Dzieci OnLine
INNE PYTANIA - Prosze odpowiedzcie miw końcu!!!! Dlaczego nikt mi nie pomoz
Anonymous - Pon 11 Sie, 2003 19:50
Temat postu: Prosze odpowiedzcie miw końcu!!!! Dlaczego nikt mi nie pomoz
Witaj!
Piszę tu by zapytać się, o cos to bardzo mnie niepokoji i starsznie się tego boje, ostatnio zauważyłam na mojej piersi (prawej) że mam tam taki jakby guz (guzik) ma gdzies miejwiecej 1cm na 1 cm albo troszke mniej...
Mama to sprwdziła zobaczyła i twierdzi że to może być np. guz czyli rak i to może sie dopiero rozwijac ten guz wiec szybko trzeba sie zglosic domlekarza mam do lekarza jechac w poniedzialek tym czasem chcialam sie zapytac czy to moze byc cos innego czy moge mniec jakas kolwiek nadzieje ze to nie jest rak! bo bardzo sie boje!!!!!!Ja czesto chorowalam mnialam to na tle narwowym ale to chyba niema nic do tego a pozatym jak bylam mlodsza na tej piersi mnialam takie sine cos i nic tam specjalnego nie wykryli patrzac lekarze... No ale teraz powtal guzik taki od niedawna i starsznie sie tego boje... Niechce umrzeć... Mam dopiero 13 lat! (rozwijam sie normalnie mam juz okres i w ogole!) Prosze pomoż mi starsznie sie boje...!
[/b]
Maciek - Pon 11 Sie, 2003 19:55
Temat postu:
z tego co wiem to w tym wieku niemozesz jeshcze miec
jestes jeszcze o duuuzoo zamloda
<jesli sie niemyle>
ale z ta piersia moze ci sie dziac cos zlego a wiec dla przezornosci pojdzi do lekarza
Anonymous - Czw 14 Sie, 2003 16:20
Temat postu:
Lekarka mi powiedziala ze wcale mozna miec w kazdym wieku raka, wiec się grubo mylisz ale podobno się takie guzy robią w okresie miesiączkowania... i to raczej przejdzie!!!!!!
deg - Czw 14 Sie, 2003 16:55
Temat postu:
Maciek: Niestety, nie masz racji. Gdyby tak było, to moglibyśmy pozamykać wszystkie oddziały onkologii dziecięcej. A w pewnym zaprzyjaźnionym szpitalu właśnie... dobudowują kolejne piętro onkologii dziecięcej
Teraz do nieznajomej13:
Na razie za bardzo się nie martw. W piersiach czasami wyczuwalne są powiększone gruczoły i nie jest to rak. Ten guzek oczywiście koniecznie musi zbadać lekarz - on stwierdzi, czy są jakiekolwiek podejrzenia wystąpienia nowotworu. Jeśli będzie miał podejrzenia, wyśle Cię na badania radiologiczne, które pozwolą na znacznie bardziej precyzyjne określenie co to jest za guzek.
Na całe szczęście w Twoim wieku zagrożenie nowotworem piersi jest bardzo niewielkie i masz duże szanse, że ten guzek to coś niegroźnego.
A nawet jeśli byłby to nowotwór, to i tak masz nieziemsko duże szanse na wyleczenie go.
Innymi słowy - jeszcze nie umierasz. Poczekaj jakieś 80 lat
Maciek - Czw 14 Sie, 2003 19:39
Temat postu:
dzieki deg za informacje
bo niewiem gdzie ale obilo mi sie o uszy ze dzieci niemoga miec raka
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group