Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Czy wypada??

Alka - Pon 10 Mar, 2008 17:25
Temat postu: Czy wypada??
Mam prawie 13 lat i chodzę do 6 klasy podstawówki. Ostatnio chłopak 3 lata starszy odemnie chodzący do 3 gim. powiedział mi że sie we mnie zakochał i pytał mi sie czy ma u mnie jakieś szanse. Czy wypada mi z nim chodzić?? A jeśli poprosiłby mnie o chodzenie a ja bym chciała mu odmówić to co najlepiej mu powiedzieć aby go nie urazić??
Shaunri - Pon 10 Mar, 2008 18:06
Temat postu:
Powiedz mu że nie wiesz co do niego czujesz, że nie chcesz jeszcze się z nikim wiązać, poza tym starszy jest i tak dalej - naucz się już teraz lać wodę, to się przydaje na przyszłość : )

A czy warto? Nie wiem, nie znam sytuacji, powiedziałbym że nie, ale mnie tu zaraz obrońcy nieznacznej różnicy wieku pogryzą - Moim zdaniem jak młody mężczyzna ogląda się za młodziutką dziewczynką to chce po prostu coś puknąć, i tyle.
Słupek - Pon 10 Mar, 2008 20:51
Temat postu:
Pukanie 6-klasistek jest... puknięte? Chyba, że chce chłopak sobie ją najpierw "odchować" Rolling Eyes
Shaunri - Wto 11 Mar, 2008 17:19
Temat postu:
Po co odchowywać? Przecież po kilku dniach się takie rzuca, no nie? : )
Marcia10 - Sro 12 Mar, 2008 13:47
Temat postu:
No niekoniecznie.
Moje kolezanki chodzily z takimi wlasnie chlopakami, w tym wieku, nawet starszymi.
i co? konczylo sie na calowaniu. chlopacy nawet nie pokazywali ze chca czegos wiecej.

Alka, moze mu powiedz, ze wolalabys zebyscie narazie pozostali przyjaciolmi.
A jesli nawet to... sluchaj, wiek w milosci nie gra roli.
Anonymous - Sro 12 Mar, 2008 16:10
Temat postu:
To nie jest duza roznica, mozesz sprobowac Wink
Shaunri - Sro 12 Mar, 2008 17:52
Temat postu:
Marcia - <drapie się po głowie> Może eunuchy, czy coś...? Dla mnie to oczywiste że chłopak chce się męczyć z dziewczynką tylko dlatego że ma nadzieję na zaznanie tego wymarzonego pierwszego razu, och, ach.
PotworAreturn - Sro 16 Kwi, 2008 15:42
Temat postu:
W moim slowniku nie istnieje cos takiego jak 'wypada' albo 'nie wypada'. Robisz po prostu to, co chcesz i co uwazasz za sluszne i dobre dla Ciebie Wink
Shaunri - Sro 16 Kwi, 2008 15:51
Temat postu:
i dobre dla Ciebie

I pomyśl jeszcze raz nad tym co powiedziałaś.
PotworAreturn - Sro 16 Kwi, 2008 15:57
Temat postu:
Ad?
Shaunri - Sro 16 Kwi, 2008 21:21
Temat postu:
Ad tego, że nie chodzi w tym temacie o którym tu mowa o tym co "wypada", czy "nie wypada", ale o to co dla dziecka 13-o letniego jest dobre.

A związek z 16 letnim chłopakiem, młodym mężczyzną wręcz - dobry nie jest.

Po prostu pewnych rzeczy należy się wystrzegać. Nie ważne czy chcesz być total-anarchistką, czy nie.
PotworAreturn - Sro 16 Kwi, 2008 21:25
Temat postu:
A co ma ich wiek tutaj to rzeczy? O_o W wieku 13 lat bylam ze starszym facetem i bardzo milo to wspominam, 3 lata naprawde mile spedzonego czasu... Stereotypy Ci przyslaniaja obiektywizm. Nie rozumiem gdzie tu widac problem.
Shaunri - Czw 17 Kwi, 2008 15:25
Temat postu:
Stereotypy? Jakie tu stereotypy widzisz?

To czysta biologia moja droga, żadne stereotypy. Młody mężczyzna moze zainteresować się dzieckiem tylko dlatego, że ma ochotę na seks - Ani z nią porozmawiać, ani znaleźć wspólne zainteresowanie. Łapiesz już?

Wyjątki odrzucamy.
PotworAreturn - Czw 17 Kwi, 2008 15:51
Temat postu:
Zal mi ludzi, ktorzy sa az takimi ignorantami Wink Nie chce Cie obrazac, to nie o to mi chodzi, ale sprowadzanie kazdego 16latka do jakiejs bezmozgiej seksmaszyny to lekka przesada. Nie przecze- facectow w tym wieku nosza hormony ale nie sprowadzajmy ich zycia to ciaglej kopulacji, w dodatku kosztem 13 latki. Poza tym nazwanie 13latki dzieckiem...? Nie powiedzialabym.
Shaunri - Czw 17 Kwi, 2008 17:50
Temat postu:
Kochana - nie mówię tu o wieku dojrzewania, gdyż takie zachowania częściej widać u ludzi w wieku 20-25 lat. Wiek dojrzewania nie ma tu nic do rzeczy. Mężczyzn pociągają [seksualnie] młodsze dziewczyny, nawet dziewczynki.

Powód? Łatwo dają się kontrolować, są ufniejsze, łatwiejsze po prostu. Mniej oczekują, więcej dają. Kalkulacja jest całkiem prosta.

Nie jesteś pierwszą kobietą która próbuje mi wmówić że w tym przypadku się mylę, część przyznaje mi rację, część nie - Whatever, rozglądając się dookoła wiem że Ją mam. Mam rację, bo wykluczam wszelkie wyjątki typu "poznali się jak Ona miała 6 lat a On 15, do dzisiaj są małżeństwem".

