Dzieci OnLine

Pomoc w lekcjach - Biskupin

Marcia10 - Pią 23 Lut, 2007 18:21
Temat postu: Biskupin
Pewnie kazdemu z was znane jest to miejsce. Wlasnie, na konkurs ktory mam w sobote musze przygotowac o Biskupinie ustna wypowiedz. Chcialabym aby znalazly sie tam legendy z nim zwiazane i pare ciekawostek...gdzie moge takie cos znalezc? Google mi nie wyszukuje...nie wiem co robic, musze miec to na pon gotowe, prosze o szybka pomoc!
Nikita - Pią 23 Lut, 2007 19:32
Temat postu:
Link
Link 2

Może tu coś znajdziesz i zbierzesz najciekawsze twoim zdaniem informacje o Biskupinie. Smile
Marcia10 - Pią 23 Lut, 2007 19:35
Temat postu:
Na pewno cos wybiore, dziekuje. Tylko nie ma tam nic o legendach, a na tym chcialabym sie skupic...
Słupek - Sob 24 Lut, 2007 00:17
Temat postu:
A skąd chcesz niby legendy wziąć? Wątpię, żeby takowe były, w końcu ten gród powstał długo przed Polską. Nie pamietam dobrze, ale chyba nawet nie był założony przez Słowian.
Ninka - Sob 24 Lut, 2007 13:21
Temat postu:
Sprawzałam w www.google.pl i jest taki link na której niby ma byc mnóstwo legend, ale jak naciśniecie to jest, że nie mozna Znaleźć strony to ten link: www.indianie.eco.pl powinny być legendy (tak jak w opisie), że indianie wkroczyli do Biskupina itp.
Marcia10 - Sob 24 Lut, 2007 14:07
Temat postu:
Z tego co wiem, to Indianie nie zalozyli Biskupina...moze sie myle. Slupek: Sa rozne daty powstania Biskupina: Jedne mowia ze 2700 lat temu, a drugie ze 2500. Nie wiem jaka jest prawda.
Jesli nie mozna znalezc nic o Bskupinie, to prosze, abyscie zrobili takie przedstawienie tego miejsca...albo chociaz powiedzieli mi jak to ma wygladac...prosze
Słupek - Sob 24 Lut, 2007 15:30
Temat postu:
Ninka napisał/a:
Znaleźć strony to ten link: www.indianie.eco.pl powinny być legendy (tak jak w opisie), że indianie wkroczyli do Biskupina itp.

Zapomniałaś o Pigmejach i Eskimosach.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group