ja sćiagam zawsze jak tylko mam ściąge i sie da! my z nasza klasa takie rzeczy robiemy...nie iwem czy pisac lepiej nie!
 ja sćiagam zawsze jak tylko mam ściąge i sie da! my z nasza klasa takie rzeczy robiemy...nie iwem czy pisac lepiej nie!  

.
.      

)... Chyba, ze umiem, to nie ściągam
 )... Chyba, ze umiem, to nie ściągam  . W tym roku jeszcze nie ściągałam !
. W tym roku jeszcze nie ściągałam !  
      ...
 ...      ]Byłbyś królem ściągaczy gdybycie 100 razy wlali z każdej szkoły na polsce
 ]Byłbyś królem ściągaczy gdybycie 100 razy wlali z każdej szkoły na polsce   !!!! Zabrakło by szkół !!!!!
  !!!! Zabrakło by szkół !!!!!  

Czesciej to ja podpowiadam czy kartke pokazuje innym
 Czesciej to ja podpowiadam czy kartke pokazuje innym  Co jest strasznie wkurzajace, bo samemu nie mozesz pisac tylko 10 glosow z tylu sie drze do ciebie, zebys powiedziala. Bez przesady.
 Co jest strasznie wkurzajace, bo samemu nie mozesz pisac tylko 10 glosow z tylu sie drze do ciebie, zebys powiedziala. Bez przesady.      

Stosowałam to tylko raz, częściej patrzałam w kartkę kolegi
 Stosowałam to tylko raz, częściej patrzałam w kartkę kolegi  
     | spontan napisał/a: | 
| i tu zonk! bo polacy są narodem wykształconym, wedle statystyk. ha, nawet mamy bardziej wykształcone zaplecze niz amerykanie. | 
 . Rozumiem ze macie przeczytac ksiązke na rok szkolny . Ksiązka jest dosc krotka ... Więc rusz swoje 4 litery do biblioteki ..
 . Rozumiem ze macie przeczytac ksiązke na rok szkolny . Ksiązka jest dosc krotka ... Więc rusz swoje 4 litery do biblioteki ..  

