Dzieci OnLine

PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - Sposoby na zapomnienie...

natkka92 - Sob 27 Sty, 2007 13:54
Temat postu: Sposoby na zapomnienie...
Na koloniach poznałam takiego gościa...spodobał mi się, lecz on mi powiedział, że lubi mnie jako koleżankę nic więcej. Do tej pory nie potrafię poradzić sobie, nie umiem poradzić sobie z zapomnieniem tych wszystkich chwilach...które dały mi nadzieję. Wiem, że nie tylko ja mam takie problemy. Macie jakieś sposoby żeby zapomnieć? Mam nadzieję, że nie było takiego tematu:D
Marcia10 - Sob 27 Sty, 2007 15:21
Temat postu:
Sprobuj poznac jakiegos fajnego chlopaka, lub po prostu staraj sie o nim nie myslec. Przed snem mysl sobie o kolezankach, swoich najblizszych kolegach ale nie o nim. Wszedzie mysl i rozmawiaj o czym innym niz o nim, staraj sie zupelnie wymazac go z pamieci.
Mysle ze chociaz ciut pomoglam.
joasia1990 - Sob 27 Sty, 2007 15:41
Temat postu:
Musisz znalesc sobie jakiś cel, który nie bedzie związany z tym chlopakiem. U mnie akurat zawsze sprawdzalo sie znaleznienie jakiegos innego chlopaka, ale mozesz ten postawic przed soba jakies wyzwanie, albo znalesc nowe hobby.
Monik - Sob 27 Sty, 2007 16:22
Temat postu:
Postaraj się nie nudzić; znajdź jakieś nowe hobby, namaluj obraz, napisz książkę, posprzątaj, poczytaj coś, podlej kwiatki, posłuchaj muzyki etc.
Shaunri - Sob 27 Sty, 2007 16:39
Temat postu:
A po co chcesz zapominać? Wooohooo, spalmy mosty, bo czemu nie? Przecież właśnie takie chwile najlepiej się potem wspomina : )

A co do twojego problemu - Niestety, prawda jest taka, że każdy człowiek musi znaleźć dla siebie sposób sam - Mi np. żadne zajęcia nigdy, przy żadnym problemie (Czy to była dziewczyna, czy rodzice, czy coś-tam-innego-co-zawracało-mi-łeb) nie pomagały. Swojego sposobu nie podam, bo że to tak ujmę prywatna rzecz, ale zajęcie się czymś w ogóle mi nie pomogło.

Z rzeczy prostych:
- Jakieś zajęcie
- Rozmowa z kimś
- Mocne postanowienie poprawy : )?
Monik - Sob 27 Sty, 2007 17:34
Temat postu:
Shaunri, chodziło mi bardziej o to, że kiedy wykonuje się coś, to myśli się, jak to zrobić (no, omijając np ścieranie kurzy (; ), kiedy będzie słuchać muzy to myśli będzie zajmowała jej melodia i tekst, kiedy będzie coś pisać to zajmie się tym, co pisze etc. Bo samym zajmowaniem czasu faktycznie raczej się nie zapomni ; )
Memi - Sob 27 Sty, 2007 18:04
Temat postu:
Takie rady są do kitu. ^..^
Nie da się sztucznie zapomnieć, nie wazne co sie bedzie robić- nurkować, słuchać muzyki, skakać po drzewach, pisać książkę, wycierać kurze, malować Panne z łasiczką, sypiać z bobrami, jeść orzechy z wiewiórką, ćwiczyć karate- jak się od razu nie zapomni to potem popić wodą- to jest kwestia czasu, niestety, czasem długiego.
Dobra, żebyście mnie nie zrównali z błotem - dodam że są wyątki - które potwierdzają regułę. Ale to rzadkość i wystepuje tylko wtedy, gdy ktos całym sobą odda sie swoim pasjom.
Sissa11 - Sob 27 Sty, 2007 22:03
Temat postu:
Nie myśl. Pomyśl, że miłosć w wieku nastoletnim to najwyżej zauroczenie. Co sie stało to sie nie odstanie.
Pomyśl, ze jesteś głupia, nie masz rozumu itp. bo tęsknisz za jakimś nic nie wartym Ciebie kolesiem.
Tylko sie nie obraź. Ale moze pomoże Wink
Słupek - Sob 27 Sty, 2007 23:11
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
Pomyśl, ze jesteś głupia, nie masz rozumu itp.

