Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Paznokcie =)

Almycha - Pon 04 Sie, 2008 14:55
Temat postu: Paznokcie =)
Mam problem ... Sad. Paznokcie u stóp wrastają mi się w skórę ... Mam pytanie: jak z zaokrąglonych paznokci zrobić prostokątne ? Chodzi mi o opuszki ... Z góry thx Smile
CHoCoLaTE - Pon 04 Sie, 2008 19:22
Temat postu:
Nie wiem czy chodzi Ci o te u stóp czy u rąk. Ale jeśli chcesz zrobić prostokątne u rąk, to musisz jak już będą powiedzmy 4mm za palec, lekko spiłować koniec (bo nie będą długie), żeby był prosty, a nie zaokrąglony. Potem jak będą coraz dłuższe, to tak cały czas, aż w końcu będziesz musiała po bokach spiłować na linię prostą oraz od góry. Oczywiście tak, żeby boki nie były zupełnie jak wierzchołki kwadratu xD
Shaunri - Wto 05 Sie, 2008 08:08
Temat postu:
<drapie się po głowie> Nie wiem jak zrobić kwadratowe paznokcie, ale wiem że jeśli paznokcie wrastają się w skórę i jest to bolesne, to warto wybrać się do lekarza : )

Osobiście z jednym takim problemem męczyłem się ze 3-4 lata, a jak już chodzić nie mogłem, to poszedłem do lekarza ; P Pomogło, przyznaję : )
Almycha - Wto 05 Sie, 2008 11:26
Temat postu:
Thx Smile
Tak - chodzi mi o paznokcie u stóp Smile
nasty_girl - Sro 06 Sie, 2008 12:30
Temat postu:
Shaunri , a co z tym zrobili?
Shaunri - Sro 06 Sie, 2008 22:40
Temat postu:
nasty - Idziesz do chirurga, a ten wycina pod znieczuleniem miejscowym, oraz odpowiednio nacina skórę wokół paznokcia, żeby ten nowy który wyrośnie odpowiednio się ułożył.

Poza tym to dwa-trzy tygodnie w opatrunku i w sumie wychodzi to podobnie jakbyś nogę złamała ; )

Aktualnie mam znowu ten sam problem, tylko po prostu nie mam czasu wybrać się do lekarza : )
Almycha - Czw 07 Sie, 2008 15:45
Temat postu:
Ale co wycina ?biggrin
Ile takie coś kosztuje ?biggrin
Shaunri - Czw 07 Sie, 2008 21:17
Temat postu:
Wycina paznokieć : )

Nie kosztuje nic, robione z NFZ'u
Akacja12 - Czw 07 Sie, 2008 21:32
Temat postu:
Ja bym na takie coś nie poszła, za bardzo się boję wszelkich ingerencji w moje ciało... hmm a nie da się samemu tak wyciąć ?
nasty_girl - Pią 08 Sie, 2008 07:53
Temat postu:
Też się takich rzeczy boję.. w sumie chyba zostanę przy delikatnym podcinaniu tych paznokci.. W sumie mam z nimi spory problem, raz, wżynanie się pod skórę, dwa, złamany w pół paznokieć, który w połowie nie rośnie.. Chyba tak już zostanie..
Shaunri - Pią 08 Sie, 2008 08:08
Temat postu:
Akacja - Nie da się... No, chyba że ktoś jest prawdziwym masochistą, ale nigdy nie próbowałem usuwać sobie całego paznokcia ; )

Ostatnio do moich uszu doszło też, że jest do kupienia w aptekach jakiś płyn, którym smaruje się paznokcia i który go po prostu rozpuszcza - podobno bardzo skuteczne : ) Będę musiał się w sumie tym zainteresować : )

nasty - Wizyta u lekarza naprawdę niewiele kosztuje : )
A zabieg w sumie pod znieczuleniem, więc nawet nie boli : )
Akacja12 - Sob 09 Sie, 2008 22:21
Temat postu:
CO ? Usunąć sobie cały paznokieć ? To dopiero masochizm... jak taki się odradza potem ?
Shaunri - Sob 09 Sie, 2008 23:25
Temat postu:
Normalnie : )

Nie słyszałaś nigdy o czymś takim, że jeśli sobie bardzo mocno stłuczesz, lub na przykład ściśniesz (przez dłuższy okres czasu, na przykład nosząc za ciasne obuwie) palec u nogi, to paznokieć, który w tym przypadku stanowi przeszkodę w odpowiednim ukrwieniu palca sam odpada? Czernieje z czasem i odpada, po czym wyrasta nowy : )
Akacja12 - Sob 09 Sie, 2008 23:51
Temat postu:
W sumie nie słyszałam, jedynie jak ktoś musiał usuwać paznokieć jak sobie uderzył, ale nie że sam odpada Smile
Shaunri - Nie 10 Sie, 2008 15:21
Temat postu:
Ponoś za ciasne buty ; )
nasty_girl - Nie 10 Sie, 2008 15:35
Temat postu:
Powiem tam, z moimi paznokciami u stóp mam same problemy, 1 palec - mam pół paznokcia, druga część jakby narośnięta, ale czy to paznokieć, czy to grubsza skóra sama nie wiem, złamał się w połowie. Ostatnio następny mi się tak złamał, na szczęście normalnie rośnie. Do tego wbijają mi się w skórę, ale przyznam, że każda taka ingerencja wywołuje na samą myśl u mnie ciarki, szczególnie, że tego niedawno złamanego paznokcia chcieli mi rwać. Nie dałam się, odrósł normalnie, więc obeszło się bez rozlewu krwi biggrin chyba tak też z tymi wrastającymi zrobię.. Może kiedyś przejdzie, nawet nie myślałam, że coś z tym robią Wink
Almycha - Pon 11 Sie, 2008 16:08
Temat postu:
Aha =)
Mój tata np. sobie przygniótł sobie pustakiem palec u ręki i mu paznokieć zrobił się czarny,a później odpadł ;D Oczywiście wyrósł mu nowy ;P.
A co do tego preparatu, to ja go używam ale mi nie pomaga. On się nazywa chyba schell czy jakoś tak ....
Shaunri - Pon 11 Sie, 2008 19:34
Temat postu:
Almycha - Serdeczne dzięki, zainteresuję się tym, bo chyba jednak nie znajdę teraz czasu żeby się wybrać do chirurga : )
Almycha - Sob 16 Sie, 2008 18:51
Temat postu:
A nie ma za co Razz.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group