To są najprosciejsze sposoby ... Ale gdy trafi sie taki wredny nauczyciel ... który chodzi po klasie ... wszędzie sie patrzzy :/ . Wtedy jest trudno sciagac ... Ale naszczescie ja sie z tym nauczycielem nauczylam sciagac ... Mamy tez takiego nauczyciela od przyrody .. w tym roq ... siedziałam w 1 lawce ... bueheheh ksiazka otwarta .. tak normalnie na ławce .... wszystkie sciagi na ławce ... Gdy zobaczył ze sciagam : chowaj te sciagi
 To są najprosciejsze sposoby ... Ale gdy trafi sie taki wredny nauczyciel ... który chodzi po klasie ... wszędzie sie patrzzy :/ . Wtedy jest trudno sciagac ... Ale naszczescie ja sie z tym nauczycielem nauczylam sciagac ... Mamy tez takiego nauczyciela od przyrody .. w tym roq ... siedziałam w 1 lawce ... bueheheh ksiazka otwarta .. tak normalnie na ławce .... wszystkie sciagi na ławce ... Gdy zobaczył ze sciagam : chowaj te sciagi  . I koniec
 . I koniec  
      Ale jesli ściągam to albo patrze od kogoś, albo pisze dlugopisem na rece, wkładam ściąge w reke lub jesli jest nie duza to czasem chowam pod kartke i jak cos to zagladam odsłaniając kartke
 Ale jesli ściągam to albo patrze od kogoś, albo pisze dlugopisem na rece, wkładam ściąge w reke lub jesli jest nie duza to czasem chowam pod kartke i jak cos to zagladam odsłaniając kartke  Czasem chowam do piórnika i z piórnika zagladam (jesli mozna miec na lawce bo nie zawsze mozna), jesli mam nie przezroczysta linijke to na niej pisze lub naklejam i jak chce zerknac to odwracam ją, czasem pisze na gumce, na korektorze bo jest szeroki i mozna sporo napisac, kiedys tez próbowałam chowac do rekawa i tak zagladac
 Czasem chowam do piórnika i z piórnika zagladam (jesli mozna miec na lawce bo nie zawsze mozna), jesli mam nie przezroczysta linijke to na niej pisze lub naklejam i jak chce zerknac to odwracam ją, czasem pisze na gumce, na korektorze bo jest szeroki i mozna sporo napisac, kiedys tez próbowałam chowac do rekawa i tak zagladac  hmm....tych sposobów jest troche.....kiedys majac rozpinana bluze nakleilam sciage na wewnetrznej stronie bluzy i jak chcialam zerknac to ja odwracałam, a jak cos to sie zapinałam
 hmm....tych sposobów jest troche.....kiedys majac rozpinana bluze nakleilam sciage na wewnetrznej stronie bluzy i jak chcialam zerknac to ja odwracałam, a jak cos to sie zapinałam  moj brat za to pisał na kartce i przyklejał do dlugopisu w taki sposób zeby nie było widac jak pisał
 moj brat za to pisał na kartce i przyklejał do dlugopisu w taki sposób zeby nie było widac jak pisał  Kiedys próbowałam tez do przeźroczystego długopisu (ale nie całkiem przezroczystego bo by było za bardzo widac, do takiego niebieskiego) wziełam zwinełam w rulonik kartke i tam wlozylam i patrzac na dlugopis przepisywałam
 Kiedys próbowałam tez do przeźroczystego długopisu (ale nie całkiem przezroczystego bo by było za bardzo widac, do takiego niebieskiego) wziełam zwinełam w rulonik kartke i tam wlozylam i patrzac na dlugopis przepisywałam  
      Heheh:D mam wyrobiony sposób np. Moge iśc się załatwić ?  Aw kibelku ściąga w ruch i wszystko se przypominam i ide pisać dalej
 Heheh:D mam wyrobiony sposób np. Moge iśc się załatwić ?  Aw kibelku ściąga w ruch i wszystko se przypominam i ide pisać dalej  Jak jest kartkówka np. z niemca ze słówek to w domu sobie napisze słowka wszystkie na kartce ołowkiem a potem w szkole wyciagam ta samą kartke i pisze na niej i wszystko mam
 Jak jest kartkówka np. z niemca ze słówek to w domu sobie napisze słowka wszystkie na kartce ołowkiem a potem w szkole wyciagam ta samą kartke i pisze na niej i wszystko mam  nieraz z ksiazki a tak to od kolezankki lub kolegi z ławki
 nieraz z ksiazki a tak to od kolezankki lub kolegi z ławki  
      Z umiarem, wszystko z umiarem.
   Z umiarem, wszystko z umiarem.   

Był złożony z 4 kartek a4 ale nie spiętych z sobą.
  Był złożony z 4 kartek a4 ale nie spiętych z sobą.   Wymieniałyśmy się kartkami z przyjaciółkami i jedna ściągała z 1, druga z 2, trzecia z 3 a czwarta wszystko wiedziała i pisała nam odpowiedzi na gumce która międziy nami wędrowała.
 Wymieniałyśmy się kartkami z przyjaciółkami i jedna ściągała z 1, druga z 2, trzecia z 3 a czwarta wszystko wiedziała i pisała nam odpowiedzi na gumce która międziy nami wędrowała.  To było świetne. Na dodatek w środku testu była przerwa obiadowa i nauczycielka poszła na obiad ale zabrała nam testy. Każdy wziął podręcznik i pisał sobie na rękach, gumce itd. Chyba nie było wtedy osoby która by nie ściągała.
 To było świetne. Na dodatek w środku testu była przerwa obiadowa i nauczycielka poszła na obiad ale zabrała nam testy. Każdy wziął podręcznik i pisał sobie na rękach, gumce itd. Chyba nie było wtedy osoby która by nie ściągała.   Ten test powinien przejść chyba do księgi Guinessa
 Ten test powinien przejść chyba do księgi Guinessa  
      . Dzisiaj też ściągałam (na 2 przedmiotach ) nie złapali mnie.
 . Dzisiaj też ściągałam (na 2 przedmiotach ) nie złapali mnie.  Najpierw na 2 stronach kartki mającej ok. 3,5 cm wszystko co potrzebne piszę a jak jest test zakrywam ręką. Jak baba nie patrzy odkrywam i zrzynam.
 Najpierw na 2 stronach kartki mającej ok. 3,5 cm wszystko co potrzebne piszę a jak jest test zakrywam ręką. Jak baba nie patrzy odkrywam i zrzynam.   