Taa, jeszcze niech założy wór pokutny i pójdzie na pielgrzymkę.
nasty_girl - Nie 28 Sty, 2007 11:59
Temat postu:
najlepiej zająć się czymś, i a nie ciągle rozpamiętywać, ale są rzeczy, na które nie ma sposobu, trzeba czasu. no i są takie, o których warto pamiętać..
Kiniuchna - Nie 28 Sty, 2007 13:06
Temat postu:
Dziendobry!
Tak jak poprzednicy uwarzam iz najlepszym lekarstwem na zapomnienie jest nasteona milosc. Jednak ona nie ptrzychodzi sama z siebie ani nie pzychodzi w tefy gdy tego chcemy.Mysle ze równiez musisz uswiadomisc sobie ze ten koles cię olal i nie hcce z tobsa byc. To przychodzi z czasem uwiez mi Smile
Pozdrawiam
Kiniuchna
Ja14 - Nie 28 Sty, 2007 14:35
Temat postu:
yyy napisałam nie do tego tematu prosze o usunięcie tego posta, bo nie mogę znaleźć takiej opcji...

O którego posta chodzi? Bo innego Twojego w tym temacie oprócz tego nie widzę. //Monik
kinia_10 - Pon 29 Sty, 2007 11:45
Temat postu:
Poznałam na wakacjach u siostry z przyjaciółką paru kolesi. Potem nas zaczęli olewac itp.
A więc wpadłam na pomysł wypisania na kartce wszystko co mi się z nimi kojarzy, a potem to spalić.
Zadanie wykonałyśmy, a teraz za każdym razem, jak na myśl nam przychodzi jakieś skojarzenie na ich temat to od razu odtrącamy tę myśl i uważamy to za normalne. Narazie jakoś się udaje.
Trzeba tylko spróbować nie myśleć.
A ta spalona kartka.. Pomogło mi to zrozumieć, że już w życiu nikogo takiego jak ci kolesie nie ma.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon 29 Sty, 2007 10:47 ]
I jeszcze tak apropo.. Miłość nie zawsze.. Bo jak ci na tamtym zależało to prawdopodobnie będziesz go porównywć do tamtego z koloni.. Co to za miłość?
Słupek - Pon 29 Sty, 2007 17:53
Temat postu:
Okultystyczne bzdury.
Memi - Pon 29 Sty, 2007 21:02
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Okultystyczne bzdury.

Słownik zjadłeś Słupek?
Ja sobie wypraszam, moje rady to nie bzdury.
Słupek - Pon 29 Sty, 2007 22:00
Temat postu:
O Kini i jej rytuałach pisałem.
natkka92 - Sob 10 Lut, 2007 15:28
Temat postu:
Dziękuję za każdą radę, która tu się ukazała. Postaram się nie rozpamiętywać tego, co było, olewać gościa totalnie, choć ostatnio jak mnie z kumplem wołają mam taką ochotę się odwrócić w ich kierunku uśmiechnąć się. Najwidoczniej muszę się powstrzymywać. Bo co z tego wyjdzie jak sama nie będę się trzymała moich postanowień?
Pozdrawiam:*
Akacja12 - Sob 10 Lut, 2007 22:33
Temat postu:
Prędzej czy później zapomnisz. Tak myśle Wink. Przynajmiej w moim przypadku tak najczesciej bylo ;p. I nic nie da zapominanie "na sile", bo im bardziej chce sie zapomniec, tym czesciej sie o tym mysli.
nasty_girl - Nie 11 Lut, 2007 08:34
Temat postu:
Memi napisał/a:
Słupek napisał/a:
Okultystyczne bzdury.

