Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Kiedy będę miała okres?

AnGeLsS_for_you - Wto 07 Lip, 2009 16:23
Temat postu: Kiedy będę miała okres?
12 lipca skończę 11 lat.mam 148cm i ważę 34.5 kg.i ciekawi mnie to kiedy będę miała miesiączkę.bo dzisiaj rano jak wstałam po lewej stronie brzucha na samym dole coś zaczęło mnie mocno boleć a po drugiej stronie od czasu do czasu mnie boli
quara99 - Wto 07 Lip, 2009 17:21
Temat postu:
może niedługo będziesz miała, a może za pare lat. Wszystko zależy od tego, w jakim tempie się rozwijasz. Każdy dojrzewa w swoim tempie. Ja np. mam 12 lat i miesiączkę dostałam 21.06 (pierwszą). Ty jeszcze jesteś bardzo młoda i masz dużo czasu na takie rzeczy. Teraz ciesz się tym, że jeszcze nie masz, nie nosisz podpasek, czy nie zawsze boli cię brzuch =]
saab - Pon 20 Lip, 2009 23:07
Temat postu:
hmm no wiesz roznie bywa Smile ale nie martw sie jak bedziesz miala dostac to napewno bedziesz wiedziec! a narazie sie ciesz ze nie musisz sie martwic czy masz podpaski i czy ci nic nie przesiaknie "biggrin
Nens - Pon 20 Lip, 2009 23:14
Temat postu:
Średnio kobieta dostaje okresu w wieku 12,5 roku. Ale nie śpiesz się do tego, pamiętam, że sama w wieku wczesnonastoletnim miałam podnietę, a teraz wiele bym dała, żeby nie przeżywać tej comiesięcznej męki.
Akacja12 - Wto 21 Lip, 2009 10:30
Temat postu:
Jeżeli ból nie ustąpi to wybierz się do lekarza. Dolegliwość może w ogóle nie mieć nic wspólnego z okresem.
oliwka7711 - Czw 06 Sie, 2009 12:41
Temat postu:
Shocked ty niemysl o miesiaczce, tylko wes lalke i sie baw puki mozesz ~!
to nic fajnego ! naprawde masz jeszcze czas !
Anonymous - Czw 06 Sie, 2009 12:47
Temat postu:
oliwka7711, a ty póki możesz ucz się słownika ortograficznego i panuj nad klawiaturą.
hippie - Czw 06 Sie, 2009 16:29
Temat postu:
Oj tak, nie ma co się spieszyć. Hmm w wieku 11 lat nie interesowała mnie miesiączka...
Mruczka - Pią 13 Lis, 2009 22:02
Temat postu:
A mnie coraz częściej ciekawi, kiedy dostanę okres... Może to trochę za wcześnie, ale po prostu jestem ciekawa... Jednak z tego, co wiem, to to nie jest przyjemne...
nasty_girl - Sob 14 Lis, 2009 10:33
Temat postu:
5klasistka napisał/a:
A mnie coraz częściej ciekawi, kiedy dostanę okres... Może to trochę za wcześnie, ale po prostu jestem ciekawa... Jednak z tego, co wiem, to to nie jest przyjemne...

W środę o 13..
Fikcja - Sob 14 Lis, 2009 14:05
Temat postu:
oj, nie przewidzisz. i nie czekaj na to, kiedyś sama miałam świra na punkcie "kiedy dostanę okres?", a jak już dostałam, to najchętniej bym komuś oddała.
Mruczka - Pią 27 Lis, 2009 21:07
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
5klasistka napisał/a:

W środę o 13..

No to pechowo.. Very Happy Jak dla mnie... Ja się tylko tak zapytałam, w zasadzie nie oczekiwałam odpowiedzi na to pytanie. Napisałam tak dla siebie. Smile
quara99 - Sob 28 Lis, 2009 13:25
Temat postu:
jeśli piszesz tak dla siebie to spodziewaj się odpowiedzi właśnie takich jaki napisała nasty , bo na tym forum raczej mozna pisać kiedy się chce ;p
Mruczka - Nie 29 Lis, 2009 23:05
Temat postu:
no ok Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group