Dzieci OnLine

Na luzie... - Blog

Kinga - Nie 06 Cze, 2004 17:29
Temat postu: Blog
Cze

mam do was pytanie
co sadzicie o blogach ?

Ja np miałam blog ale szybko zrezygnowałam

Od zawsze uważałam blog za pewną ingierencję w sprawy intymne
Blog to przeciez taki pamiętnik tyle że internetowy
gdzie najczęsciej zezwalamy aby każdy czytał nasze przemyślenia

Zwykły pamiętnik zeszyt czy notes chowany w szufladzie pod poduszką lub gdzieś
gdzie nikt nie zagląda przed wzrokiem rodziców rodzeństwa
Taki pamietnik zostaje zastępowany blogiem

Jestesmy w takim świecie gdy uzewnętrzniamy się ... ale przybierając maskę ... pozując
Jest to złe
Uważamy "Ach co to nie ja"
Pozujemy na bohaterów ... czesto bohaterów z kompleksami

Zadziwiająca jest ta potrzeba pokazania się ... uzewnętrznienia swoich myśli ... poddania swojego życia krytyce

Ale dlaczego ?

Kiedyś uciekaliśmy od krytyki ... od pokazywania się

Teraz w programach typu bar mamy przykład pokazywania się
przybierania masek

Blog ... a co wy myślicie na ten temat ?
Pulkownik Nikt - Nie 06 Cze, 2004 18:40
Temat postu:
Ojej nie wiem co napisac;P
Moze jest to powodowane checia bycia docenionym przez inne osoby?
Mimo ze zycie jest do bani to ludzie ktorych nie znasz sie nim interesuje ale tak samo jak strona z kursami gield w gazecie.
A co do reality show to poprsotu chec lgniecia na sile do kamery i bycia "kims" dla wiekszosci ludzi a bycie kims dla wiekszosci w dzisiejszych czasach oznacza bycie totalnym frajerem jak dla mnie.
Co innego byc slawnym w kregach ludzi madrych inteligentnych ( jacy to sa ludzie to juz indywidualna sprawa ) wtedy mozna osiagnac osobisy sukces.
codi - Nie 06 Cze, 2004 20:03
Temat postu:
Ja nie cierpie blogów
blogi są dla leniwych ludzi
którym nie chce się troche pouczyć html i zrobić własną stronę Mad
ToJa - Nie 06 Cze, 2004 20:04
Temat postu:
Miałam blog. Najpierw ogólnodostępny, później na hasło (tylko dla mnie). Wprowadzili ograniczenia, zbyt dużo tam o sobie pisałam i zrezygnowałam z tego. Ale nie mam nic przeciwko blogom. To fajne pod warunkiem, że nie pisze się na pokaz. Jak wchodzę czasem na blogi i czytam, co drugie słowo bluzgi, bzdury, że aż boli i te wszystkie notki na pokaz to mnie odrzuca. Bdety typu, że chłopak ma latek 13 wypił pół litra wódki, poprawił dwoma piwkami i przeleciał dziewczynę skutkują tym, że omijam taki blog z daleka.
A czemu dobry? Na forum też piszemy o swoim życiu, o problemach i inni to czytają. Blog to pamiętnik, ale przecież piszemy to co sami zechcemy. Notki można komentować - to jak rady na forum. Na moim blogu byli ludzie, którzy mi naprawdę pomogli (deg dzięki - pamiętam). Kochałam swój pamiętnik Smile
No i gdybym uważała to za coś złego to w serwisie nie byłoby blogów...
Anonymous - Czw 10 Cze, 2004 13:45
Temat postu:
Coraz częściej blogi nie są używane jako pamiętniki. Sama mam dwa, ale jeden fotograficzny. Daje na nim zdjęcia zamist opisywać, a drugi pisany. Dwóch pisanych nie potrafiłabym mieć. Jeden prędzej czy później bym zostawiła. Ale chyba nikt nie nazwie pamiętnikiem bloga o treści "dzisiaj zmieniuam laja, komentujecie dużo i wpisujcoie się do księgi gości czy ładnie, a ten dolls jest podobny do mnie".

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group