Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Jakich podpasek używacie?

CHoCoLaTE - Sob 21 Kwi, 2007 11:04
Temat postu: Jakich podpasek używacie?
Jakich podpasek uzywacie i dlaczego wybralyscie akurat te?
Pewnie ten temat juz byl, ale ja potrzebuje odpowiedzi szybko, dlatego zalozylam nowy.
Nikita - Sob 21 Kwi, 2007 12:11
Temat postu:
Always Light - pod koniec miesiaczki, Always Normal i Always Plus - ze skrzydełkami.
Przyzwyczaiłam się do nich i dobrze się w nich czuję.
opętana - Sob 21 Kwi, 2007 13:42
Temat postu:
i co z tym zrobisz jak Ci powiemy?
Marcia10 - Sob 21 Kwi, 2007 13:55
Temat postu:
moze jej to pomoze w dobiorze odpowiednich dla siebie. Pomysl, to sie dowiesz do czego sie przydadza.
ewamarchewa - Sob 21 Kwi, 2007 14:43
Temat postu:
Wolę tampony. Ale na noc i pod koniec okresu używam podpasek. Najczęściej: Always Ultra Sensitive Fresh, Naturella Ultra, Bella Perfecta Blue, ostatnio kupiłam "Rossman-owe" (Facelle czy jakoś tak) i muszę powiedzieć, że nie są złe, na "Schlecker-owskie" też nie narzekam.
opętana - Sob 21 Kwi, 2007 15:55
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
moze jej to pomoze w dobiorze odpowiednich dla siebie. Pomysl, to sie dowiesz do czego sie przydadza.

sory, ale nie wpadłam na coś takiego.
Anonymous - Nie 22 Kwi, 2007 20:35
Temat postu:
Różnych używam...
Bella Perfecta ze skrzydełkami (te zielone Wink) i Always różnego rodzaju, ze srzydełkami.
kamus07 - Pon 23 Kwi, 2007 14:22
Temat postu:
Kiedyś naturella, a treaz always ze skrzydełkam różne Wink Chyba tak jak większość Wink Mi się wydają najskuteczniejsze Wink
Pozdrawiam
CHoCoLaTE - Pon 23 Kwi, 2007 15:26
Temat postu:
Tez kupilam always ze skrzydelkami, te FRESH co reklamuja. Ale te takie w rozowych opakowaniach always ze skrzydelkami sa lepsze od tych Fresh, bo lepiej wchlaniaja (te Gel Action czy jakos tak).
mała 13 - Pon 23 Kwi, 2007 16:47
Temat postu:
jeszcze nie mam okresu, ale jak mielismy w szkole jakies zajecia o tym, to nam babki daly kilka podpasek alwaysowych mi sie wydaje, ze one sš za duże !! wydaje mi sie ze beda mi sie miedzy nogami marsczyć a z przodu i z tyłu mocno wystawać !! wy tez mieliscie takie wrazenie ? moze sš jakies mniejsze ? czy powinnam nosic na ta wydzieline biala co mam teraz wkladki zeby sie przyzwyczaic ze mam cos w majtkach ? (nielubie nosic wkladek) (nie chce zakladac nowego tematu... )
CHoCoLaTE - Pon 23 Kwi, 2007 20:51
Temat postu:
Noś wkładki, a nie podpaski do wydzieliny.

A co do tego, że ci się wydają ogromne podpaski, to ja miałam tak samo ^^ Myślałam sobie, że jak można mieć takie coś w gaciach xD Ale ostatnio musiałam pierwszy raz założyć podpaskę, bo miałam mocne krwawienie (nosiłam zawsze wkładki) i na początku było mi dziwnie, ale przeszłam się i się uleżała ta podpaska. Nie martw się Wink Tylko musisz nosić cienkie, bo jak ubiorę grubą to jak w pampersie dlatego grube noszę tylko na noc.

mała 13 napisał/a:
ale jak mielismy w szkole jakies zajecia o tym, to nam babki daly kilka podpasek alwaysowych

My to miałyśmy w 6 klasie i też nam dali always, no bo to była pani z tej firmy ;P
Akacja12 - Pon 23 Kwi, 2007 20:52
Temat postu:
Nie tam, nie musisz sie przyzwyczajac, przyzwyczaisz sie po pol godzinie ^^.
Nie, nie miałam takiego wrażenia, ale się nie martw, zwykle się nie marszczą, a to z tyłu co "wystaje" to jest na dupie, wiec nie widac, a krotsze nie sa lepsze, bo mozna miec wpadke ;]
Najbardziej lubie wszystkie ultra cienkie (probowalam 4 rodzaje, i wszystkie mi odpowiadaja, ale najmiej bella, bo maja za malo kleju na skrzydlach), ale uzywam często belli classic, bo mama kupuje.
Anonymous - Pon 23 Kwi, 2007 22:05
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
jeszcze nie mam okresu, ale jak mielismy w szkole jakies zajecia o tym, to nam babki daly kilka podpasek alwaysowych mi sie wydaje, ze one sš za duże !! wydaje mi sie ze beda mi sie miedzy nogami marsczyć a z przodu i z tyłu mocno wystawać !!

