Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Szybsze dojrzewanie

Jakubo - Pią 14 Lis, 2008 18:05
Temat postu: Szybsze dojrzewanie
Witam. Mam 12 lat
Otóż mam taki problem. Od razu proszę o niepisanie postów typu "Każdy dojrzewa inaczej". A więc z moich obserwacji wynika, że dojrzewam najszybciej z klasy. Moi koledzy prawie nie mają owłosienia na rękach, klatce piersiowej i nogach, a ja mam prawie takie jak mój brat co ma 17lat. Nie miałem mutacji, ale mam polucje. Co sie ze mną dzieje?

Pozdro. Jakubo
CHoCoLaTE - Pią 14 Lis, 2008 19:22
Temat postu:
No tu trzeba napisać, że każdy dojrzewa inaczej, bo Ty akurat szybciej i nie ma się czego wstydzić ; )
Akacja12 - Pią 14 Lis, 2008 20:28
Temat postu:
Mój kumpel ma problem że ma 18 lat, a prawie nie ma owłosienia na klatce piersiowej i nogach, i ma z tego powodu kompleksy. Ciesz się tym stanem, bo pewnie gdyby to szło w drugą stronę, to też byś miał kompleksy, a nie wszystko jest dokładnie w krajowej czy tam światowej średniej.
Memi - Pią 14 Lis, 2008 22:04
Temat postu:
Ja bym się cieszyła, może rzeczywiście teraz kiedy masz 12 lat wydaje Ci się to straszne, ale za kilka lat pomyślisz, że to lepiej, zobaczysz, nie ma się czym przejmować Wink
Shaunri - Pią 14 Lis, 2008 23:48
Temat postu:
Nie bardzo rozumiem czemu ma być tu lepiej że ktoś ma owłosioną klatę, czy gorzej - Kogo to w sumie obchodzi : )? Owłosiony czy nie, to chyba akurat najmniej ważna rzecz : )

Jakubo - Nic się nie dzieje, a co ma się dziać? Dojrzewasz - tyle się dzieje : )
Jakubo - Sob 15 Lis, 2008 08:03
Temat postu:
Wiem, wiem, tylko że dziewczyny proponują mi nocki
Shaunri - Sob 15 Lis, 2008 09:01
Temat postu:
No to chyba trzeba się cieszyć...? : )
Jakubo - Sob 15 Lis, 2008 09:55
Temat postu:
oczywiście trzeba się cieszyć, tylko że się ze mnie koledzy śmieją :/
Shaunri - Sob 15 Lis, 2008 13:22
Temat postu:
Ze mnie też się śmieją : ) Z każdego się śmieją, taki już urok młodych ludzi : )

Nabierz dystansu do siebie, spróbuj nabrać z tego powodu pewnej dumy - Pamiętaj że ludzie z każdego, kto się wyróżnia się śmieją. Czy to jest mądrzejszy, czy głupszy, ładniejszy czy brzydszy - każde odstępstwo jest wyśmiewane. Taki urok ludzi : )

Nie przejmuj się - i tak lepiej wyjdziesz na tym Ty, a ich śmiechy to z zazdrości : )
Mikołaj - Czw 16 Kwi, 2009 17:17
Temat postu:
Ja mam prawie 12 lat kończę 18.4 i mam już normalne owłosienie przeszedłem mutacje i jest ok. Very Happy
KaMciaA - Czw 16 Kwi, 2009 23:17
Temat postu:
Jakubo Smile wiesz jak ja cie lubie nie ? to powiedz mi proszę ile ty wkońcu masz lat hęę ?
najpierw piszesz 12 potem 13 a teraz znowu 12 nie żebym się czepiała tylko się tak poprostu pytam ; D
nasty_girl - Pią 17 Kwi, 2009 12:40
Temat postu:
W tamtym roku miał 12, w tym ma 13. Toż to chyba logiczne? Wink
Anonymous - Pią 17 Kwi, 2009 15:58
Temat postu:
Trzeba napisać, że dojrzewasz inaczej. Każdy ma swoje tempo- widocznie natura chciała, żebyś dojrzał szybciej niż reszta. I tak, jak napisał Shaunri - trzeba się cieszyć z tego, że dziewczyny już do ciebie podlatują na skrzydełkach Very Happy A ci, co się śmieją, dokładnie ci zazdroszczą, że masz dziewczyn na pęczki, i że tak szybko dojrzałeś. Zazdroszczą ci, bo dzięki temu jesteś bardziej "męski" Cool
KaMciaA - Pią 17 Kwi, 2009 16:21
Temat postu:
sorrki nasty nie spojżałam na datę ; D
nasty_girl - Pią 17 Kwi, 2009 17:16
Temat postu:
Tak też myślałam Wink
pepe97 - Nie 21 Cze, 2009 13:53
Temat postu:
Cześć Jakubo. ja mam tak samo: pod pachami mam długie włosy(ok. 4cm) w kroczu też. jak kiedyś jeden chłopak zobaczył przypadkiem moje włosy pod pachami to zaczął się ze mnie śmiać. Mutacji jeszcze nie mam. W ciągu pół roku przytyłem 8 kg, mam rozstępy na nogach. Również wydaje mi się że dojrzewam najszybciej z klasy.
Mój penis ma tylko 7cm. za 2 miesiące będę miał 12 lat.

