Pink Panter14 napisał/a: |
Bynajmniej ja spędzam dużo czasu nad książkami i nie uważam, że tego jest mało. |
prawie 15
[ Dodano: Sob 26 Kwi, 2008 19:58 ] a dlaczego? |
Słupek napisał/a: |
Nauka po 4 godziny dziennie to nadgorliwość ^ Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu => nauka po 4 godziny dziennie jest gorsza od faszyzmu
Faszyzm jest grzechem => coś gorszego od faszyzmu jest grzechem <=> nauka po 4 godziny dziennie jest grzechem |
PotworAreturn napisał/a: |
Matura z matematyki to ciagi, trygonometria, i logarytmy :/. |
Słupek napisał/a: | ||
Trygonometria ma podobno odpaść ![]() |
Szczerze mówiąc z przykładu mojej szkoly wiem, że młodzież w dzisiejszych czasach w przeważającej części nie jest skora do nauki, tym samym ma więcej czasu na przyjemności, a lekcje odpisze na przerwie. |
Shaunri napisał/a: | ||
,,A Ja ze swojego doświadczenia wiem że zawsze tak było, nic nowego - młodzież lubi się bawić i powinna się bawić, a nie robić jak woły za trzech : ) |
PotworAreturn napisał/a: |
inowacji |
Natalie Hetfield napisał/a: | ||
|
Może i zawsze tak było, ale kiedyś nauczyciel nie prosił ucznia, żeby przyszedł poprawić sprawdzian bo grozi mu 1 na koniec. Dostał uczeń 1 za sprawdzian to miał pecha. Dostawał radę żeby się nauczył na 5 na następny, żeby jako-taka średnia mu wyszła.. :/:/ |
Uściślając nie mówią mi tego rodzice, ale nauczycielka, kiedy z nią rozmawiam |
Shaunri napisał/a: |
Areturn - Systemy edukacyjne zachodnich państw są o kant [cenzura] rozbić.
Najlepszy system edukacji ma Rosja. Nieco go zmodyfikować i mamy wymarzony system edukacyjny dla każdego. Słupek - W miastach odsetek rezygnujących z nauki byłby niewielki - we wsiach myślę że byłoby to około 30% - Wystarczająco dużo żeby przymus nauki podstawowej był. |
Cytat: |
Najlepszy system edukacji ma Rosja. Nieco go zmodyfikować i mamy wymarzony system edukacyjny dla każdego. |
Shaunri napisał/a: |
we wsiach myślę że byłoby to około 30% - Wystarczająco dużo żeby przymus nauki podstawowej był. |
Słupek napisał/a: |
Spędź trochę czasu nad słownikiem języka polskiego i przekonaj się, że "bynajmniej" nie jest synonimem "przynajmniej". |
Dzieciństwo jest od tego żeby być dzieckiem - Dzisiejszy świat z roku na rok popada w tym wypadku w coraz większą paranoję. "Młodzież ma zbyt dużo wolnego" słyszę od ludzi w wieku 20+lat. Osobiście uważam że młodzież ma zbyt mało wolnego. Za mało wolnego i za mało wolności.
|
Ni to czasu na zabawę, ni na wielkie przyjaźnie, ni na miłości, ni nic - Wszędzie tylko nauka, nauka, nauka. Kogo obchodzi dzisiaj podstawówka czy gimnazjum? Kogo obchodzą oceny z liceum? Zróbcie swoje minimum żeby dostać się tam gdzie trzeba i olejcie wszystko inne. Liczy się zaradność w życiu - Szóstka z plastyki naprawdę nie sprawi że ktoś będzie miał łatwiej w życiu. |
Niektóre rzeczy można pogodzić to prawda, ale jak widzę 14- czy 15latka upitego do nieprzytomności lub zataczającego się ze szkoły do domu, to szczerze wątpie, że on godzi naukę z nazwijmy to przyjemnościami. A jeszcze lepiej jak z takim kimś chodze do klasy i wiem jak się zachowuje, znam jego podejście do życia. |