Dzieci OnLine
Moda, Uroda, Wygląd - łamiące paznokcie..
Anonymous - Sob 27 Mar, 2004 20:05
Temat postu: łamiące paznokcie..
cześc...no to ja zmienie temat i poprosze k9ogos o dobra rade..mam 15 lat i bardzo ładne paznokcie..wsyztsko jest ok.po za tym ze te paznokcie ciagle mi sie łamią...i nie tak normalnie...tylko w połowie paznokcia...i to zawsze..wexcie mi pomóżcie bo mnie to złości ale i smuci...
_szyszka - Pią 09 Kwi, 2004 17:50
Temat postu:
Kiedy masz jakiekolwiek problemy z paznokciami to:
-Używaj jakiś lakierów zmacniających
-lakierów na szybszy wzrost paznokci
-lakierów aby paznokcie były mocniejsze i twardsze.
Na pewno musisz na nie uważać
Powiem Ci że masz chyba jakieś wrażliwsze paznokcie.
Mam nadzieje że wszystko będzie OK.
Aha i jeśli obgryzasz paznokcie to pomaluj je lakierem
PS.Ja to mam dopiero rpoblem bo ja nie obgryzam paznokci tylko je tak skrobie.
Myszorka - Nie 11 Kwi, 2004 08:42
Temat postu:
No masz straszny problem . ja niedawno mialam rozwniez identyczny problem . Ale wyprowadzila mnie z niego dziewczyna mojego brata . Dala mi jakas odrzywke i witaminy . Powiem wam , ze nie zawsze dobre sa te lakiery . dzilaja na nie obgryzanie . No oczywiscie cos tam dadza ale musisz jet duzo witaminy b czy jakiejs tam .
Gościówa - Pon 12 Kwi, 2004 15:04
Temat postu: paznokcie
Lakier niszczy paznokcie. Na jakiś czas..np miesiąc przestań go urzywać a zastąp go odrzywką do paznokci. Powinna je wzmocnić. I jesli je obryzasz staraj się przestać bo to równiez ma zły wpływ na paznokcie..między innymi powoduje rozdwajanie. Możesz kupić równiez jakiś krem z witaminami do rąk i paznokci.
nulka - Nie 06 Cze, 2004 20:12
Temat postu:
Ja używam olejku ( taki on nie zasycha, kładziesz go na paznokcie i on wsiąka ) i odżywki . To pomaga - wierz mi. Możesz je kupić w każdej drogeri i sklepie kosmetycznym.
CHOMICZKAAA - Pią 11 Cze, 2004 23:18
Temat postu:
Ożywki są skuteczne,bo tak jakby pazokieć jest dizęki nim twardszy,dzięki czemu mniej się łamie.Nie maluj paznokci innymi lakierami niż odżywki.Używaj kremów,olejków z witaminami.Jeśli będziesz np.chciała zmyć odżywkę(czego nie polecam) zrób to zmywaczem z witaminami,najlepiej ziołowym.
Pozdrowinko!
słoneczko - Sro 23 Cze, 2004 17:25
Temat postu:
wydaje mi sie że to zależy od sposobu odżywiania sie.z włosami jest tak samo jeżeli brak jakiegoś pierwiastka robią sie matowe,wypadają albo sie rozdwajają.
wydaje mi sie że w twojej diecie brak jest siarki,która wpływa na odpowiednia stróktórę wytworów naskórka i to właśnie ona jest tego przyczyną.mozesz ją znaleźć w ostrych warzywach bo to właśnie zawartość sierki powoduje ten smak( np.czosnek,cebula,papryka).piasłam to już wyżej przy "rozdwajaniu sie paznokci".aleto również ma związek z lamliwiścią brakiem połysku czy rozdwajaniem.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group