Pozdro:)
Jakubo - Nie 21 Cze, 2009 14:38
Temat postu:
Wiesz, wiele razy to pisałem, że każdy ma inny rytm dojrzewania. I zróbcie przesłanie Wink
Maziak - Nie 21 Cze, 2009 20:39
Temat postu:
Powiem wam tyle, faktycznie włosy pod pachami nie są za fajne, ale lepsze to niż nie mieć żadnych włosów w wieku 14-15 lat. Ja mam lat 13 i dojrzewam najwolniej i nie jest to przyjemne, to że dojrzewacie szybciej, znaczy że natura was obdarzyła swego rodzaju możliwościami. Nie przejmujcie się opinią innych, wiem że to nie proste, bo sama się przejmuję, ale postarajcie się cieszyć z tego że dojrzewacie. Lepiej szybciej niż wolniej, uwierzcie mi, wiem coś o tym.
eviltwin1 - Pon 22 Cze, 2009 11:52
Temat postu:
Też dojrzewam, i nie rozumiem, jak można się z tego nie cieszyć : ). Z jakiego powodu się przejmować? Robimy się dorośli.
Tremere - Pon 22 Cze, 2009 12:37
Temat postu:
Maziak napisał/a:
Powiem wam tyle, faktycznie włosy pod pachami nie są za fajne, ale lepsze to niż nie mieć żadnych włosów w wieku 14-15 lat. Ja mam lat 13 i dojrzewam najwolniej i nie jest to przyjemne, to że dojrzewacie szybciej, znaczy że natura was obdarzyła swego rodzaju możliwościami. Nie przejmujcie się opinią innych, wiem że to nie proste, bo sama się przejmuję, ale postarajcie się cieszyć z tego że dojrzewacie. Lepiej szybciej niż wolniej, uwierzcie mi, wiem coś o tym.

wlosy sie po prostu goli
Maziak - Wto 23 Cze, 2009 17:12
Temat postu:
Ale chłopakom nie wypada golić (bynajmniej oni tak sądza, chociaż ja trochę inaczej)
Tremere - Wto 23 Cze, 2009 17:22
Temat postu:
nie wypada chodzic zapoconym i zarosnietym, jezeli golenie jest takie niemeskie to wystarczy przyciac. ale jezeli ktos lubi oblesne kudly to jego sprawa, niech sie nie dziwi ze obrzydza innych ktorzy to musza ogladac np. na plazy =)
Shaunri - Wto 23 Cze, 2009 20:31
Temat postu:
Tremere - Co jednych obrzydza, innych kręci, zrozum wreszcie że Twój zasmarkany gust nie jest gustem wszystkich ludzi.
Tremere - Wto 23 Cze, 2009 21:45
Temat postu:
tak yeti, kazda kobiete poza mna podnieca splywajacy z wlosow pod pachami pot, mmm
aha a na moj zasmarkany gust zdaje sie ponad 20 klientow/firm wiec buzka, moze to nie z moim gustem jest cos nie tak? :)
Pomoc - Sro 24 Cze, 2009 14:44
Temat postu: Chętnie pomogę
Jeśli macie jakieś pytania lub problemy związane z okresem dojrzewania, to piszcie śmiało, moje GG 11864765. Odpowiem i pomogę, pozdrawiam! Very Happy Very Happy Very Happy
Shaunri - Sro 24 Cze, 2009 21:28
Temat postu:
Tremere - Mój gust zostaw w spokoju, szczególnie że nie dotyczy On mężczyzn. Gdyby Twój gust = gust społeczeństwa, to naprawdę moje geny zostałyby wyeliminowane, bo uosabiam chyba wszystko co Ci się w mężczyznach nie podoba.
Tremere - Czw 25 Cze, 2009 00:05
Temat postu:
kto wie czy nie czeka cie to w niedalekiej przyszlosci!
mowimy w tym momencie tylko o pachach, chyba ze twoim zdaniem na atrakcyjnosc mezczyzny wplywa tylko to czy goli/nie goli pach. :p
Maziak - Czw 25 Cze, 2009 09:23
Temat postu:
Mi się wydaje że nie ma to większego znaczenia w przypadki gdy nosi koszulki z krotkim rękawem, ale jeżeli tak jak mój kumpel z klasy ma busz pod pachami i nosi bluzki na szerokich ramiączkach która eksponuje ten zarost no to jednak ma i tu wpływa na atrakcyjność. Facet nie musi golić pach, wystarczy że odpowiednio się ubierze.
Tremere - Czw 25 Cze, 2009 11:55
Temat postu:
nie wiem jak ty ale ja bywam na plazy i zastanawiam sie jak odpowiednio mozna sie ubrac na plaze. nie interesuje mnie co kto ma na ciele dopoki nie musze tego ogladac.
Shaunri - Czw 25 Cze, 2009 17:19
Temat postu:
Tremere - O moje geny się nie bój, zadbam o nie sam.

