia też nie lubie ale zniose !!! O piciu nie mówie bo jak dadzą , poczęstować to jest szuper Very Happy !!!
Włosy na żel też są fajne ale to zależy u kogo (hehe) , a pofarbowane wyglądają zajefajnie i mnie sie to podoba
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 18:48
Temat postu:
Z tym ostatnim to przesadzilas, jeden chlopak pofarbowal se na blond, oczywiscie, taki krok w kostkach i plasticowe buty za 600 zeta i wyglada tak, ze dziewczynie ktora sie w nim kochala natychmiast przeszlo, i przy tym nie mogla wytrzymac i zasmiala mu sie w twarz. Wyglada po prostu zalosnie Smile To juz nie ma tak, ze pofarbuje sie, i to jest kul, bo nie wszystkim to pasuje.
Malvina - Pon 06 Wrz, 2004 19:51
Temat postu:
Co do tych grup ...Ja mam 13 lat ... hh słucham od no jakos 2 lat ... i nie slucham tego co modne ... No jezeli to co sie nowego pojawilo ... spodoba mi sie. .. To mam to gdzies czy to modne .. Np.. moze znacie piosenke Eamona ... - [cenzura] it ... ona była modna .. ale ja jej nie znosze... i wątpie czy kiedys polubie ... A moze z rockiem jest tak samo ? :> Ze sie słucha tego co modne...
Pulkownik Nikt - Pon 06 Wrz, 2004 19:52
Temat postu:
Cytat:

Z tym ostatnim to przesadzilas, jeden chlopak pofarbowal se na blond,

No coment Razz U mnie w szkole jest moda na farbowania wlosow i wszystkie dresy farboja sie na blond i laza do soalrium... I jak takiego widze no to tylko : LOL .
Anonymous - Pon 06 Wrz, 2004 22:15
Temat postu:
aska napisał/a:
ja lubie grać w zośke , i lubie chłopaków którzy mają szerokie spodnie ( chyba że wy wolicie tych w opcisłych leginsach ) ... fakt nie lubie jak ktoś przy mnie klnie !!! rozumiem raz lub dwa ale nie kilkanaście w jednym zdaniu pod rząd !!! Palenia też nie lubie ale zniose !!! O piciu nie mówie bo jak dadzą , poczęstować to jest szuper Very Happy !!!
Włosy na żel też są fajne ale to zależy u kogo (hehe) , a pofarbowane wyglądają zajefajnie i mnie sie to podoba

Zośka - może być, kiedyś sama wydziergałam na lekcji techniki, ale groch się wysypywał
Faceci w szerokich spodniach - wyglądają jakby mieli od dawna nie zmienianego pampersa i z reguły zachwują się jakby jeszcze musieli nosić pampersy (dziecinne żarty, nabijanie się z innych)
Faceci w obcisłych leginsach - są lepsi od tych w szerokich, bo mają swój styl, a nie naśladują innych, są doroślejsi (mówie z własnego doświadczenia) i nie podąrzają za modą. A po za tym jak do tego dojdą długie włosy to poprostu chodzacy bóg sexu Cool
Picie poczestować jak dadzą- jak często dają? I czy nie za wiele? to też jest pytanie
Włosy na żel - nie zalewaj kobieto, ze to lubisz, nie doć, że to wygląda jakby się na tłuszczu stawiało włosy to jeszcze czuć o żelusia na kilometr
-Włosy u faceta na blond - my z koleżankami to nazywamy "Ptaki go nie oszczędziły" domyslcie się o co chodzi Smile
Ostatnio hiphopowcy znaleźli sobie nową zabawę, bo naoglądali się za dużo filmów z USA. Tepią pierwszoklasistów z gimnazjum, jak tylko dorwą się do mojego kuzyna to nie wiem co im zrobię. Trzeba zastopować "ziomków", bo se za bardzo poczynają, bo chcą być Cool i tępienie młodszych i słabszych jest takie ziomalskie.
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 08:17
Temat postu:
Znaczy kocenie? He, u nas dyrektorka raz sie przydala i zakazala kocenia Mr. Green
altruista - Wto 07 Wrz, 2004 21:37
Temat postu:
nie bylo mnie troche, ale wracam do mojej milusinskiej zwanej elfkaNenar

Cytat:
A listy prawdziwych grup nie ma

no prosze, a jednak.

