Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - KIEDY?

Anonymous - Nie 23 Maj, 2004 10:15
Temat postu: KIEDY?
Mam wydzieline od 4 kl. i piersi mi tez rosna od 4 kl. stanika nosze 0

Kiedy waszym zdaniem mogła bym dostac miesiaczke mam teraz 12 lat i chodze do 5 kl. no mozna powiedziec ze juz bedem konczyc piata klase...

Wiecie boje sie o wakakcje...jak wyjadem gdzies a tam to mnie zastanie...juz nie powiem o koloni...i nie mowcie mi zebym sie zapespiecyła biggrin Rolling Eyes

Poztroo Razz
codi - Nie 23 Maj, 2004 11:21
Temat postu:
miesiączeke mozesz dostać w kazdej chwili nawet teraz jak równiez za pół roku czy za 2 lata.
Kinga - Nie 23 Maj, 2004 11:51
Temat postu:
Cze
A czy to problem wziąć ze sobą podpaske do walizki czy plecaka
nawet jedną najwyżej sobie w sklepie kupisz już na miejscu
Anonymous - Wto 25 Maj, 2004 08:16
Temat postu:
Drogi Gośćiu! Ja też tak miałam. Mnie brzuch bolał przez 2,5 roku przed pierwszą miesiączką i piersi też mi tyle rosły. Bałam się przez cały czas, że dostanę okres. Czekałam, czekałam, brzuch bolał a tu nic a nic. Brzuch przestał boleć, ja zadowolona, że okresu jeszzce nie dostanę a tu na urodzinkach babci bum! Okres jest... Nikt nie wie, kiedy dziewczyna dostanie pierwszy okres. I lepiej na wakacje weź podpaski. Bo jeżeli będziesz w zmożonym ruchu, wiadomo jak to na wakacjach gra się w różne rzeczy itp. to okres może się pojawić. Tak gdzieś przynajmniej czytałam. Jak będziesz zabezpieczona w podpaski nie powinnaś się bać i cieszyć się z wakacji i kolonii. Pozdorwienia! Życzę powodzenia! Buziaczki!
Anonymous - Wto 25 Maj, 2004 08:18
Temat postu:
To powyżej to ja... Z forum mnie wyciepło, a ja się nie skapłam wcześnije.....
Dorotka - Sro 26 Maj, 2004 22:19
Temat postu:
Powiem tyle okres możesz dostac jutro, za miesiąc, za rok, za dwa lata tego nie idzie dokładnie określić. I powtórze osoby wcześnejsze nic ci się przecież nie stanie jak weźmiesz ze soba podpaski na wszelki wypadek
mroweczka - Czw 27 Maj, 2004 10:39
Temat postu:
Od pierwszej wydzieliny śluzowej do pierwszej miesiączki może minąć wiele czasu. Zazwyczaj jest to rok. Ale zdarza się też,że jest to 2,3 lata, choć rzadko. Można się także spodziewać,że będzie to miesiąc...Nie ważne, jakiego rozmiaru nosisz stanik-to akurat gra najmniejszą rolę. Możesz spodziewać się jej w każdej chwili. Co zrobić? Na kolonie weź zapasowe podpaski. Jesli zauważysz "to" będziesz miała z czego skorzystać. A co potem? Cieszyć się Wink Jesteś już kobietą! Very Happy
Anonymous - Czw 27 Maj, 2004 16:49
Temat postu: czasem tak bywa...
Możesz dostac,za rok lub może niedługo!!Jak miałas wydzieline śluzową to obawiaj sie niedługo.A jeżeli biała plamę to za 0,5 roku lub do 2 lat.To sie skraca i wydłuża ale sie nie przejmuj Smile Smile Smile
Nyszka - Czw 27 Maj, 2004 17:23
Temat postu:
Możesz dostać w każdej chwili.
Nawet za chwilę.
A zabaezpieczyć się to przecież nie żaden problem.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group