Twoim zdaniem brak ogolonych pach eliminuje człowieka jako mężczyznę, więc to Ty masz tu paranoję, nie Ja Kochana.
Tremere - Czw 25 Cze, 2009 19:35
Temat postu:
a gdzie ja to napisalam? eliminiuje czlowieka jako MOJEGO POTENCJALNEGO mezczyzne, jest roznica?
Shaunri - Czw 25 Cze, 2009 20:11
Temat postu:
Podkreślone "mojego"? Do tej pory to nie chodziło o Twojego, tylko o mężczyznę jako takiego, który owłosione staje się obleśny W OGÓLE - toż sama pisałaś o tym że jakieś pierółkowate firmy bazują na Twoim guście, tak? Odwracamy kota ogonem?
Tremere - Pią 26 Cze, 2009 02:43
Temat postu:
pomysl troche, skoro mezczyzna jest oblesny przez wlosy to nie bedzie MOIM FACETEM, ale nie zabraniam nikomu zyc, a wyrazac wlasne zdanie na tematy estetyki mezczyzn mam prawo? czy juz nie?
i te pierolkowate firmy to przedsiebiorstwa dzieki ktorym masz takie bajery jak sprzet domowy czy czasopisma, wiec wazylabym slowa zanim pojdziesz w tym za daleko. ja nie wlaze ci kompetencje.
pepe97 - Pią 26 Cze, 2009 12:51
Temat postu:
Tremere napisał/a:

wlosy sie po prostu goli

jak się zgoli to rosną jeszcze szybciej
Tremere - Pią 26 Cze, 2009 15:19
Temat postu:
no to mnie zabiles
Shaunri - Pią 26 Cze, 2009 22:30
Temat postu:
pepe - Stary przesąd, sto razy obalany.

Tremere - Sama dobrze wiesz, że mówisz jakbyś prawiła prawdy objawione, co mnie wyjątkowo drażni. Swoje zdanie przypisujesz jakiemuś tam gronu ludzi, co jest wręcz niedorzeczne. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi, o czym zresztą dobrze wiesz : )
Tremere - Pią 26 Cze, 2009 23:06
Temat postu:
no wiem, ale mowie tak z przyzwyczajenia, postaram sie pamietac zeby dodawac do takich wypowiedzi wstep 'moim zdaniem' ;p
Akacja12 - Pią 26 Cze, 2009 23:12
Temat postu:
Mi tam też włosy pod pachami się nie podobają, szczególnie jeżeli mężczyzna jest spocony... więc moze Tremere wcale nie ma tak odosobnionej opini Smile
Shaunri - Sob 27 Cze, 2009 17:10
Temat postu:
Akacja - Nigdzie nie powiedziałem że jest w swoim zdaniu odosobniona, jednak wiele rzeczy pokazuje, że są kobiety którym albo jest to zupełnie obojętne, albo im się włosy podobają, gdyż uważają to za cechę męska.
Tremere - Sob 27 Cze, 2009 19:26
Temat postu:
no mi sie wlosy na ciele bardzo podobaja, szczegolnie jak facet ma ladna klate i brzuch, mowilam tylko o spoconych pachac biggrin
wonx - Sob 27 Cze, 2009 22:36
Temat postu:
Bleh... włosy na ciele są bleh...
Tremere - Nie 28 Cze, 2009 02:47
Temat postu:
wcale nie są bleh :p ja wiem że europejczycy lubią wszystko co miękkie i gładkie, ale akurat wlosy na ciele sa boskie
Shaunri - Nie 28 Cze, 2009 13:48
Temat postu:
Tremere - A to teraz mnie kompletnie zagięłaś. Myślałem że właśnie Ty jesteś zwolenniczką "ogolonych i wypielęgnowanych" : )
Tremere - Nie 28 Cze, 2009 16:57
Temat postu:
w zyciu! dla mnie wydepilowana klata czy brzuch to zbrodnia, tzn. jak ktos naturalnie nie ma wlosow to pol biedy. dlatego srednio podobaja mi sie europejczycy pod tym wzgledem, a ci zachodni to w ogole.
ALE - oczywiscie wlosy a higiena to dwie rozne sprawy, higiena musi byc mega! ;d
Shaunri - Nie 28 Cze, 2009 20:43
Temat postu:
Ale nie powiesz mi chyba że higiena z włosami pod pachami (czy gdziekolwiek indziej) jest niemożliwa : )
Tremere - Nie 28 Cze, 2009 20:45
Temat postu:
nie o to chodzi, higiena jest mozliwa, mi bardziej chodzi o estetyke wlosow pod pachami. niech sobie beda, byle przyciete i nie takie wiszace. Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group