Cytat:
ale na pewno do nich nie należą głodne kawałki takich wykonawców jak: Ascetoholix, Liber, Mezo, Tede, 50 Cent, czy Nelly

no prosze po raz drugi - wychodzi neiznajomosc polskiej sceny, bo miedzy innymi tede ja tworzyl, a to co robi teraz malo mnie obchodzi

Cytat:
- kawałki nie po to by mieć "przesłanie" jak powinno być z porządną muzyką, ale ich muzyka powstała dla sławy i kasy. Typowe komercyjne zespoły

KAZDA plyta wydana inaczej niz przez grupke kolesi rozprowadzana za darmo albo po kosztach nagrania jest komercyjna. Muzyka to biznes, muzyka JEST komercyjna.

i co do CH - skoro grupa istnieje od 1988 to kawalek majacy jakies 2 lata nie jest 'stary'...

Cytat:
ą lepsi od tych w szerokich, bo mają swój styl, a nie naśladują innych, są doroślejsi (mówie z własnego doświadczenia) i nie podąrzają za modą

no i dostalem wyrok za spodnie. Arcyinteligentne jest ocenianie ludzi po ubiorze. Jestes swietna, kocham cie.

inni milusinscy:
hm, chwila. Mowimy o zelboyach czy ludzi ktorzy sluchaja rapu? Bo w wiekszosci przypadkow to sa dwie rozne grupy ludzi, wiec prosze o sprecyzowanie.
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 21:37
Temat postu:
A u nas oczywiście wszycy widza oprócz grona pedagogicznego, z którym jest coraz gorzej.
Anonymous - Wto 07 Wrz, 2004 22:15
Temat postu:
Ale często tacy "metale" to zwykli chłopcy słuchający Linkin Park, czy innych nu-metalowcyh kapel. Nie chcę krytykować LP, bo odwalają kawał dobrej roboty. Jednak robią się na metali. Ich zachowanie, ruchy, koncerty na żywo.
Grają co grają, i ich zachowanie powinno być takie jak muzyka.
panienka_wierzba - Sro 08 Wrz, 2004 22:32
Temat postu:
tak masz rację i tacy są, jednak i takich mozna znaleźc wszędzie, i u metali, i u słuchajacych hh i u słuchająch techno, u wszystkich, bez wyjątku, ale są też Ci "dobrzy", Ci, którzy nie są pozerami, którzy po prostu czują. I nie mówię że wszyscy słuchający np. hh i chodzący w szerokich gaciach (sory za taki przykałd ale nie chce mi sie myslec, pozno juz) sa pozerami, znajdzie sie takich kilka, takich "metali" słuchających byle czego i mówiących że są suuuuuuper mega też jest wielu. ludzi sie nei szufladkuje...
Anonymous - Czw 09 Wrz, 2004 19:19
Temat postu:
Akurat usłyszałam kiedyś takie stwierdzenie
Cytat:
tylko pozeży potrafią pobic kogoś innego za to, ze jest innej subkultury

Moja dobra koleżanka jest hiphopowcem z prawdziwego zdarzenia, a druga hipiską i się czasem włuczymy po osiedlu, albo po mieście i trochę dziwnie wyglądamy.
Fajermonka - Pią 10 Wrz, 2004 19:56
Temat postu:
Powiem jedno: "Jest jedna rzecz dla której warto rzyć - Hip - Hop! I nie zmienia się nic!" Cool Cool Cool
altruista - Sob 11 Wrz, 2004 10:03
Temat postu:
rzyc, powiadasz? Calkiem ciekawie to brzmi jezeli wiesz co to 'rzyc'. Ogolnie idz na frytki, bo te twoje frazesy sa nad wyraz infantylne.
aska - Sob 11 Wrz, 2004 11:27
Temat postu:
dobra przyznaje sie że nie każdemu pasuje taki styl ... nie każdemu pasuje włos na żel i pofarbowane ... Sad ... ale ja lubie blondynów i tych farbowanych blondasów ... spodnie nie muszą mieć kroku w kolanach , byle by nie były obcisłe , muszą być szerokie Wink ... lubie chłopaków co grają w zośke i jeżdżą na desce ... hehe ... po prostu ... nie wiem dlaczego ale mnie to kręci ... Rolling Eyes