Słownik zjadłeś Słupek?
Ja sobie wypraszam, moje rady to nie bzdury.

Ty masz chyba jakąś manie prześladowczą. Myślisz, że każdy będzie krytykować tylko ciebie.
Memi - Nie 11 Lut, 2007 13:22
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Ty masz chyba jakąś manie prześladowczą. Myślisz, że każdy będzie krytykować tylko ciebie.

Ja? Very Happy A co, nie jest tak ?
karooolinaaa - Wto 20 Mar, 2007 21:11
Temat postu:
Otaczaj sie gronem wesolych osob to sama bedziesz miała dobry humor, pozatym znajdz cos ciekawego co zajmie ci duzo czasu, np zapisz sie na jakis fajny kurs..bedziesz wtedy chciała byc coraz lesza w tym co lubisz i to zajmnie ci duzo czasu wiec mniej bedziesz myslała o nim. Sama byłam wieeeele razy w takich sytuacjach ze brakowało mi jakiejs osoby i jakos uporałam sie z tym teraz jest swietnie, moge robic co chce a to co ci podałam radze wyprobowac bo działa. Moze to byc gra na jakims instrumencie, jakis sport, kurs tanca, lub nawet rodzaj walki:DRazzRazzRazz
kamus07 - Sro 21 Mar, 2007 14:31
Temat postu:
Bojku.. ja też od wakacji próbuje zapomnieć Wink
Najpierw jak widziałam cokolwiek co mi się z tym kojarzyło to praktycznie zamykałam oczy i starałam się nie patrzeć. POtem na kartce napisałam wszystko co mi się z tym kimś kojarzy i to spaliłam, a teraz ujdaje jakby nic się nie stało. Nie rozmawiam o tym,ale Nie uciekam wzrokiem od przedmiotow związanych z tym kimś Wink
I ja mam jeszcze o tyle lepiej, że przeżyłam to z przyjaciółką i zawsze mogę się jej wygadac/wypłakac, bez zbędnych tłumaczeń, bo wie o co chodzi:)

Nawiązując do mojego postu..
Popieram poprzedników.
Spotykaj się ze znajomymi, rób to co ci sprawia przyjemność.
I przynajmniej staraj się o tym nie mysleć. (Wiem, że jest to bardzo trudne, ale spróbuj Smile )

[ Dodano: Sro 21 Mar, 2007 13:33 ]
Aaa.. Słupek, o jakiej ty Kini piszesz? Razz
Bo jakby ktoś nie wiedział (a pewnie mało osób wie)
Kinia_10 to ja Smile
Tylko mam nowy login, bo mi zablokowali, a mi się nie chciało czekać, aż odblokują Wink

[ Dodano: Sro 21 Mar, 2007 13:39 ]
Własnie przeczytałam dokładnie wczesniejsze posty biggrin Hehe. Jaki miło. Niepotrzebnie jeszcze raz to pisałam:P
A Ty Słupek się nie czepiaj Wink
Jak dla mnie koniec tematu, bo sie pogubiłam trochę Razz
Tak to jest jak się rzadko na forum wpada.
PozdróFFka:*
anndzia - Wto 10 Kwi, 2007 21:07
Temat postu: Re: Sposoby na zapomnienie...
natkka92 napisał/a:
Na koloniach poznałam takiego gościa...spodobał mi się, lecz on mi powiedział, że lubi mnie jako koleżankę nic więcej. Do tej pory nie potrafię poradzić sobie, nie umiem poradzić sobie z zapomnieniem tych wszystkich chwilach...które dały mi nadzieję. Wiem, że nie tylko ja mam takie problemy. Macie jakieś sposoby żeby zapomnieć? Mam nadzieję, że nie było takiego tematu:D

Jak tylko Ci sie o nim przypomni to zaraz sproboj myslec o czyms innym
pospiewaj , albo pomysl co bedziesz dzisiaj robic

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group