Kiedyś też mi się tak wydawało, ale jednak przeszło mi. Jak zaczniesz ich używać, to wtedy zrozumiesz jak to jest. Nic się nie będzie parszczyć ani wystawać. Ubierzesz przylegające spodnie, podpaska sostosuje sie do odpowieniego kształtu i nic nie będzie widać ani wystawać.
CHoCoLaTE - Sro 25 Kwi, 2007 12:27
Temat postu:
A ile dni trwa okres? Bo ja dzis mam juz siodmy ;\
opętana - Sro 25 Kwi, 2007 12:57
Temat postu:
u każdego trwa inaczej, 7 to nie jest aż tak źle, ja mam 5;]
Nikita - Sro 25 Kwi, 2007 14:44
Temat postu:
Może nawet trwać 10 dni. Ja mam 2-3 dni.
ewamarchewa - Sro 25 Kwi, 2007 15:16
Temat postu:
Ja zawsze mam 7.
Monik - Sro 25 Kwi, 2007 16:58
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
A ile dni trwa okres? Bo ja dzis mam juz siodmy ;\

Chyba powinno tak gdzieś max do 10, ale cóż, zdarzają się wyjątki (m.in. ja...) i możesz mieć dłużej/krócej.
poziomka - Sro 25 Kwi, 2007 20:20
Temat postu:
Ja używam Bella Perfecta green, bo dla mnie te są najlepsze.Narazie wypróbowałam tylko te i mi się spodobały , Naturella kiedyś próbowałam ale jakoś mi nie pasowały..

a okres to różnie u mnie trwa 5-7 dni zależy..
opętana - Czw 26 Kwi, 2007 00:12
Temat postu:
jeszcze 10 osób powtórzy to samo 10 razy.
misia_508 - Czw 26 Kwi, 2007 15:31
Temat postu:
Nie wiem czy to juz wazne, ale uzywam wszystkich always, lecz wole tampony OB.

Post edytowany - Nikita.
Marcia10 - Czw 26 Kwi, 2007 19:09
Temat postu:
a mam pytanie: Dzisiaj musialam zalozyc wkladke i czuje jakbym miala pampersa. Czy to sie mozna przyzwyczaic?
CHoCoLaTE - Czw 26 Kwi, 2007 20:24
Temat postu:
A gruba była ta wkładka? I jakiej firmy?
Anonymous - Czw 26 Kwi, 2007 23:43
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
a mam pytanie: Dzisiaj musialam zalozyc wkladke i czuje jakbym miala pampersa. Czy to sie mozna przyzwyczaic?

Może za bardzo to wyolbrzymiasz, ale na pewno się przyzwyczaisz Wink

Mój pierwszy okres trwał 11 dni. Dość długo, ale zeszło do 4.
CHoCoLaTE - Pią 27 Kwi, 2007 15:27
Temat postu:
A mój pierwszy trwał 10, potem drugi z 3 chyba, a trzeci 8 dni niecałe ;\
Monik - Pią 27 Kwi, 2007 18:08
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Dzisiaj musialam zalozyc wkladke i czuje jakbym miala pampersa.