-----------------------------------------------------------------------------
ja chce do mojego DAWIDA Crying or Very sad czemu ja z nim zerwałam Crying or Very sad
Malvina - Sob 11 Wrz, 2004 13:12
Temat postu:
Asia nie jestes sama Wink . Ja tez wole chłopaqw z wloskami na zel ... mogą byc pofarbowane =D . Tez lubie jak mają szerokie spodnie. .. Poprostu tacy mi się podobają i tego nie zmienie =] . One ( niewiem ktora pisala ze nie lubi =p ... ) nie lubią bo one metaliki są =D. I neiwiem ... moze nie lubią hiphopowcow ... sk8'ów ... czy chociarz takich z pofarbowanymi ...
Anonymous - Sob 11 Wrz, 2004 16:11
Temat postu:
aska napisał/a:
lubie chłopaków co grają w zośke i jeżdżą na desce

Jezdza na desce lub/i graja w zoske = sa przystojni.
Anonymous - Sob 11 Wrz, 2004 21:22
Temat postu:
Ja tak szczerze wolę mieć co pomiziać na głowie u chłopaka dlatego lubuję w długowłosych... Tych nażelu się nie da miziać po łowie, bo zel zostanie na rekach
Anonymous - Pią 17 Wrz, 2004 14:31
Temat postu:
Nena napisał/a:
aska napisał/a:
lubie chłopaków co grają w zośke i jeżdżą na desce

Jezdza na desce lub/i graja w zoske = sa przystojni.

Agodzę się z tobą nena w 100 %.
Ale znam jednego żelusia który jest na moje liście tak jakby
child of satan - Pią 17 Wrz, 2004 23:51
Temat postu:
mam pytanie jakiego hh sluchacie dzieciaki ??

jeden osiem l, mezo, trzeci wymiar czy moze mnie zaskoczycie i sluchacie czegos ambitnego (napiszcie tytuly)
Anonymous - Sob 18 Wrz, 2004 10:44
Temat postu:
Słucham Hip-hopu amerykańskiego, dorosły panie. Wink
child of satan - Sob 18 Wrz, 2004 11:07
Temat postu:
Gratuluje! A cos konkretnego czy to co MTV gra? Smile
Anonymous - Sob 18 Wrz, 2004 11:18
Temat postu:
Kelis słucham. Ale już od 2 lat i nie dlatego, że w MTV leci Wink
A poza tym: Lil' Kim, Blu Cantrell, 50cent.
I R'n'B, ale długo by wymieniać Wink
child of satan - Sob 18 Wrz, 2004 11:50
Temat postu:
hehe, to zwracam honor, po prostu nienawidze ludzi ktorzy mowia ze sluchaja hip-hopu a slyszeli tylko "aniele" czy "jak zapomniec" i do tego na teledysku, a potem sie wielcy znawcy wypowiadaja Evil or Very Mad
altruista - Sob 18 Wrz, 2004 14:25
Temat postu:
cent czy cantrell to raczej nic ambitnego, jezeli wogole istnieje ambitny rap.

Na dzien dzisiejszy poniewieram sobie jedi mind tricks, necro i gravediggaz. Jestem tr00?
Anonymous - Sob 18 Wrz, 2004 18:44
Temat postu:
altrusta, mi ich styl pasuje. Dlatego słucham właśnie ich.
A jeśli uważasz, że to nic konkretnego to tego nie słuchasz.
Proste Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group