Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Pomocy.

Maja3223 - Pon 15 Gru, 2008 17:48
Temat postu: Pomocy.
Nie wiem co robić od 3 dni boli mnie brzuch w prawym boku, uzywam wkładek hignienicznych bo mam strasznie duzo śluzu, kiedy się załatwiałam zobaczyłam brązową wydzieline. Czy to moze być okres?
Monnaly - Pią 30 Sty, 2009 22:33
Temat postu:
Masz 12-13 lat? A czy brzuch boli cię tak bardziej w dole? Jeżeli tak, to masz okres. Poproś swoją mamę (według mnie o takich kobiecych sprawach najlepiej rozmawiać z mamą Wink) o jakieś tabletki przeciwbólowe (jeśli brzuch bolałby cię tak bardzo, że nie mogłabyś wytrzymać). Chociaż nawet, jak nieczujesz tak mocnego bólu, to możesz wziąć tabletkę i będziesz miała spokój Razz (ja osobiście połykam "Apap" Razz) Twoja mama napewno będzie wiedziała, co trzeba zrobić Wink
joasia90 - Pią 30 Sty, 2009 22:42
Temat postu:
Monnaly napisał/a:
Chociaż nawet, jak nieczujesz tak mocnego bólu, to możesz wziąć tabletkę i będziesz miała spokój Razz

a najlepiej niech codziennie bierze tabletkę przeciwbólową zapobiegawczo.
Tabletki to nie cukierki i powinniśmy je brać kiedy naprawdę jest taka potrzeba.

Maja - masz okres. Ta brązowa wydzielina to miesiączka - pierwsze mogą tak wyglądać.
Monnaly - Pią 30 Sty, 2009 22:50
Temat postu:
joasia90 napisał/a:
Tabletki to nie cukierki i powinniśmy je brać kiedy naprawdę jest taka potrzeba.

Wiem, o tym, ale jeżeli się źle czuje to powinna wziąć Razz
joasia90 - Pią 30 Sty, 2009 22:52
Temat postu:
Monnaly napisał/a:

Wiem, o tym, ale jeżeli się źle czuje to powinna wziąć Razz

Jeżeli stwierdzi, że ból jest naprawdę dokuczliwy, a ty napisałaś "Chociaż nawet, jak nieczujesz tak mocnego bólu, to możesz wziąć tabletkę", czyli nie chodziło Ci o taki

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group