Dzieci OnLine
Ke¶ka - Co to jest mi³o¶æ?
Ke¶ka - Sro 03 Wrz, 2003 20:42
Temat postu: Co to jest mi³o¶æ?
Co jest mi³o¶æ? Nikt nie wie…
Jest jakby s³owik na drzewie,
Jest jakby kwiat…
Kwiat, co na miêciutkie p³atki,
A maj± na imiê te kwiatki —
Ró¿e…
Mi³o¶æ jest jakby wodospad,
Wodospad, co spada ³agodnie,
Z góry.
Mi³o¶æ to wietrzyk lekki,
Cichy, spokojny i miêkki,
Ciep³y.
Co to jest mi³o¶æ? Nikt nie wie...
Jest, jakby s³owik na drzewie,
Jeste jakby kwiat...
girl_in_black - Nie 12 Pa¼, 2003 18:43
Temat postu: sorki ¿e tutaj...
Ta czê¶æ nieba nazywana jest Têczowym Mostem.
Kiedy odchodzi zwierzê, które by³o szczególnie bliskie komu¶, kto pozosta³ po tej stronie, udaje siê na Têczowy Most. S± tam ³±ki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mog± bawiæ siê i biegaæ razem. Maj± tam dostatek jedzenia, wody i s³oñca; jest im ciep³o i przytulnie.
Wszystkie zwierzêta, które by³y chore i stare powracaj± w czasy m³odo¶ci i zdrowia; te które by³y ranne lub okaleczone s± znów ca³e i silne, takie, jakimi je pamiêtamy marz±c o czasach i dniach, które przeminê³y. Zwierzêta s± szczê¶liwe i zadowolone, z jednym ma³ym wyj±tkiem: ka¿de z nich têskni do tej jedynej, wyj±tkowej osoby, która pozosta³a po tamtej stronie.
Biegaj± i bawi± siê razem, lecz przychodzi taki dzieñ, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje siê i spogl±da w dal. Jego l¶ni±ce oczy s± skupione, jego spragnione cia³o dr¿y. Nagle opuszcza grupê, pêdz±c ponad zielon± traw±, a jego nogi poruszaj± siê wci±¿ prêdzej i prêdzej.
To ty zosta³e¶ dostrze¿ony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie siê spotykacie, obejmujecie siê w radosnym po³±czeniu, by nigdy ju¿ siê nie roz³±czyæ. Deszcz szczê¶liwych poca³unków pada na twoj± twarz, twoje rêce znów pieszcz± ukochany ³eb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak d³ugo opu¶ci³ twe ¿ycie, ale nigdy nie opu¶ci³ twego serca.
A potem przekraczacie Têczowy Most - ju¿ razem...
<to nie ja pisa³am ten wierszyk, napewno go wszyscy znacie>sorki ze go tutaj wklei³am ale ten wierszyk jest bardzo fajny i madry
Ke¶ka - Sob 18 Pa¼, 2003 21:15
Temat postu:
Sk±d to wziê³a¶? Wspania³y tekst!
girl_in_black - Pi± 31 Pa¼, 2003 19:08
Temat postu:
Ten wierszyk dosta³am od kole¿anki jak mojego kota samochód przejecha³
Ke¶ka - Pon 03 Lis, 2003 22:46
Temat postu:
Przykro mi...
girl_in_black - Wto 04 Lis, 2003 15:28
Temat postu:
Tamtego kotka ju¿ nie ma ale za to sa 2 inne