Dzieci OnLine

Z życia szkoły... - problem!? tolerancja...

Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 21:59
Temat postu: problem!? tolerancja...
w mojej klasie jest lesbijka, może nawet 2... i nie wiem jak się zachować jak np. ona mi mówi, że ładnie wyglądam, albo w szatni na wuefie to patrzy się na dziewczyny jak się przebierają... wogóle co o tym sądzicie? potraficie zaakceptować takie osoby i być tolerancyjnym wobec nich?
Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 22:08
Temat postu:
sorki, chciałam ten post napisać w "szkole", jeżli można to przenieście post.....jeszcze raz sorry... Smile
Katharsis - Pią 11 Cze, 2004 22:23
Temat postu: no cóż..
twój problem jest naprwdę bradzo trudny a nawet dosyć "śliski". Moim zdaniem to że ktoś prawi ci komplementy, czy patrzy się na inne osoby tej samej płci nie świadczy jeszcze o jego odmienność seksualnej. Masz jakieś dowody na to że one są lesbijkami?? Widziałaś je trzymające sie za reće w parku czy całujące na ulicy?? a nawet jeśli, to wolny kraj. nie rozumiem czemu wszyscy sa negatywnie nastawieni do takich par. owszem nie popieram adopcji czy innych tego typu zabiegów, przede wszystkim ze względu na dzieci. w domu stworzonym przez 2 "mamusie" może czuć się dobrze jeśli jest znimi powiedzmy od niemowlaka. ale i tak w szkole będzie miało nie ciekawie. nie mniej jednak nikomu nie mozna odbierać prawa do szczęścia tylko dlatego że inaczej czuje. W starozytnej Grecji tego typu miłość była wazniejsza, bardziej doceniania. Nawet Achilles miał "przyjaciela" ale oprócz niego miał "przyjaciółki". tak więc nie można zabronić innym szczęścia , ale oni tez nie mogą go innym odbierać...
no to chyba tyle co do twog pytania .
Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 22:27
Temat postu:
nie jest tak, że ja jej nieakceptuje itd., ale ona mnie denerwuje swoim zachowaniem, denerwowałaby mnie nawet jakby była hetero.....i całowała się z dziewczyną, zakochuje się w innych dziewczynach.......zrozum, to może być irytująca i krępująca sytuacja
Katharsis - Pią 11 Cze, 2004 22:33
Temat postu:
rozumiem doskonale, są takie osoby które kazdym zachowaniem wyprowadzają człowieka z równowagi. Trudno się jest zachować w takiej sytuacji, i faktycznie może ona być krępująca ale ty spróbuj ją tez zrozumieć. Moze jej sytuacja nie jest taka prosta? może on tez się krępuje, albo wsytdzi? a przez swoje zachowanie stara się to zatuszowac?
Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 22:37
Temat postu:
ona wcale się tego nie wstydzi i nie tuszuje, widać, dobrze jej z tym, poza tym ma nieciekawe towarzystwo....
Katharsis - Pią 11 Cze, 2004 22:42
Temat postu:
hmm..skoro tak....a jesteś tego pewna??? i jakie to jest to towarzystwo??
spontan - Pią 11 Cze, 2004 23:15
Temat postu:
wiecie trzeba akceptowac odmiennosc innych, przeciez to tez ludzie.
Katharsis - Sob 12 Cze, 2004 11:41
Temat postu:
Zgadzam się z tobą Spontan. chyba moją odpowiedź wcześniejsz o tym mówiła Cool . Kazdy człowiek jest inny i nie można go za to potępiac. Prawda?
Anonymous - Sob 12 Cze, 2004 12:10
Temat postu:
ale ona pije, pali, ćpa.............a tego nie akceptuje nawet u hetero
Kinga - Sob 12 Cze, 2004 12:27
Temat postu:
Cze
Tolerancja - czyli tolerowanie akceptowanie czegoś
Do tolerancji nikt was nie zmusi jest to sprawa indywidualna
Już pisałam conieco na temat homoseksualistów ten temat był już poruszany
_szyszka - Sob 12 Cze, 2004 20:10
Temat postu:
To jest właśnie złe towarzystwo,ja bym się od niej trzymała z daleka.
spontan - Sob 12 Cze, 2004 20:52
Temat postu:
zasadniczo ludziom trzeba pomagać. ja osobiscie pomagam jesli tylko moge.
Anonymous - Sob 16 Paź, 2004 18:34
Temat postu: ehhh
:| na pocztaku szkoda ze nie napisalas ile masz lat. kiedy sie dorasta wydaje na sie ze pociagajka nas dwie plcie, jestesmy zafascynowani i kobietami i mezczyznami, jesli nie ma z 18 lat nie mozan powiedziec ze jest lesbijka. po prostu jest mocno zafascynowana swoja plcia, chce porownywac sie do niej. pogadaj z nia, znajdz jej obiekt w plci przeciwnej. napewno jak pozna milego chlopaka wszystko sie unormuje.
MeGi111 - Sob 16 Paź, 2004 21:54
Temat postu:
yyyyy.... To ja tu chyba czegoś nie rozumiem... Tobie przeszkadza to, że jest lesbijką, czy że pali, ćpa etc. ?? Bo jeśli chodzi o to 2 to poprostu się z nią nie zadawaj specjalne... Ja mam w klasie takich paru chłopaków, którzy do nas dołączyli w 2 klasie, bo nie przeszli... Palą, kto wie czy nie sięgają po coś mocniejszego... Normalnie z nimi gadam...

