nasty_girl napisał/a: |
powinnaś dopasować maturę do zainteresowań a nie odwrotnie |
AŚKA napisał/a: |
jakbyś chciała wiedzieć chodzę do jednego z najlepszych Liceum w województwie |
joasia1990 napisał/a: |
Uważasz że znając sie na programach i obsludze komputera jestes dobra z informatyki? A ja jestem dobra z matematyki bo umiem mnozyc do 100 ![]() Jak bedziesz sie tak nad soba uzalala to zostanie ci tylko jedno: szmata do mycia podlogi ![]() |
Cytat: |
nie przeczę - w dalszym ciągu uwielbiam polski, ale czy w otaczającej nas rzeczywistości kończenie filologii polskiej ma sens?? czy mogę liczeć ze strony 'Szanownego' Pana Ministra Romana na pracę w szkolnictwie, czy do tej pory on już Edukację całkiem zniszczy...?? |
rankingu szkół średnich organizowanego przez redakcję miesięcznika "Perspektywy" i dziennika "Rzeczpospolita" a matura już 2 ray z kolei była zdawana na 100% zobaczymy jak będzie w tym roku... |
a że szkoła dobra, nie znaczy że jesteś mądra, do liceum się dostałaś przez wyniki z gimnazjum i test, a jak się uczysz teraz, czy nie jesteś najgłupsza z klasy itd to nie wiadomo.. |
szkoła ma naprawdę wysoki poziom - próg punktowy 140 |
joasia1990 napisał/a: | ||
to w jakim województwie mieszkasz? moja miała 154 jak mnie przyjmowali i jakoś nie jest pierwsza w rankingach. |
P.S. nie podważam Twoich słów, ale 154 - dziwny próg, zawsze spotykałam się z 'równymi' liczbami, ale można i tak... |
joasia1990 napisał/a: | ||
chodziło mi o to, że osoba, która sie dostała na ostatnim miejscu miała 154 punkty. |
Shaunri napisał/a: |
Masz strasznie wypaczone spojrzenie na szkoły zawodowe/technika. |
Może są wyjątki, może są osoby które mają dobre oceny i idą do nich ze względu na wymarzony profil, który potem będzie dawał podstawy pod studia, ale takich osób jest mało. |
Aśka - Oczywiście że masz rację, ale w życiu nie zawsze jest aż tak gładko. Przykro mi jeśli nie masz żadnych marzeń odnośnie tego kim chcesz zostać, bo to powinno być głównym bodźcem do nauki przedmiotów - tych, które sprawiają Ci trudność.
PS: Aktualnie na szkolnictwo nie masz się co nastawiać, chyba że w jakiejś prywatnej placówce, najpewniej poza krajem. |
co z tego, że spełnię swoje marzenia jeśli nie znajdę później pracy... będę siedziała w domu, a dzieci karmiła swoją satysfakcją...? |
To że chcesz zdawać filologię nie mówi kim chcesz być...
... więc to żaden pogląd na przyszłość. |
Nikita napisał/a: |
Jak to teraz jest: jeśli nie zda się ustnej matury z angielskiego, a zaliczy się resztę to i tak matura jest niezdana? |
Jak to teraz jest: jeśli nie zda się ustnej matury z angielskiego, a zaliczy się resztę to i tak matura jest niezdana? |