Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Czy rozmawiacie z mamą o ...

AnGeLsS_for_you - Czw 03 Wrz, 2009 15:58
Temat postu: Czy rozmawiacie z mamą o ...
HEj!czy rozmawiacie z mamą o dojrzewaniu?ja to nie rozmawiam:(moja mama jest troche dziwna bo jak któregoś dnia (wieczorem) powiedziałam jej że sikam na brązowo(tylko wieczorem sikałam) to ona powiedziała -a jak się sika?na brązowo przecieżSad . i któregoś dnia była w super markecie to napisałam jej sms-em żeby mi kupiła wkładki higieniczne bo mam śluz to ona napisała czy mnie nie pokręciło.mnie to ciekawi co zrobi gdy dostane pierwszą miesiączkę i czy mi uwierzy.ja chciała bym dzisiaj się mamy zapytać kiedy miała swój pierwszy okres(bo ponoć młodsze pokolenie dostaje szybciej).i chyba wejde na -dojrzewające dziewczynki- i wtedy może zacznie się rozmowa.

[ Dodano: Czw 03 Wrz, 2009 15:28 ]
a i dawajcie swoje pomysły na rozmawianie z mamą.
denx za komentarzyki :*
SIMON300195 - Czw 03 Wrz, 2009 21:17
Temat postu:
jeśli chodzi o wkładki higieniczne to sama se kup... Przecież my nie wyślemy kurierem do ciebie wkładki

Jeśli chodzi o to ja mam płeć męską ale z tatą nie gadam na ten temat bo to go nie obchodzi ;/
HelpForYou - Czw 03 Wrz, 2009 21:24
Temat postu:
Kolejny taki sam temat..
Po prostu kup sobie sama !
groszek014 - Pią 04 Wrz, 2009 15:17
Temat postu:
Jak mnie cos martwi to gadam ze swoja mama:D

Zapytaj jej kiedy dostala okres i np. powiedz ze Twoja kolzanka juz ma i Ty sie zastanawiasz kiedy dostaniesz itp... nie wiem, badz pomyslowa:D

Pzdr xD

Aha a co do wkladek sama sobie kup:D
P.S wydawalo mi sie ze juz byl podobny temat...

Paaa Smile
Will96 - Pią 04 Wrz, 2009 17:36
Temat postu:
Kolejna z takim problemem. Wkładki kup sobie sama, a co do mamy, powinnaś z nią porozmawiać i powiedzieć, że nie podoba Ci się obecny stan rzeczy, i że chciałabyś żeby była bardziej dostępna pod tym względem i nie bagatelizowała Twoich problemów (oczywiście musisz to powiedzieć należytym tonem, no i przede wszystkim taktownie).
SIMON300195 - Pią 04 Wrz, 2009 17:53
Temat postu:
Will96 napisał/a:
Kolejna z takim problemem. Wkładki kup sobie sama, a co do mamy, powinnaś z nią porozmawiać i powiedzieć, że nie podoba Ci się obecny stan rzeczy, i że chciałabyś żeby była bardziej dostępna pod tym względem i nie bagatelizowała Twoich problemów (oczywiście musisz to powiedzieć należytym tonem, no i przede wszystkim taktownie).

i dodaj też argumenty (że się martwisz, że masz żal do mamy czemu nie chce z tobą rozmawiać itp.)
Anonymous - Pią 04 Wrz, 2009 20:43
Temat postu:
Ja o tym nie rozmawiam z mamą. Jak będzie uważała, że czas pogadać, to pogada.
Raz tylko jej się zapytałam, kiedy dostała okres- w szóstej klasie- ja jestem w pierwszej gimnazjum, więc to nie jest zbytnio prawdą, że młodsze pokolenie dostaje szybciej.
AnGeLsS_for_you - Pią 04 Wrz, 2009 20:50
Temat postu:
dziękuję za odpowiedzi:*Smile)
smoczek250 - Pią 11 Wrz, 2009 22:20
Temat postu:
Ehhh... z moim tatą nie mogłem rozmawiać na taki temat.
Za bardzo ON się wstydził. Raz nawet jak zacząłem coś nawijać to się zaczerwienił biggrin
Mruczka - Czw 10 Gru, 2009 20:16
Temat postu:
...
Akacja12 - Czw 10 Gru, 2009 20:38
Temat postu:
Już trochę za późno, napisałaś ;]
Nens - Czw 10 Gru, 2009 21:51
Temat postu:
5klasistka napisał/a:
Potem matka sama zaczęła rozmowę na ten temat i coś tam powiedziała, że wkraczam w okres ważny w swoim życiu, i mogę mieć tak coraz częściej(

Zazdroszczę, o ile łatwiej byłoby mi w życiu gdyby matka mi tak powiedziała, gdy miałam 12-14 lat... ;P

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group