Dzieci OnLine

Gry i programy komputerowe - The Sims 3-aktualizacja

Monnaly - Pon 13 Lip, 2009 20:51
Temat postu: The Sims 3-aktualizacja
Hejka! To znowu ja xD Piszę, bo mam problem z grą The Sims 3, a dokładniej z aktualizacją jej. No ok, zaaktualizowałam grę, włączam i kiedy się zaczyna ładować, momentalnie gra się wyłącza i tak za każdym razem... Co to może być? Jak to naprawić? Co zrobić, by gra się nie wyłączała?
P.S. Jakby co, mam wersję gry kupowaną w sklepie, nie piracką! x]
Anonymous - Pon 13 Lip, 2009 22:28
Temat postu:
http://www.sciagnij.pl/programy/p/DirectX_9.0_c/630

pobierz to i włącz jeszcze raz
quara99 - Pon 13 Lip, 2009 23:38
Temat postu:
ja miałam jeszcze gorsze problemyy.....:/ z instalacją! musiałam wymienić grę, a i ta wymieniona nie działała. Na komputerze mojej mamy o dziwo zainstalowało się!!! (a mam taki komputer, że nie ma gry, która by nie działała!) trzeba było skopiować od mamy na mój komp ten plik co nie działał, to co działało do tego samego folderu i z niego zainstalować. Przynajmniej się udało...;]
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 00:31
Temat postu:
Ale głupoty gadasz...
Monnaly - Wto 14 Lip, 2009 09:57
Temat postu:
Chippy, wielkie dzięki za pomoc. Teraz wszystko działa jak należy. biggrin
Luke_Skywalker - Wto 14 Lip, 2009 10:09
Temat postu:
Mi na słabym tylko trochę tnie bardzie to 2 z wszystkie dodatkami mi tnie
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 11:32
Temat postu:
quara99 napisał/a:
ja miałam jeszcze gorsze problemyy.....:/ z instalacją! musiałam wymienić grę, a i ta wymieniona nie działała. Na komputerze mojej mamy o dziwo zainstalowało się!!! (a mam taki komputer, że nie ma gry, która by nie działała!) trzeba było skopiować od mamy na mój komp ten plik co nie działał, to co działało do tego samego folderu i z niego zainstalować. Przynajmniej się udało...;]

Teraz ci wytłumaczę (już mi się spać nie chce) dlaczego wiem że gadasz od rzeczy tylko by sobie posta nabić. Jest takie coś co się nazywa SecuRom. Przy instalacji, pliki "rejestruje" się tym systemem na określony system. Jeżeli byś nawet najmniej potrzebny plik skopiowała z innego komputera do drugiego, nie działał by ci, przy uruchamianiu wyszło by ci coś w stylu "niepoprawna płyta" czy coś innego w stylu pirata bez cracka.
Przyznajesz się do winy? :p
quara99 - Wto 14 Lip, 2009 17:04
Temat postu:
nie chce sobie posta nabić!! poprostu ten plik wrzuciłam na płytę, a potem z płyty do mojego kompa! Nie przyznaję sie i mówie prawdę! Nie oceniaj w taki sposób innych, bo nie masz całkowitej pewności, że tak jest :/ Pisz dopiero wtedy, gdy masz sprawdzone źródło. "Przyznajesz sie do winy" ? :/
a jeśli sądzisz, że taki plik nie mógłby działać, to się gruuubo mylisz :/
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 17:08
Temat postu:
Haker się znalazł....

Wiem bardzo, bardzo dobrze co piszę, bo kiedyś próbowałem pisać cracki do gier. NIE MOŻESZ tak zrobić, nawet nie wiem jakbyś chciała. Tak jest i już. Poczytaj na wikipedii o secuROM'ie, bo to się w ogóle kupy nie trzyma..

[ Dodano: Wto 14 Lip, 2009 16:09 ]
I zapytaj się dowolnego krakera, czy mogłabyś tak zrobić. Odpowiedziałby ci tak samo jak ja, lajf is brutal.
quara99 - Wto 14 Lip, 2009 17:15
Temat postu:
Ja też swoje wiem i taka osoba jak ty nie wmówi mi takich, rzeczy, bo doskonale wiem co moja 17-letnia siostra zrobiła. Jak mi nie wierzysz to twój problem. Nie mam zamiaru kłamać! :/ So, life is brutal and full of zasadzkas.
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 17:23
Temat postu:
To zrobiła to twoja mama czy siostra? ;].
Shaunri - Wto 14 Lip, 2009 18:07
Temat postu:
Chippy - Nigdy nie ściągałeś bibliotek do gier z neta, gdyż któraś byla kopnięta? Nie znam się na securomie i kompletnie jestem zaskoczony że Maxis z niego korzysta, ale jeśli chodzi o gry, to zepsute dll'y to przecież standard.
quara99 - Wto 14 Lip, 2009 19:06
Temat postu:
Chippy napisał/a:
To zrobiła to twoja mama czy siostra? ;].

moja siostra. to komputer był mamy xD
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 21:44
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Chippy - Nigdy nie ściągałeś bibliotek do gier z neta, gdyż któraś byla kopnięta? Nie znam się na securomie i kompletnie jestem zaskoczony że Maxis z niego korzysta, ale jeśli chodzi o gry, to zepsute dll'y to przecież standard.

Biblioteki DLL to zupełnie inna bajka. Nie są rejestrowane tak jak inne rzeczy, bo dll'ów po prostu nie da się zarejestrować, bo rejestruje je windows, który z securomem się gryzie.A, i z lekko przerobionego securoma Maxis korzystał już w jedynce ;].
Tremere - Wto 14 Lip, 2009 21:47
Temat postu:
akurat jezeli chodzi o simsy to zepsute pliki to standard, mam wszystkie oryginalne i bardzo czesto musialam od kogos brac pliki okolicy albo jakies inne wiec Chippy nie wymadrzaj sie.
Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 22:22
Temat postu:
Z tego co wiem to pliki zabezpieczone są TYLKO (w sims2) w folderze "TSData". A instalator nie jest na tyle chamski by w jakimś komputerze coś zainstalować poprawnie, a w drugim niepoprawnie ;]. Naprawdę - ja się nie wymądrzam.
Tremere - Sro 15 Lip, 2009 00:13
Temat postu:
nie gadaj glupot, prosze cie, chyba wiem co mowie. nie kopiowal mi sie z oryginalnej plyty folder WorldCaches do Moich Dokumentow/Ea Games i musialam przegrywac te pliki od kolegi ktory instalowal gre z MOJEJ PLYTY. komputery to nie ludzie Chippy i sa nieprzewidywalne.
quara99 - Sro 15 Lip, 2009 07:41
Temat postu:
Tremere napisał/a:
akurat jezeli chodzi o simsy to zepsute pliki to standard, mam wszystkie oryginalne i bardzo czesto musialam od kogos brac pliki okolicy albo jakies inne wiec Chippy nie wymadrzaj sie.

no więc ja miałam tak samo. Chippy, daj już spokój, bo my nie kłamiemy, ok ? xP
Anonymous - Sro 15 Lip, 2009 09:22
Temat postu:
Tremere, przecież piszę że w dokumentach są pliki cache (i pobierane itd) które nie korzystają z secuROM'a.... Dam se spokój.. ;]
Tremere - Sro 15 Lip, 2009 12:49
Temat postu:
jezu, tak jestem idiotka i nie wiem o co ci chodzi. pliki ktorych nie mialam nie robia sie same i powinny byc przy instalacji, wiec juz koniec bo ty o jednym a ja o drugim.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group