Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Przyjaciółka i problem

mała 13 - Wto 12 Lut, 2008 16:16
Temat postu: Przyjaciółka i problem
Moja przyjaciółka ciągle ma jakiegos kolegę, a nawet kilku naraz, których nie widziala, a pisze z nimi sms-y. czasami to trochę wkurzające, ale przyzwyczaiłam się. A teraz ona chce ze mną jechać do miasta (mieszkamy we wsi blisko miasta), żeby się spotkać z dwoma naraz, o których nic nie wiee. Jeden to jest całkiem podejrzany bo ją cały czas wkręca, że nawet nie wiadomo jak ma na imię. Szczerze mówiąc nie chce tam jechać i nie chcę żeby ona tam jechała bo jeszcze jakiś kłopotów sobie narobi.
Dzisiaj jak byłam z nią na spacerze to trochę gadałysmy i powiedziałam jej tak :

"mysłałam że to będą takie babskie zakupki z pogaduchami śmianiem sie i w ogóle, a ty kolesi zapraszasz, po co ci oni"
a ona mi na to :
"przecież nie bedziemy tyle czasu łazić, co ty chcesz kupowac"
wkurzyłam się i powiedziałam :
"kupić czy nie ale mogłabyś mi troche czasu poświęcić a nie tylko tym gościom"
a ona mi na to
"no przeciez z tobą pojadę"

I się rozeszłyśmy. Jak ja mam jej wybić tych krętaczy z głowy ? Poza tym oni są dużo starsi... prosze o szybką odp bo jutro mamy sie ugadywac i nie wiem co jej powiedzieć...
Shaunri - Wto 12 Lut, 2008 19:09
Temat postu:
Jak? Szczerze. Po prostu powiedz jej że to co robi jest głupie, powiedz że nie pojedziesz z nią spotkać się z nieznajomymi, starszymi facetami i jak chce, niech jedzie sama.

Na 90 % wymięknie i nie pojedzie.
mała 13 - Wto 12 Lut, 2008 20:14
Temat postu:
na 100% pojedzie, najwyżej beze mnie. ona już 2 razy była na takich schadzkach.
napiszę jej zaraz smsa że jak chce żebym ja pojechała, to ma nie byc tych kolesi...
Zresztą ja wcale nie jestem pewna czy oni przyjdą....
smoczek250 - Wto 12 Lut, 2008 21:20
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Szczerze.

jesteście przyjaciółkami... a więc szczerość to podstawa. Powiedz jej wszystko i powiedz czym to może grozić.
mała 13 - Sro 13 Lut, 2008 09:36
Temat postu:
W nocy wymysliłam sobie tekst sms którego za chwile do niej wyślę

"wiesz co, niepodoba mi sie to spotkanie z chłopakami. Nawet nie wiesz kim oni są. Ja tam nie pójdę tobie też nie radzę"

Najwyżej potem jak już sie pokłocimy to powiem jej że możemy jechac tak bez celu, a jak ona będzie chciała się z nimi spotkać to później jak ja juz pojade do domu....
Shaunri - Sro 13 Lut, 2008 17:24
Temat postu:
I bardzo dobrze zrobisz, gratulujemy dobrej decyzji : )
mała 13 - Czw 14 Lut, 2008 09:30
Temat postu:
och dzięki Smile Napisałam jej takiego smsa ale nic nie odpisała... trudno, niech jedzie sama...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group