Dzieci OnLine
Zwierzęta - pytanko
katarzyna - Pon 15 Mar, 2004 19:33
Temat postu: pytanko
Mój najukochańszy, najwaspanialszy, naj... chomiczek ostatnio jest taki jakiś, no nie taki- strasznie spokojny ( nie biga nocą na kółku, nie rzuca rzeczami po klatce). Nasówa mi się takie pytanko: czy on z tego wyrósł (1.5 roku) czy moze nio wiecie...zejdzie na tamten świat. Chociaż jest z nim tak od miesiąca...
Mona - Pon 26 Kwi, 2004 22:12
Temat postu:
Może twój chomik jest na coś chory, albo brakuje mu witamin? Napisz, co dajesz mu do jedzenia, w jakich ilościach i jak często. Możliwe też, że to sprawa wieku - nie jest już 20-latkiem (na ludzki wiek
), stracił życiową energię. Ale to nie znaczy, że za miesiąc już go nie będzie. Może być spokojniejszy, ale dożyje np. 3-4 lat. Pozdrawiam!
_szyszka - Sro 28 Kwi, 2004 07:23
Temat postu:
Może jest zmęczony
Brakuje mu witamin
Albo jest na coś chory...
Ale jeszcze poczekaj, i obserwuj Go często, co robi i wogóle...
Anonymous - Pią 25 Cze, 2004 17:05
Temat postu:
Idz z chomikiem do weterynarz,co prawda jest jeszcze mlody,ale ostroznosci nigdy za wiele.Mialam kiedys chomika, leczylam go wlasnymi sposobam,i,w koncu zdechl biedaczek.Zrobisz jak zechcesz, ale najlepiej zrobisz jak pojdziesz z nim do weterynara,on ci wszystko powie.
MEFIU - Wto 29 Cze, 2004 12:59
Temat postu:
Cze.
Mojim zdaniem te wszystkie zabawki mu się znudziły albo jest chory.
Mozliwe że mu się nudzi robienie tego samego przez 1,5 roku to naprawde nudne. Mam myszoskoczka i miałem ten sam problem te zwierzęta są bardzo ruchliwe wnocy niedało się spać bo mysiacały czas się bawiła skakała kopała i.t.d. Ale jej to się znudziło i zaczynała wiekszość czasu przesypiać wtedy musiałem jej urozmajicić zycie czymam ją w terrarium dla zabawy wdo połowy wsypałem jej trocin żeby mogła kopać i robić sobie tunele gniazda w trocinach ma dlaniej specjalny domek z drewna ale kiedy zaczołem sypać tyle trocin to domek juz niesłuzył za gniazdo ale za doś do gryzienia przez cały czas go przerabia na trociny wrzucam rolki po papierze taletowym a niekiedy z papierem. Jestem w trakcie kończenia labirentu co miesiąc kiedy jej wymieniam trociny to na nowe kłade 3-4 domków zrobionych z papiery (blok i.t.p.)kiedy dostaje jedzenie to mam wszystko w papierowych kubkach z origami tak żeby mogła się troche pomęczyć. Spróbuj trochę urozmajicić swojemu chomikowi życie to może odzyje
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group