Byl temat teoretyczny do opisania więc książka na ławkę za plecy kolegi i przepisujemy
 Byl temat teoretyczny do opisania więc książka na ławkę za plecy kolegi i przepisujemy   
   A wypróbowane metody? Zawsze chowam do piórnika (albo pod piórnik). W 12 letniej karierze nie wpadlem jeszcze nigdy
  A wypróbowane metody? Zawsze chowam do piórnika (albo pod piórnik). W 12 letniej karierze nie wpadlem jeszcze nigdy 

| Gabra napisał/a: | 
| nasza baba od chemii jest straszna...Zresztą nie ma fajnej kobity od chemii. | 
 moja babka jest bardzo fajniutka, normalnie mozna sciagac na luzie. Nawet kiedys robilam spr wspolnie z moja kumpela, normalnie szeptem do siebie gadajac
 moja babka jest bardzo fajniutka, normalnie mozna sciagac na luzie. Nawet kiedys robilam spr wspolnie z moja kumpela, normalnie szeptem do siebie gadajac  baba nas czasem upominala i nic sobie z tego nie robila
 baba nas czasem upominala i nic sobie z tego nie robila      Ale tylko czasami - jak jest łatwy test to po co ściągać
 Ale tylko czasami - jak jest łatwy test to po co ściągać  Mnie jeszcze nigdy nikt na przyłapał a ściągałam wiele razy
 Mnie jeszcze nigdy nikt na przyłapał a ściągałam wiele razy  
      Poza tym niestety wszystkie sprawdziany i kartkówki dostajemy w dwóch grupach(A,B lub I,II) więc niewiele można odgapić,ale czasem nawet jak zerkne to coś mnie tchnie i napisze dobrze
 Poza tym niestety wszystkie sprawdziany i kartkówki dostajemy w dwóch grupach(A,B lub I,II) więc niewiele można odgapić,ale czasem nawet jak zerkne to coś mnie tchnie i napisze dobrze  

ale  staram sie tak nie robic
 ale  staram sie tak nie robic   
      Nie chce mi się uczyć...I dzięki mojej qmpeli z ławki miałąm raz 4+ a raz 4-
 Nie chce mi się uczyć...I dzięki mojej qmpeli z ławki miałąm raz 4+ a raz 4-  Nie no na sprawdzianie z religii to w ogóle nieźle jest...Pięć minut przed sprawdzianem.
 Nie no na sprawdzianie z religii to w ogóle nieźle jest...Pięć minut przed sprawdzianem.

Njalpesze jest to,że nigdy sie Marysia nie skapnie,a na jej "egzaminach"(
 Njalpesze jest to,że nigdy sie Marysia nie skapnie,a na jej "egzaminach"(  ) sobie gadamy jak na przerwie.
 ) sobie gadamy jak na przerwie.

Ja prawie zawsze siedze koło okna to sobie pisze na parapecie
 Ja prawie zawsze siedze koło okna to sobie pisze na parapecie  I jeszcze czasmi sobie w zegarek wklejam - znaczy sie na pasek a później tą drugą częścią zakrywam a na tescie odkrywam
 I jeszcze czasmi sobie w zegarek wklejam - znaczy sie na pasek a później tą drugą częścią zakrywam a na tescie odkrywam  Ściągam też z buta - nauczyciele myślą że już nikt tego nie robi bo to saroświedzkie a u mnie w klasie prawie wwzyscy mają tam ściągi
 Ściągam też z buta - nauczyciele myślą że już nikt tego nie robi bo to saroświedzkie a u mnie w klasie prawie wwzyscy mają tam ściągi  

