Twój wolny czas - LATAWCE??? POMOCY!!! aneta007 - Sro 14 Mar, 2007 13:02 Temat postu: LATAWCE??? POMOCY!!!
Hej . U nas w szkole sa organizowane zawody na latawce. sa do wygrania naprawde wspaniale nagrody i chce wziac udzial w tym konkursie. ale jest jeden problen . nie mam o tym zielonego pojecia. czy mozecie mi opisac mnie wiecej jak sie go robi?
mam tez kilka pytan:
- jak zrobic latawca zeby wzlecial bardzo wysoko i zeby nie spadl?
- trzeba go zrobic z jakiegos papiero pakunkowego czy z folii?
-gdzie sie uwiazuje nitki?
- moze macie jakis stronki z latawcami? bo ja siedze na necie i narazie nic nie znalazlam
pieknie prosze o rady Monik - Sro 14 Mar, 2007 13:28 Temat postu:
aneta007 napisał/a:
czy mozecie mi opisac mnie wiecej jak sie go robi?
Jak byłam mniejsza to miałam latawiec z dwóch listewek - jednej krótszej drugiej dłuższej - złożonych na krzyż i na to była jakoś przymocowana folia.
aneta007 napisał/a:
-gdzie sie uwiazuje nitki?
Hm... z tego, co pamiętam, to sznurek był chyba przywiązany do tych listewek.
aneta007 napisał/a:
- trzeba go zrobic z jakiegos papiero pakunkowego czy z folii?
Widziałam z różnych materiałów, a czy z papieru pakunkowego można zrobić to nie wiem.
Powodzenia na zawodach aneta007 - Sro 14 Mar, 2007 18:20 Temat postu:
dzieki. ale jeszcze mam jedno pytanie. jaki material jest najlepszy zeby latawiec polecial bardzo wysoko?
to prawda ze sa najlepsze plastikowe rorki puste w srodku??? Ninka - Sob 17 Mar, 2007 15:28 Temat postu:
Raczej tak, ale szybko można je zniszczyć więc uważaj Marcia10 - Sob 17 Mar, 2007 15:52 Temat postu:
Ja kiedys zobilam ze slomek i nie polecial, wiec najlepeij jakas listewka. aneta007 - Nie 18 Mar, 2007 11:58 Temat postu:
oki. dzieki