Dzieci OnLine
DOM RODZINA - Wycieczka
Anonymous - Nie 23 Maj, 2004 14:17
Temat postu: Wycieczka
Czekałam na wycieczkę skzolną z... półtora miesiąca? Jakoś tak. Każda myśl o niej sprawiała mi radość, nie mogłam się jej doczekać. A dzisiaj, dokładnie tydzień prrzed nią, brat powiedział o swoim śnie, w którym pojechaliśmy w góry i umarłam. Dlatego rodzice wezwali mnie na rozmowę na której oświadczyli, że to z pewnością przestoga i że nie pojadę bo się o mnie boją. Wiem, to wydaje się śmieszne. Z boku. Ale nie dla mnie. Zaliczka? Wpłacona, przepadła. I wyobraźcie sobie teraz moje rozczarownie. Zamist tygodnia wspaniałej zabawy z przyjaciółmi w Wiśle, gadania sobie do drugiej, wspólnego słuchania muzyki i obżerania się słodyczami będę teraz uczyć się w szkole. Może nie powinnam tak myśleć, ale jak teraz patrzę na rodziców, zastanawiam się, jak można być takim idiotą? Co to, [cenzura], średniowiecze, żeby w zabobony [cenzura] wierzyć?! I co ja teraz mam [cenzura] zrobić??
Egoista - Nie 23 Maj, 2004 19:12
Temat postu:
Zasadniczo jedyne co mozesz zrobic to porozmawiac z nimi na spokojnie i probowac przekonac ich, ze to tylko sen i ze nic Ci sie nie stanie, ewentualnie naklonic ich do rozmowy z wychowawca, ktory powinien przekonac ich, ze nic Ci nie grozi.
Jesli to wszystko na nic sie nie zda to mozesz jedynie pocieszac sie, ze to tylko jedna marna wycieczka o ktorej za rok nikt nie bedzie pamietal
.
@ngel 13 - Pon 24 Maj, 2004 14:59
Temat postu:
pokarz starym jakis sennik internetowy i sprawdz haslo "smierc". ten sen napewno nie znaczy , ze ktos umrze, ale to ze bedzie zyl dlugo i szczesliwie! wg mnie rodzice nie wiedzac o co tak naprawde chodzi moga sie bac ale bez przesady!
mroweczka - Czw 27 Maj, 2004 21:36
Temat postu:
Ja na Twoim miejscu byłabym po prostu wściekła. Taki głupi powód i odwoływać od razu wspaniałą wycieczkę?!
Spróbuj jeszcze z nimi pogadac. Pzekonuj ich i przekonuj i-tak jak mówiła poprzedniczka-pokaż im ten sennik. Może wtedy Ci uwierzą.
Anonymous - Czw 27 Maj, 2004 21:51
Temat postu: :(
Współczuje ci strasznie.Powiedz,że to tylko sen.I niepotrzebnie oni sie o tym dowiedzieli
!Szkoda mi ciebie.Pogadaj z wychowawca,może zrobi jakies zebranie....?
Anonymous - Pią 28 Maj, 2004 22:04
Temat postu:
Wściekam się cały czas strasznie. Nie wiem co im odbiło. Może jeszcze [cenzura] niech do wróżki zadzwonią, co?! Nie, wiecie co, oni muszą naprawdę jacyś chorzy być, może ja ich do psychiatry zaprowadzę?
Pulkownik Nikt - Sro 02 Cze, 2004 21:32
Temat postu:
Jesli sa chrzescijanami to powiedz im ze wiara w magie i zabobony to grzech. Powinno poskutkowac;P
Dexia - Sro 16 Cze, 2004 22:01
Temat postu:
Zgadzam się z @ngel13. Poszukaj w internetowym senniku.Nie zawsze snyznaczą to co nam się śni!
maniek_k_m - Sro 30 Cze, 2004 11:41
Temat postu:
zlej brata albo postrasz go że to jego czeka śmierć jeśli nie przekona rodziców że możesz jechać
Ewcia - Sro 30 Cze, 2004 20:29
Temat postu:
Nasze sny moga miec znaczenie symboliczne (to co przedstawione jest w sennikach) lub to czego pragniemy lub czego sie obawiamy. Jesli zyjesz z bratem w dobrych stosunkach, to wytłumacz rodzicom, że się o Ciebie boi i że ten sn był wyrazem lęku.
Teraz to juz na pewno po wycieczce (chwalmy Boga- sa wakacje
)( noi jak pojechałaś??) ale to taka drobna rada a przyszłość gdyby braciszkowi cos sie jeszcze przysniło.
POzdrawiam cieplutko
Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 13:16
Temat postu:
NIE, NIE POJECHAŁAM
Ewcia - Czw 01 Lip, 2004 16:34
Temat postu:
szkoda...a jak sie znajomym podobało na wycieczce??????
Pozdrawiam cipeplutko
Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 22:52
Temat postu:
Jedna znajoma zachorowała, a druga nie pojechała przeze mnie. Bo nie miała oprócz mnie nikogo znajomego na tej wycieczce.
Bardzo kocham moich rodziców. Są tacy inteligentni.
ti_mo_n - Sob 03 Lip, 2004 02:26
Temat postu:
...
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group