Dzieci OnLine

O Forum - Godzina

Iśka - Czw 24 Lip, 2003 22:04
Temat postu: Godzina
Te godziny na forum są nieprawidłowe !!!
Mówię o czasie pisania postów... np. post wysyłam o 22:04, a pisze, że wysłałam o 21:00...

Od czego to zależy ???

Czy to dobrze, czy źle ???
ToJa - Czw 24 Lip, 2003 22:06
Temat postu:
To te kretyńskie strefy czasowe. Nie wiem kto wymyślił przesówanie zegarków i nne takie głupoty. To chyba przez to.
Iśka - Czw 24 Lip, 2003 22:17
Temat postu:
Tak mi się też zdawało biggrin. Czy to znaczy że zegarek na forum nie jest przestawiony ? Laughing biggrin
ToJa - Czw 24 Lip, 2003 23:34
Temat postu:
Teraz ja spadłam z krzesła Laughing
Iśka - Pią 25 Lip, 2003 12:33
Temat postu:
Laughing Laughing Laughing Nie ma to jak blondynka, prawda Laughing Laughing Laughing
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
deg - Pią 25 Lip, 2003 18:53
Temat postu:
Zegarek na forum jest co kilka minut synchronizowany z atomowym wzorcem czasu. Jego dokładność wynosi około 0,0001 sekundy.

"Dziwny" czas na forum wynika z użycia czasu GMT - jedynego prawdziwego czasu na świecie Smile. Forum jest w Internecie, czyli ludziska zaglądają tu z różnych państw. Dlatego też trzeba było wprowadzić jednolity czas - przecież nie może być tak, że każdy widzi inny czas na forum.

ToJa: Ten, kto wymyślił strefy czasowe miał naprawdę dobry pomysł. Gdyby nie strefy czasowe, to np. w Australii w południe byłoby totalnie ciemno, a o północy świeciłoby piękne słońce Smile
ToJa - Pią 25 Lip, 2003 19:03
Temat postu:
hi hi te strefy czasowe to z rozpędu. Ale przestawianie czasu na letni i zimowy? Robią zamieszanie i tyle. To jak z tą głupią ortografią. Wymyślili ją chyba żeby obrzydzić nam szkołę biggrin
Iśka - Pią 25 Lip, 2003 21:42
Temat postu:
Ortografia rzeczywiście jest obrzydliwa ale zmienianie czasu letniego na zimowy jest czasem pożyteczne... można spóźnić się na dwa pierwsze polskie i powiedzieć : "Zapomniałam przestawić zegarek" Laughing
Anonymous - Sob 26 Lip, 2003 09:29
Temat postu:
Rzeczywiście ludzie często zapominają przestawić zegarka w pracy albo szkole mówią:
Zapomniałem przeżucić zegarka na czas zimowy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group