Kiedy ktoś znajomy mówi mi że ma dziewczynę w wieku 13-17 lat to pozostaje mi spytać "Dobra w łóżku?". Wierz mi - nic innego się nie liczy, bo ani z nią nie porozmawiasz, ani się nie pobawisz - nadajecie na innych falach (Chyba że mężczyzna jest niedorozwinięty, co też wykluczamy).
Słupek - Czw 17 Kwi, 2008 17:58
Temat postu:
A w czym inteligentna 17 jest gorsza od typowej studentki kierunku humanistycznego? Z ogólną wymową posta się zgadzam.
PotworAreturn - Czw 17 Kwi, 2008 18:16
Temat postu:
No to chyba jestem ewenementem bo jakos w wieku 19 lat duzo latwiej przychodzi mi decydowac o seksie (latwiej i frywolniej) niz jak mialam tych lat 13-16 i rowniez zawsze mialam starszych od siebie facetow. Moze to dlatego, ze nigdy soba nie daje manipulowac, tego mnie uczono od dziecka. Moze na podstawie swoich obserwacji wnioskujesz swoje racje, ktorych ja podwazyc nie moge. Ale ja swoich tez z palca nie wyssalam Wink Takze chyba trzeba bedzie pojsc na kompromis.
Shaunri - Czw 17 Kwi, 2008 18:18
Temat postu:
Słupek - Inteligentna 17-latka : )? Gdzie, jak : )?

Areturn - Masz typowo kobiece spojrzenie, widzisz to co widzi każda nastolatka. Uroczego, przystojnego i mądrego starszego faceta. A Ja patrzę ze strony faceta. Widzę małą dziewczynkę która z chęcią mi się odda jak szepnę jej trzy razy na uszko że Ją kocham.
Słupek - Czw 17 Kwi, 2008 18:46
Temat postu:
Shaunri - Oczywiście żadna nie może pod tym względem równać się ze Mną, ale jakby obniżyć poprzeczkę to się jakieś znajdą Razz

A tak na poważnie, obstaję przy tym, że granica 20-iluś lat wcale nie gwarantuje znośnego poziomu intelektualnego, a licealistka wcale nie musi być głupia (choć pewnych spraw większość pań, niezależnie od wieku, za cholerę nie zrozumie Razz).
opętana - Czw 17 Kwi, 2008 19:25
Temat postu:
13latka i 17latek ? odrazu widać, że coś tu nie tak... hmm, niech szuka kogoś w swoim wieku,a nie ugania sie za 13latkami. to dla nikogo nie będzie dobre. Dla faceta to będzie przygoda, a dla dziewczyny uraz (;
PotworAreturn - Czw 17 Kwi, 2008 19:29
Temat postu:
Shaunri napisał/a:

Areturn - Masz typowo kobiece spojrzenie, widzisz to co widzi każda nastolatka. Uroczego, przystojnego i mądrego starszego faceta. A Ja patrzę ze strony faceta. Widzę małą dziewczynkę która z chęcią mi się odda jak szepnę jej trzy razy na uszko że Ją kocham.

Jasne sprowadz mnie do poziomu jakiejs oglupialej nastolatki, ktora leci na owlosiona napakowana klate a potem chwali sie kolezankom, ze jej facet jest taaaaaaaki dorosly!

Eh...

Masz swoje racje, swoje argumenty, ale nie generalizuj tak. Nie wszyscy sa tacy, jak konkretne przypadki, ktore widocznie na swojej drodze napotkales Wink. Ja bynajmniej sie pod tym nie podpisze.
Akacja12 - Pią 18 Kwi, 2008 10:03
Temat postu:
No Shaunri, ale troche obiektywizmu. Dziewczyna też widocznie chce być w takim związku, i może równie dobrze lecieć seksualnie na starszego faceta jak on na młodszą.
Shaunri - Pią 18 Kwi, 2008 22:30
Temat postu:
Słupek - Generalizuję, czyli mówię o większości. A większość jest taka że im starsza, tym mądrzejsza.

Areturn - Nie mam owłosionej klaty, nigdy mi włochy nie chciały na klacie rosnąć. Mimo to imponuję młodszym dziewczętom. Nie dlatego że jestem macho, łysy paker, czy rycerz w złotej zbroi - Dlatego tylko że jestem starszy. Naprawdę niewiele starania trzeba żeby taką małolatę zaciągnąć jeśli nie do łóżka, to chociaż na fotel.

Takie zainteresowanie nie jest zboczeniem i nie powinniśmy go tak odbierać - jest najczystszą drogą do prokreacji kochani. Ewentualnie do przyjemności. Facetów podniecają dziewczynki, a je podniecają Oni. Jednak w naszym społeczeństwie Ona nie jest gotowa. Proste.

Akacja12 - Oczywiście że chce. Ja nie o tym. Ja o tym czy to dla niej aby dobre.
Akacja12 - Nie 20 Kwi, 2008 23:05
Temat postu:
Może i nie dobre, jeżeli chodzi o seks to na pewno różnica interesów, ale czy z tymi rozmowami tak musi być ? Wiek ma znaczenie, ale czy to znaczy że się nie dogadają ? Myślę że nie, bo można znaleść wiele wspólnych tematów ze starszym człowiekiem, a można nie znaleść żadnych z rówieśnikiem, i to nie ma wiele wspólnego.
Shaunri - Pon 21 Kwi, 2008 15:33
Temat postu:
Ma więcej niż myślisz, mówiłem że wyjątki porzucamy, bo przecież wiadomo że wyjątki na wszystko się znajdą.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group