Z wkładką? To już prędzej z podpaską. Wg mnie wkładek się prawie nie czuje.
Marcia10 - Pią 27 Kwi, 2007 20:17
Temat postu:
no, z wkladka. Jesli chodzi ci dokladnie to pakowane w takie rozowe pudelko (chyba 50 wkladek) kupione w biedronce.
CHoCoLaTE - Pią 27 Kwi, 2007 20:55
Temat postu:
A w Biedronce to wiesz co jest ^^ Jeden wielki szajs ;P (no nie wszystko).
Ja uzywam Descreet albo Bella (po okresie bo są grubsze).
Monik - Pią 27 Kwi, 2007 22:14
Temat postu:
Bardzo dobre tam mają chipsy ;P I czekolady (chociaż to ja nie jestem bardzo wybredna co do słodkości ;P ) ^^
Hm... Może kup sobie jakieś cieńsze? Ja używam takich z Rossmanna i w ogóle ich nie czuć. A skoro to wkładki, to przecież nie muszą być supergrube...
ewamarchewa - Sob 28 Kwi, 2007 08:43
Temat postu:
Nie są jeszcze takie złe. Jadłam gorsze. Ale podpaski mają za to okropne. Straszny klej, a raczej można by powiedzieć jego brak. A tampony podobno już są ok (podobno). Wkładki-jeśli już z Biedronki to te w zielonym opakowaniu, cieńsze.
Marcia10 - Sob 28 Kwi, 2007 11:29
Temat postu:
Monik co do chipsow i czekolady to popieram...specjalnie jezdze rowerem na drugi koniec miasta po chipsy bo po co mam przeplacac biggrin
Tak, tylko ze jakos cienszych nie widzialam a tych jest duzo..wiec jak sie skoncza to namowie mame na ciensze...tylko skoro teraz uwazam ze mam "papersa" to co bedzie jak zaloze podpaske?!
ewamarchewa - Sob 28 Kwi, 2007 17:34
Temat postu:
Nie martw się. Ja w tych grubszych wkładkach czuję się gorzej niż w podpasce. Oczywiście cienkiej podpasce. Te ciensze wkładki biedronkowe też nie są żadną rewelacją, ale jeszcze ujdą. Smile Najlepszze to Diskreet. A jeśli już będziesz szczególnie wrażliwa: Zawsze pozostaną Ci tampony.
Marcia10 - Sob 28 Kwi, 2007 19:10
Temat postu:
tampony nie majac okresu?
ewamarchewa - Sob 28 Kwi, 2007 21:19
Temat postu:
Nie, oczywiście, że nie. Pisałam o tym, że boisz się, że w podpasce będziesz się czuła jak w pampersie, czyli oczywiście w trakcie okresu.
Akacja12 - Nie 29 Kwi, 2007 12:35
Temat postu:
Ja tam lubie wkładki z Rossmana - mają dobry klej i są cienkie, a chyba tańsze od diskreet.
Marcia10 - Nie 29 Kwi, 2007 13:17
Temat postu:
na klej w tych z biedronki nie narzekam.
Sissa11 - Nie 29 Kwi, 2007 18:54
Temat postu:
Jak na razie uzywałam Naturelli Ultra i Bela Perfecta green - ale nie miały całkiem kleju wszędzie i z przodu mnie drapały, wolę Naturellę, i wkładki też z Naturelli.

EDIT:

W biedronce wszystko jest pootwierane, ale słodycze nie zaprzeczam, mogą być ;]
A z wkładek najlepsze są z Naturelli, też ich nie czuc a chłoną lepiej niż discreet, ale naturella droższa.
NIe lubię grubych podpasek i używam ultra. Te grube są faktycznie jak.... papmers. <rzyg>
Anonymous - Pon 30 Kwi, 2007 15:13
Temat postu:
Na każdym tyłku leży inaczej.
anndzia - Sro 23 Maj, 2007 20:51
Temat postu: Re: Jakich podpasek używacie?
CHoCoLaTE napisał/a:
Jakich podpasek uzywacie i dlaczego wybralyscie akurat te?
Pewnie ten temat juz byl, ale ja potrzebuje odpowiedzi szybko, dlatego zalozylam nowy.

Moja mama uzywa Bella Blue
Memi - Sro 23 Maj, 2007 21:15
Temat postu:
no i?
Marcia10 - Pią 25 Maj, 2007 19:51
Temat postu:
Memi jesli nei zauwazylas to ot byla odpowiedz na zadane w temacie pytanie.
malgimirosz - Pon 06 Lip, 2009 14:00
Temat postu: Re: Jakich podpasek używacie?
Ja używam always senitive [takie w jasnorózowym opakowaniu] , belli [żółtej], always fresh[dokładnej nazwy nie pamiętam ale są do nich takie malutkie chusteczki do higieny intymniej].Z wkładek to liberesse [takie malutkie w plastikowym opakowaniu] oraz carrffre i bella. Smile
Anonymous - Pon 06 Lip, 2009 16:48
Temat postu:
DATY!
KaMciaA - Pon 06 Lip, 2009 23:53
Temat postu:
Chippy napisał/a:
DATY!

chippy - właśnie chciałam o tym wspomnieć . biggrin
oliwka7711 - Pon 03 Sie, 2009 17:00
Temat postu:
ja uzywam podpasek Always, teraz sa takie nowe z chusteczka do hig.int. Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group