A jeśli chodzi o jej zachowanie względem dziewczyn, to ja bym to bardziej w żart obróciła... Poprostu pokazywałabym, że to toleruję i gdy np. powiedziałaby mi, że ładnie wyglądam odpowiedziałabym jej: "dzieki, ty też", albo "ja zawszze ładnie wyglądam" Razz Zachowywałabym się jak w normalnym toważystwie... Smile
Anonymous - Wto 02 Lis, 2004 12:42
Temat postu:
Ja jestem lesbijką. Piję alkohol i palę. Wasza nietolerancja wywodzi się z waszej wiary. To wasz fikcyjny bóg zabrania wam korzystać z życia na ziemii obiecując 'wspaniałe życie po śmierci". Ja korzystam z tego co mam. Życie jest zbyt krótkie i beznadziejne ( bez-nadziejne) bym chciała jeszcze czegoś sobie odmawiać. Jestem wolna! I nie jestem satanistką, nie. Żadna wiara nie jest mi potrzebna do szczęścia. To chrześcijaństwo jest źródłem nietolerancji i uprzedzeń! W szkołach, na lekcjach religii uczy się nietolerancji do homoseksualistów wmawiając dzieciom, że to choroba, którą należy leczyć! Księża przez nieludzki celibat krzywdzą dzieci i nie ponoszą za to odpowiedniej kary...! "Na boga!" - zastanówcie się, w co wierzycie!
Anonymous - Pią 05 Lis, 2004 12:20
Temat postu: ?
Dziewczyno, zastanów się co ty mówisz! Jestes lesbijką, ok, ale muzę ci powiedzieć, że na lekcji religii, że chrześcijanin, któy wierzy w Boga, jest tolerancyjny, dla ludzi nnej wiary także i dla ludzi o innej orientacji seksualnej. Cóż, a jak będziesz żyła bez wiary twoje życie bedzie puste jak próżnia, mówi się też, że najgorszy zyd to żyd ateista.
Malvina - Pią 05 Lis, 2004 16:25
Temat postu: Re: ?
liltand napisał/a:
Cóż, a jak będziesz żyła bez wiary twoje życie bedzie puste jak próżnia, mówi się też, że najgorszy zyd to żyd ateista.

Przesadziłes troche.. Duzo ludzi np. ja zyje bez wiary i jakoś mi b. dobrze..moje życie nie jest puste..Zyda nie bede komentowac.. Wink
mindi10 - Pią 05 Lis, 2004 18:34
Temat postu:
lasbijka to też człowiek a że ma inne przekonania seksualne to nie przeszkadza

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group