(Kosciol jest przeciwny WOSPowi, a tym bardziej Woodstockowi). W szostej klasie na kartkowce z historii pomyslalam, ze nie mam nic do stracenia, bo i tak nic nie umiem, wiec usiadlam na ksiazce. Zrobilam sliczne oszustwo - nie dosc, ze zamienilam rzedy, to prawie slowo w slowo przepisalam z ksiazki! Niektore rzeczy pozmienialam, np. zamiast dowodzil napisalam rzadzil... wiec dostalam tylko (no i jeszcze za to, ze kartka byla troche porwana, co wedlug faceta, bylo brakiem szacunku) 6-
 (Kosciol jest przeciwny WOSPowi, a tym bardziej Woodstockowi). W szostej klasie na kartkowce z historii pomyslalam, ze nie mam nic do stracenia, bo i tak nic nie umiem, wiec usiadlam na ksiazce. Zrobilam sliczne oszustwo - nie dosc, ze zamienilam rzedy, to prawie slowo w slowo przepisalam z ksiazki! Niektore rzeczy pozmienialam, np. zamiast dowodzil napisalam rzadzil... wiec dostalam tylko (no i jeszcze za to, ze kartka byla troche porwana, co wedlug faceta, bylo brakiem szacunku) 6-  To moje najlepsze oszustwo w zyciu i do dzisiaj jestem z tego bardzo dumna
 To moje najlepsze oszustwo w zyciu i do dzisiaj jestem z tego bardzo dumna  
     | Nena napisał/a: | 
| ...w ludziach dobra napisalam Jurka Owsika... | 

Owsiak, droga Neno, Owsiak ;P
 Owsiak, droga Neno, Owsiak ;P      Ale facet jest spox, lubie go.
 Ale facet jest spox, lubie go.      

| Nena napisał/a: | 
| To moje najlepsze oszustwo w zyciu i do dzisiaj jestem z tego bardzo dumna  | 

| Amy napisał/a: | 
| . Nawet podczas odpytywania.. heh  | 

kiedyś na sprawdzianie z matmy miałam ściąge pod kartką, a pani chciała zobaczyć jak mi idzie....podniosła sprawdzian, ale ja zdążyłam zakryć sciąge ręką zanim ona ją zobaczy ;]
 kiedyś na sprawdzianie z matmy miałam ściąge pod kartką, a pani chciała zobaczyć jak mi idzie....podniosła sprawdzian, ale ja zdążyłam zakryć sciąge ręką zanim ona ją zobaczy ;]      

nigdy mnie nie złapali
 nigdy mnie nie złapali  
      Napisałem klasówke z matematyki, to sie odwracam do kolegi, dyktuje mu wszystkie zadania a baba udawała, że nie słyszy(nie chce słyszeć) i koleś zamist 3 dostawał 5
 Napisałem klasówke z matematyki, to sie odwracam do kolegi, dyktuje mu wszystkie zadania a baba udawała, że nie słyszy(nie chce słyszeć) i koleś zamist 3 dostawał 5  
     | Akacja12 napisał/a: | 
| a ja dobra z matmy jestem raczej  | 

nie myślcie że jestem kujonem, po prostu jeśli napisze ściągę, to i tak przy jej pisaniu nauczę się tego co na niej ma być
 nie myślcie że jestem kujonem, po prostu jeśli napisze ściągę, to i tak przy jej pisaniu nauczę się tego co na niej ma być  
      (jak zreszta wiekszosc osob w mojej klasie
 (jak zreszta wiekszosc osob w mojej klasie  )
)      

. Reszty mi się nie chciało robić. I możnaby powiedzieć, że nic nie umiałam. Ściągi porozdawałam tym z którymi siędzę, bo nic nie miały i miałyśmy się potem wymieniać. Ja miałam 2ściągi. I wszystko napisałam bez. Nawet do niej nie zajrzałam, a wogóle się nie uczyłam. Jak skończyłam to nawet pisałam innym z klasy...
. Reszty mi się nie chciało robić. I możnaby powiedzieć, że nic nie umiałam. Ściągi porozdawałam tym z którymi siędzę, bo nic nie miały i miałyśmy się potem wymieniać. Ja miałam 2ściągi. I wszystko napisałam bez. Nawet do niej nie zajrzałam, a wogóle się nie uczyłam. Jak skończyłam to nawet pisałam innym z klasy...  I wszyscy taki szok bo ja nie należę w klasie do pilnych uczennic
 I wszyscy taki szok bo ja nie należę w klasie do pilnych uczennic  

| mała 13 napisał/a: | 
| ja mam jescze inny sprawdzony sposob : pisze wszystko na wewnetrznej stronie lewej reki podpieram glowe o nia na spr i rekaw mi sie wtedy odchyla ze widze tylko ja i nikt wiecej !! sprawdzone - zawsze dziala !! |