DOJRZEWANIE - Wkładki Anonymous - Nie 15 Mar, 2009 15:13 Temat postu: Wkładki
Kiedyś miałam w szkole prezentację z firmy "Always". Dostałyśmy takie książeczki na temat dojrzewania, i tam pisze, żeby codziennie używać wkładek, by "Czuć się czysto i świeżo". Wiem, że wkładek używa się, gdy pojawia się wydzielina śluzowa, która, nie ukrywam, nie pojawia się u mnie zbyt często (i zbyt obficie też nie). Praktycznie wcale. I mam pytanie- czy mimo braku wydzieliny, powinnam używać wkładek? violetLily - Nie 15 Mar, 2009 16:19 Temat postu:
To w sumie zalezy od twojego poczucia swieżości. Ja używam wkładek, bo przy tym nie brudze tak bielizny, no i ogólniej przyjemniej jest ;P Nosząc wkładki nalezy pamiętać aby je często zmieniać tak samo jak podpaski. nasty_girl - Nie 15 Mar, 2009 16:40 Temat postu:
To, czy masz wydzielinę zależy od dni cyklu. Więc też nie musisz ich nosić przez cały czas, ja tam na przykład nie lubię.. jeżeli przeszkadza Ci ta wydzielina, noś je, jeśli nie, to nie. Ale pamiętaj, majtki trzeba zmieniać bez względu na wkładki ! Anonymous - Nie 15 Mar, 2009 16:50 Temat postu:
Hm... majtki przecież zmieniam codziennie- chyba raczej każdy tak robi? Nie miałam nigdy miesiączki, a wydzielina się też nie pojawia ( mam 13 lat). Po prostu, jak pisze żeby "Używać wkładek codziennie, aby czuć się świeżo" to chciałam po prostu wiedzieć, czy warto. violetLily - Nie 15 Mar, 2009 17:03 Temat postu:
Kurcze napisałam tak, jakbym majtek nie zmieniała xd
Oczywiście robię to codziennie ;D Ale po prostu lepiej się czuję kiedy noszę wkładki.
A wydzielina pojawiła sie u mnie około 3 lata temu i tez jeszcze nie mam miesiączki ;D Akacja12 - Nie 15 Mar, 2009 17:37 Temat postu:
Myślisz że dlaczego tak piszą ? Bo chcą sprzedać produkty, mało ich obchodzi czy będziesz się czuć świezo czy nie. Ja tam nie lubię wkładek, są niewygodne. @siex - Nie 15 Mar, 2009 18:02 Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Bo chcą sprzedać produkty
No zgadzam się, ale myślę jednak, ze powinnaś nosić bo w każdej chwili możesz dostać sluzu lub nawet miesiączki! nasty_girl - Nie 15 Mar, 2009 18:02 Temat postu:
Ajj. Nie do ciebie, za bardzo przejmujesz się, że coś źle robisz.. Znałam po prostu parę osób, które twierdziły, że zmieniają regularnie wkładki, więc majtki są czyste. Tak o wolałam przestrzec. violetLily - Nie 15 Mar, 2009 18:17 Temat postu:
Heh, ale i tak poprawiłam sie, żeby ogolnie było wszystko jasne ;D Regularnie zmieniam i wkładki i majtki ;D Akacja12 - Nie 15 Mar, 2009 18:57 Temat postu:
No ale mi śluz nie przeszkadza... czasem jak jest w fazie apogeum, w środku cyklu tylko. A okres wiem kiedy dostanęvioletLily - Nie 15 Mar, 2009 19:18 Temat postu:
Heh A ja w sumie ostatnio nie mogę zauważyć kiedy tego śluzu tak naprawdę nie ma. Bo ciągle się pojawia xd hippie - Nie 15 Mar, 2009 19:27 Temat postu:
Ja mam go ciągle, a niby jest tylko w dni płodne. Anonymous - Nie 15 Mar, 2009 19:39 Temat postu:
Hm... a może mi ktoś powiedzieć, czy mimo braku śluzu muszę nosić wkładki? Dziękuję ^^
A wiem, że miesiączki nie dostanę od tak- nic na to nie wskazuje, nie boli mnie brzuch, nie czuję się źle, itp... hippie - Nie 15 Mar, 2009 19:45 Temat postu:
Nie musisz ich nosić. violetLily - Nie 15 Mar, 2009 19:57 Temat postu:
No własnie ja mam identycznie jak ty, hippie ;p hippie - Nie 15 Mar, 2009 20:04 Temat postu:
Może po okresie Ci się zmieni. Ale mi zostało jak było wcześniej. Akacja12 - Nie 15 Mar, 2009 21:04 Temat postu:
Wkładek w ogóle nie trzeba nosić, kto wam powiedział że trzeba ? Co więcej, przy wkładce nie ma dostępu powietrza, tak na prawdę zdrowiej jest bez.
A śluz jest w całym okresie cyklu, nie tylko w czasie dni płodnych. Wtedy po prostu zmienia swoją konsystencję i jest go więcej, wtedy może faktycznie przeszkadzać. Sheere - Nie 29 Mar, 2009 15:37 Temat postu:
Jak jej nie masz to po co ?Moja kuzynka teraz również dojrzewa ma wydzieline ale pomimo tego wkładek nie używa swierk84 - Wto 21 Kwi, 2009 18:02 Temat postu:
Szczerze mowiac,robcie jak wam lepiej.Jezeli sluz wam dziochy przeszkadza,to noscie tych always itp...To sama industria,jakas technologia nowoczesna,niby to tamto,siamto a sramto przynosi,ale najwazniejsze jets jednak wasza opinia kochane panie,choc tylko oddychamy "swiadomie" przez nos to cale nasze cialo musi oddychac (szczegolnie bogi cierpia na braku powietrza) i smierdza.Jezeli uzywacie tych always itp...to wasza pochwa moze wydzielac taki sam zapach (tak mysle),i jest jak u nogach. Maziak - Nie 07 Cze, 2009 13:10 Temat postu:
Jeżeli nie masz śluzu nie musisz i nie polecam, ja też nie mam śluzu i nie nosze bo nie muszę. Z tą reklamą chodzi o to że jak śluz jest mokry albo wilgotny to czujesz się nieświerzo dlatego nosisz wkładnie zeby tego tak nie czuć i nie brudzić majtek. Wydaje mi się że nie musisz nosić i ja bym bez potrzeby nie nosiła, jeszcze sie nanosisz podpasek i wkładek quara99 - Pon 15 Cze, 2009 18:19 Temat postu:
ja tam mam śluz codziennie i wkładki noszę tylko gdy jest mi naprawdę niekomfortowo ;p jeśli nie masz śluzu to po co marnować wkładki jak po wyciągnięciu będą suche? xD malgimirosz - Pon 06 Lip, 2009 20:26 Temat postu:
ja używam wkładek kilka dni przed okresem oliwka7711 - Czw 06 Sie, 2009 13:15 Temat postu:
to zalezy oed ciebie, narazie niemusisz trej5947424 - Czw 10 Gru, 2009 07:18 Temat postu:
jestem hłopakiem nawet niewiem gdzie sie to wkłada raissa - Czw 10 Gru, 2009 10:00 Temat postu:
Wiesz, po Twoich postach nie wierzę, że masz 19 lat...